Tour de Formatie

De formatiegesprekken worden, in ieder geval later deze week, op een nieuwe 'geheime' locatie gevoerd. Ook al waren de gesprekken vorige week 'diepgaand' en 'constructief', CDA had dit weekend wat goed te maken. Naar het schijnt zijn er veel excuustelefoontjes gepleegd naar Wouter Bos. Dat allemaal door het uitlekken van een plan, getiteld "Een zachte winter is geen garantie voor een mooie lente". De inhoud van het plan was namelijk nog zorgwekkender dan de tenenkrommende titel.

 

 

In het uitgelekte CDA-plan stond namelijk op welke punten de partij geen consessies gaat  aan de coalitieparttners-in-wording. Aan de AOW en de hypotheekrenteaftrek wordt niet gemorreld. Als ruilhandel wil CDA meewerken aan goede inkomensverhoudingen, een specifiek pardon voor asielzoekers, en meer investeringen in publieke voorzieningen. PvdA was not amused, want de stelligheid van het plan biedt zogezegd weinig ruimte voor onderhandelingen. 

Abortus, euthanasie en het homohuwelijk moeten volgens hetzelfde plan in stand gehouden worden -waarmee André Rouvoet waarschijnlijk tegen het zere been wordt geschopt. Als goedmakertje mag wat CDA betreft de abortus- en euthanasie wetgeving wel strenger gehandhaafd worden. 

Zouden Bos en Rouvoet genoegen nemen met de stelligheid waarmee CDA de hypotheekrenteaftrek van de onderhandelingstafel afveegt?   

  

Bron: RTL en Elsevier 

Lees ook:Formatie: vanmiddag komt het goede nieuws
Lees ook:Formatie: akkoord is dichtbij
Lees ook:Formatie: het feest kan beginnen
Lees ook:Formatie: energie in ieder geval geen breekpunt
Lees ook:Formatie: Bos vice-premier, Rouvoet kamerlid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.