Asielzoeker wordt niet uitgezet

De asielzoeker die een proces aanspande tegen de staat, of in dit geval tegen Rita Verdonk, mag in Nederland blijven om het spoeddebat over een voorlopig stopzetten van het uitzetten (bent u er nog?) af te wachten. Volgens zijn advocaat zou de man, in het geval van een generaal pardon, in Nederland mogen blijven.

 

Sinds zijn aanvraag om toelating als vluchteling in november 2000 heeft hij steeds in Nederland gewoond. "Hij is geen oorlogsmisdadiger en is ook niet veroordeeld voor een ernstig misdrijf", aldus zijn advocaat. In Turkije kan hij grote problemen verwachten, omdat hij zich destijds niet heeft gemeld voor militaire dienstplicht. Bij terugkeer wacht hem twee jaar celstraf en moet hij alsnog in het leger. "Daartegen heeft hij onoverkomelijke gewetensbezwaren", aldus de advocaat.

Eens te meer wordt duidelijk dat er voor mensen als bovengenoemd geval een goede oplossing gevonden moet worden. Met andere woorden, ze moeten niet via een achteruitgang stilletjes ons land worden uitgezet.

Bron: nu.nl

Lees ook:Tóch uitzetting op dinsdagmorgen?
Lees ook:Europees leger op komst?
Lees ook:Geenstijl mogelijk civielrechtelijk vervolgd
Lees ook:Ministers lullen zich er uit: Uruzgan tot 2010
Lees ook:POLLuitslag… Weg uit Afghanistan!

4 reacties op “Asielzoeker wordt niet uitgezet

  1. Jan Truijens

    Iedereen heeft maar één leven. Zes jaar iemand aan het lijntje houden komt neer op een ongelooflijke en onverantwoorde verspilling van menskracht.
    Natuurlijk kan iemand lang procederen.
    Natuurlijk willen we alleen zielepieten helpen en hebben we niet veel op met goudzoekers. Maar rechtvaardigt dat om na zes jaar iemand weg te sturen, vaak met vernederlandste kids? Ons onvermogen om sneller te handelen wentelen we op de verkeerde mensen af. Wat is dat een lullige ziekte waar wij aan leiden. Bah.
    Lange tijd trachtten partijen elkaar rechts in te halen en steeds steviger wetgeving te bakken. Nu wrijft eenieder over zijn suikerhart en laat een compassie zien die in dit stoere-mannen-perspectief ronduit schijnheilig is. Stelletje lawaaipapegaaien. Stelletje huichelaars. Jullie draaien er mensen door.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Harry

    Tja,

    Los van het feit dat hier blijkbaar “lijden” in last is en dat de advocaten van asielzoekers die alle rechtsmiddelen hebben uitgeput uitzetting dusdanig traineren dat er zelfs ingeburgerde “kids” van komen, ben ik het ermee eens dat er een generaal pardon moet komen voor die groep.Het gaat immers in de allereerste plaats over mensen, zoals Pechtold met veel te veel dikke krokodillentranenwoorden zei gisteravond.

    Maar ik denk dat het inderdaad teveel gevraagd is aan een demissionair kabinet om sluipenderwijs uitzetting stop te zetten in afwachting van een generaal pardon in een volgend kabinet aangezien dat precies met het tot dusver gevolgde beleid strijdig is en nieuw beleid niet op de weg van een kabinet ligt dat slechts op de winkel moet passen.

    Wat mij nu door het hoofd speelt, is dat er misschien wel van een een-tweetje Rutte – Verdonk sprake is om de coalitiebesprekingen tussen CDA en PvdA onder leiding van die vlugge Hoekstra extra onder spanning te zetten. JPB zal niet blij zijn als hij met z’n hele club naar de koningin moet om van haar te horen dat die hele club niks ontslag krijgt. Zoveel gedonder dat die vermaledijde Bos in gang heeft gezet, zal een nieuwe coalitie zeer onder druk zetten zo die er al komt. Ergo, de VVD mikt op spoedige nieuwe verkiezingen, waarbij de SP vet zal worden t.k.v. het ‘verraad’ van de PvdA, terwijl CDA en VVD (en Oscar Wilders natuurlijk!) ter rechter zijde zullen groeien.

    What about that for a political analysis huh?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Melissa Truijens

    @ Harry,

    Wat een leuke, boeiende reactie!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rob van Dam

    Ja die Harry doet een forse duit in het zakje ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.