Formatie: vanmiddag komt het goede nieuws

Volgens Jacques Tichelaar, de man die Wouter Bos bijstaat in het Friese onderkomen, komen de lijsttrekkers van CDA, PvdA en CU met goed nieuws vanmiddag. De sfeer is goed, ze hebben er alle vertrouwen in.

En dat mag wel een klein wonder heten na al die felle verkiezingsdebatten.

 

Natuurlijk zijn er genoeg struikelblokken, zoals de AOW en de hypotheekrenteaftrek.  Interessant zijn ook de ethische kwesties; euthanasie en abortus zouden punten kunnen zijn waarop de CU 'winst' zou willen behalen.

Zo vinden enkele afdelingsvoorzitters van de CU dat de huidige wet strenger gehandhaafd moet worden zodat de gedoogpraktijk bij abortussen stopt. Ook wordt er gedacht over alternatieven voor euthanasie en abortus. Als er op die punten niets 'gewonnen' wordt zou CU zich moeten terugtrekken uit de besprekingen, wordt door enkelen gezegd. 

Wat zouden die alternatieven voor euthanasie en abortus zijn, vraag ik me af? Is het mogelijk een polderoplossing te vinden voor deze kwesties? En belangrijker nog, moeten we dat willen? We lijken in Nederland te zitten springen om een overdosis waarden, normen, beschaving en fatsoen. Maar wat nu als de partij die dat meebrengt afbreuk doet aan onze verworvenheden? Waar ligt eigenlijk de grens tussen fatsoen en conservatisme?

 

Bron: elsevier en nieuws.nl 

Lees ook:Tour de Formatie
Lees ook:Verdonk probeert fatsoen te doen
Lees ook:Balkenende: VVD wordt Paars
Lees ook:Formatie: het feest kan beginnen
Lees ook:De redenen voor betuttelende politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.