Verdonk somber over pardon

Rita Verdonk is, op zijn zachtst gezegd, somber over het generaal pardon dat in het regeerakoord is vastgelegd. Dit weekend werd duidelijk dat CDA bereid is het vreemdelingenbeleid drastisch te veranderen ten opzichte van de laatste jaren. 

 

Het pardon is 'echt heel erg slecht' voor ons land, aldus een teleurgestelde Verdonk. Wat een retoriek, wat een vocabulaire! Hopelijk steekt deze demissionaire minister nog wat op bij de werkzaamheden voor haar nieuwe portefeuille, Onderwijs.

Ook al ziet ze graag een streng en hard, en naar eigen zeggen fatsoenlijk, beleid, Geert WIlders gaat in haar ogen af en toe te ver. Zoals zijn uitspraak 'tsunamisering van de islam': "Nou, nou, nou. Als je ziet hoeveel menselijk leed die tsunami heeft veroorzaakt. En om dan alle moslims op zo'n manier te benoemen. Dat kan toch niet". 

We kunnen opgelucht ademhalen. Ook Rita Verdonk heeft grenzen. En die liggen niet om Nederlandheen, of in Europa en 'het Westen'. Nee, die liggen bij Wilders' tsunamisering. Bijzonder om daar nu alsnog afstand van te nemen, zo'n vier maanden nadat de rest van ons land over Wilders' uitspraken viel.

Onderwijsminnend Nederland, zet je schrap!

 

 

Bron: trouw 

Lees ook:Verdonk probeert fatsoen te doen
Lees ook:CDA gaat lullen over zichzelf
Lees ook:Verdonk heeft haar taak verzaakt
Lees ook:Weer een brief van Verdonk
Lees ook:Verdonk politicus van het jaar

4 reacties op “Verdonk somber over pardon

  1. Helena

    Ga weg Verdonk met je onzin

      /   Beantwoorden  / 
  2. Carolien

    Mevrouw Verdonk,het wordt de hoogste tijd dat u zich gaat aansluiten bij de PVV van Dhr.Wilders! Dat zou voor ons allemaal het beste zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Harry

    Pardon?
    Weer zo iemand die voor mij wil beslissen wat het beste zou zijn “voor ons allemaal”. Net als mevr. Verdonk, kan ik dat helemaal op eigen kracht. Moet je ook eens proberen: op eigen kracht denken en niet in je eigen retoriek geloven. Is goed voor de inwendige mens!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Truus Baaij

    Dus denkt roestvrijstalen Rita, en met haar peroxydeprinsje Geert: ” Goedkeuren door de Tweede Kamer van het Generaal Pardon betekent teloorgang van het huidige migrantenbeleid en een tsunami van ongewenste gelukszoekers?”
    Zouden Verdonk en Wilders dit nu tussen de regels van het Generaal Pardon lezen?
    Ritaroute en Wilderswandeling te volgen door de respectieve fracties?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.