Levenslange verbanning uit het Koude Kikkerparadijs

Ze was alweer een paar dagen niet in het nieuws geweest dus werd het hoog tijd voor weer wat actie, moet Rita Verdonk gedacht hebben. En inderdaad, de slogan ‘eens eruit, altijd eruit‘ stond garant voor een grote schare luisteraars. Als het aan Verdonk ligt worden namelijk alle vreemdelingen die ooit eerder illegaal in Nederland verbleven levenslang verbannen.

Het gaat hier ook om mensen die terugkeren met een geldige reden, zoals een huwelijk, een studie of voor zaken, moeten gewoon wegblijven. Taida Pasic, de scholiere die uiteindelijk niet in Nederland haar eindexamen mocht halen en nu wel in Nederland komt studeren, hoeft niet te rekenen op de sympathie van Verdonk.

Dat Verdonk en Pasic geen dikke vriendinnen zijn geworden tijdens het stormachtige verblijf van laatstgenoemde in ons land was wel duidelijk. Maar nu wil de minister de grenzen dichthouden -en dat terwijl er ‘terughoudend’ geregeeerd zou worden tot 22 november. Of het standpunt juridisch houdbaar is, is ook nog maar de vraag.

Met een beetje geluk wordt Verdonk daarna uit haar lijden verlost en mag ze weer terug naar haar gevangenis.

Wie benieuwd is naar de kamervragen van GroenLinks over de kwestie, kan deze hier vinden.

Lees ook:Verdonk gaat trots in een ‘beweging’ verder achter Fortuynisme aan
Lees ook:Verdonk somber over pardon
Lees ook:De nieuwste oprisping van Verdonk
Lees ook:Rita reageert…
Lees ook:Rita relt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.