Formatie: Generaal pardon grootste winst PvdA

Het regeerakkoord is nog niet openbaar, maar De Volkskrant weet ons vandaag al te vertellen hoe de coalitieonderhandelingen zijn verlopen. 'Win some, lose some', was ook in dit geval toepasselijk voor alle partijen. En ook al verloor PvdA veel zetels bij de afgelopen Tweede kamerverkiezingen, tijdens de onderhandelingen met CDA heeft hij op een aantal punten winst geboekt.

 

Ook al zijn we in Nederland dol op polderen, bij sommige kwesties is er gewoon geen 'gulden middenweg' of halfbakken compromis. En dat is maar goed ook, want halve maatregelen zijn wel érg jaren 90.

Daarom is hebben CDA en PvdA op een aantal punten niet gepolderd, maar hebben ze gewoon geruild. Lekker ouderwetse Hollandse koehandel, dus. 

CDA kan met opgeheven hoofd Mark Rutte tegemoet zien in zijn nieuwe rol in de oppositie. Aan de hypotheekrenteaftrek is namelijk helemaal niet 'gemorreld', zoals Rutte eerder vreesde. Ook zorgt CDA voor belastingvoordeel voor iedereen die doorwerkt na zijn of haar 65e: de zogenaamde 'Balkenendebonus'.

PvdA heeft ervoor gezorgd dat de huren de komende jaren niet sneller stijgen dan de inflatie. Maar belangrijker nog, de partij heeft voor elkaar gekregen dat het vreemdelingenbeleid de komende jaren flink zal verschillen van het Rita-regime. 

De ChristenUnie-kiezers zijn overigens de meest tevreden kiezers, van iedereen die zijn stem op één van de partijen CDA, PvdA of CU had uitgebracht. De PvdA-stemmers zijn het minst te spreken over de coalitieplannen. Hopelijk voor Wouter Bos verandert dat nu hij zijn stokpaardje verzilverd heeft -ondanks zijn verlies op de hypotheekrenteaftrek.

 

 

Lees ook:Formatie: akkoord is dichtbij
Lees ook:Formatie: vanmiddag komt het goede nieuws
Lees ook:‘Balkenende IV is niet voor hardwerkende mensen’
Lees ook:Formatie: ondanks hobbels heel vruchtbaar
Lees ook:Rutte schiet voor open doel

15 reacties op “Formatie: Generaal pardon grootste winst PvdA

  1. Truus Baaij

    Weg met de Ritaroute, leve de Wouterwandeling? Generaal pardon uitsluitend en alleen voor de welbekende 26.000 gezichten?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Truijens

    Mensen vijf jaar of langer laten wachten op een of andere ‘overwogen’ en ‘wettelijk gefundeerde’ uitspraak is onbehoorlijk en bovendien een bewijs van onvermogen te handelen zoals is voorgeschreven. Onfatsoen, onuitvoerbare regels, onbekwaam optreden – het is geen winst dat er een generaal pardon is maar rechtzetten van een genante vertoning.
    Dat Bos hier nog over zou hebben moeten onderhandelen is ongelooflijk. Fijne christelijke kompanen heeft-ie…

      /   Beantwoorden  / 
  3. babeth

    eindelijk komt er een generaal pardon!! mijn man wacht al meer als 5 jaar en wij zijn 5 jaar samen en hebben een kindje en nu gaat het eindelijk gebeuren joepie. wij leven van 700 euro in de maand voor drie personen nu kunnen we eindelijk gelukkig zijn en kan mijn man werken godda ye sjokret en dat betekend dank u God

      /   Beantwoorden  / 
  4. BUrgers

    Mijn vrouw wacht 13 jaar, vervolgt voor haar overtuiging in China, eindelijk weer een normaal leven, mevrouw Verdonk, ik hoop dat U eens in zo’n situatie komt, dan kunt U het ook voelen, maar ja, gevoel is aan U niet veel geschonken door onze lieve Heer…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Truus Baaij

    PVV – voorman Wilders vreest dat bedoeld Generaal Pardon een vrijbrief is om iedereen maar toe te laten?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Tamara

    Er staan al duizenden klaar om met n bootje hier heen te komen. En hoeveel hiervan zullen uiteindelijk verdrinken? Of niet vinden waar ze voor kwamen? Meer druk op de landen van herkomst. Laat het nieuwe kabinet daar eens mee beginnen.

    Kinderen naar voren schuiven om te blijven? Rare situatie. Er zijn hier voldoende mogelijkheden voor anti-conceptie.
    Je hebt zelf de verantwoording, om je de taal van herkomst aan je kinderen te leren.

    De kinderen van ouders die emigreren zijn toch ook niet zielig?
    En de mensen zonder kinderen? En de mensen die hier net te kort wonen?
    En het aantal mensen, dat echt geen reden heeft tot blijven?

    Nee, dat Genraal pardon had wat mij betreft uitgesteld kunnen worden.

    Situaties, zoals die dame uit China, die al 13 jaar wacht, vind ik natuurlijk: mens-onwaardig.

    Maar dat mensen hier, en onderweg, letterlijk of figuurlijk buiten de boot vallen, doet mij meer. Sorry.

    De redenen die ik Wilders in tv-interviews heb horen noemen, daar heb ik helemaal niks mee.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Truus Baaij

    Eens met Tamara. Meen te weten dat het Europees Parlament al geruime tijd druk op herkomstlanden voorstaat in de zin die jij bedoelt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Tamara

    Truus, ik zet mijn hoop op de nieuwe minister van ontwikkelings-samenwerking: Bert Koenders.

    En, ik heb veel vrienden die asielzoeker zijn, terug willen, en kunnen, en toch tegen de meest rare problemen oplopen in ons Kikkerlandje.

    Ach, ik heb alleen maar reden om jaloers te zijn, op zoveel opvang.

    Ik sta volgende week op straat met mn zoontje.
    Welkom in Nederland!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Truus Baaij

    @Tamara, je behoort dus niet tot de uitgeprocedeerde asielzoekers? Hoop dat jij en je zoontje, hoe dan ook, onderdak vindt.
    Heb op internet gezocht of jullie nog enige rechten kunnen laten gelden. Je kind heeft, hoe dan ook, recht op medische zorg. Maar dat wist je waarschijnlijk al. Ben je voornemens om minister Koenders een verzoekschrift te schrijven? Heb je daarvoor hulp nodig? Wens je alvast veel liefs en sterkte toe.

    Truus.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Tamara

    Lieve lieve Truus, ik had al aan de wijze van schrijven gezien, dat je een geweldig mens bent. Hulde aan jouw, en mijn respect dat je meteen hulp aanbied.

    Ik ben geen asielzoeker, maar n geboren en getogen Hollandse. Wel met n pittig kleurtje.

    Mijn zoontje is autist, ik hem m vorige week van school gehaald, nadat hij voor de zoveelste keer met blauwe plekken en zenuwen thuis kwam. Het is n superlief jochie.
    Er is helaas voor hem geen opvang.
    Een baan vinden, is voor een vrouw van mijn leeftijd, met mijn achtergrond, en in deze huidige situatie, onmogelijk.

    Maar dit is niet de juiste plek om daarover uit te wijden.

    Ik was 8 toen ik voor het eerst met asielzoekers in aanraking kwam.
    Een grote groep Vietnamezen werden opgevangen in het dorpje waar ik vandaan kom.

    Geen van hen heeft ooit, gevraagd om iets voor hen zelf. De enige zorg die zij hadden, en uiten, was voor de achterblijvers.

    Dit is mij altijd bijgebleven. In de tijden dat ik goed verdiende, is altijd bijna al mijn geld naar achterblijvers gegaan, zodat zij in hun eigen land iets op konden bouwen.

    Ik heb hier geen seconde spijt van, ondanks de slechte situatie waarin wij nu verkeren, zal ik niet vergeten, dat het nog veel slechter kan.

    Ik heb vertrouwen in Minister Koenders, omdat zijn hart en verstand op de juiste plaats zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  11. anton jansma

    Geld de generaal pardon ook voor medische procedures.

    Anton

      /   Beantwoorden  / 
  12. Tamara

    Lieve Anton, u heeft volkomen gelijk.
    Ik volg het nieuws en vraag me ook af hoeveel een mensen leven waard is.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Tamara

    Ondertussen gaat dit door:
    Afgelopen jaar kwamen meer dan 22.000 illegale vluchtelingen aan in Italië, de meesten in gammele bootjes vanuit Afrika. Tientallen, mogelijk honderden mensen kwamen om tijdens de oversteek.
    Hoeveel mensen zullen hun leven gaan wagen, nadat ze hebben gehoord dat je in Nederland mag blijven.. Handelaren verdienen goud geld, met desinformatie. Deze overtochten zijn de bron van hen inkomsten. Het mag dan allemaal ver weg zijn..Deze mensen weten wel wat Nederland is. Een redding, in hun gedachten.
    Een Generaal pardon, is mooi voor hen die het verdienen. De realiteit zal echter bewijzen, dat het enkel problemen geeft.
    De eerste stap naar een oplossing, ligt in de handen van OS en BuZa.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Neno

    Wat jullie Nederlanders zijn naief.Ongeloflijk.Ik zat 5j met die mensen..80% economiesche migranten..15 % met tijdelijk problempje..3% al afgewezen ergens anders in EU en 2% komt in aanmerking voor serieus bekijken in zijn dosier.
    Criminelen..gelukszoekers..slapende terroristen..Ongeloflijk dat Pvda komt met Generaal Pardon (in 2001 regerende partij,met veel weten met terugwerkende kracht oa. asiel wet uit 2001..zelfs ben ik slachtofer van die wet,8j legaal in Nederland met tijdelijke vergunning!)..en wat krijgen we nu ? Beloning voor 25000 leugenaars ? Veel echte vluchtelingen al uitgezet of Nederland verlaten..
    Belachelijk van Pvda en CDA en waar gaat dit land naar toe,met vele radicale moslim migranten die zitten onder 25000 leugenaars..zullen we binnenkort zien.
    God save The Netherlands!

      /   Beantwoorden  / 
  15. Nilsson

    Wij moeten geloven dat je echt een ex-asielzoeker bent. Daarvoor is de verkeerde wijze van schrijven te doorzichtig. Ik zal maar niet zeggen wat ik van je bijdrage vindt Neno. Overigens wil je met die nickname ook nog iets zeggen, doe gewoon. Door op deze manier aan het debat deel te nemen laat je pas echt zien dat je niet serieus genomen hoeft te worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.