Onnodige commotie om SP-spotje

Het SP-spotje over de belabberde bejaardenzorg in Nederland is bij een aantal volk slecht gevallen. Heel merkwaardig, want het confronteerd op de juiste manier. Het geeft de hulpeloosheid, de soberheid en het grove schandaal heel goed weer. Mensen die ontkennen dat er iets heel erg mis is in de zorg, die zijn niet goed snik. Ik stel voor dat criticasters eens een dagje meelopen in een verpleeghuis met een bewoner. Er moet iets aan gebeuren en de SP kiest voor harde middelen om iedereen wakker te schudden. Respect daarvoor.

Lees ook:Dienstwapens als USB-sticks
Lees ook:Klein, klein Schijndeltje
Lees ook:PvdA doet Aap Noot Mies
Lees ook:Kies de beste voorpagina
Lees ook:GroepGeert koestert het Paasfeest

3 reacties op “Onnodige commotie om SP-spotje

 1. Arjanne

  Helemaal mee eens, het grote probleem is inderdaad dat het gros van de politiek geen flauw benul heeft van wat zich op de werkvloer van de zorg afspeelt, zeer schrijnend, en dit is niet alleen van de laatste tijd. Laat ze inderdaad eens meelopen, en dan niet van tevoren aankondigen, maar gewoon eens mee starten op een afdeling ‘smorgens om 7 uur of in de tuis zorg, waar een diabetes patiente om half 5 ‘s middags haar broodje “warme” knakworst krijg voorgezet en moet wachten op de verpleegkundige die komt prikken om 5 uur, omdat de zorg voor het eten niet door de verpleegkundige mag gebeuren, dus 2 personen in 1 uur tijd???
  Laten we snijden in de top salarissen en weer terug naar handen aan het bed!!!
  Maar nogmaals als je geen praktijk ervaring hebt dan zul je blijven roepen dat het wel meevalt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Saskia

  Ik ben het helemaal eens met het spotje. Het wordt tijd dat de mensen en politiek eens wakker geschut worden. Ik werk in de thuiszorg en heb dagelijks te maken met de bezuinigingen. Het is dramatisch zoals de thuiszorg achteruit holt. Staken kunnen wij niet want de mensen kunnen niet zonder zorg en veel zorg krijgen ze tegenwoordig al niet meer. Ook heb ik het aan de lijve ondervonden toen mijn moeder Alzheimer kreeg en de laatste 6 maanden thuis niet meer verzorgt kon worden door mijn vader en ons de kinderen en kleinkinderen. De praktijken die we in deze maanden hebben meegemaakt, is met geen pen te beschrijven. Dus dit soort spotjes is misschien het enige wat overblijft.
  Saskia

    /   Beantwoorden  / 
 3. Chris van Hattem

  Voor dit soort zaken mag er van mij gebrainfucked worden.
  Niemand maakt zich druk om de ouderen en z’n eigen oude moeder. En waarom niet? Omdat je die oudjes niet hoort klagen, ze hebben alles al mee gemaakt in hun leven.
  Voor de rest: populistische propaganda om bevolkingsgroepen uit elkaar te drijven, oorlogen goed te praten moet onmiddellijk stoppen in NL. Dit land wordt er ziek van en de gemiddelde Hollander kan het, sorry hoor, toch niet handelen in z’n hoofdje.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.