VVD en PVV: Woord ‘Allochtoon’ niet schrappen

Allochtonen t-shirtsMinister Hirsch Balin (De man die lijkt op een gorilla), heeft vanochtend in het Radio1 Journaal voorgesteld het woord 'Allochtoon' te vervangen. Minister Vogelaar sprong daar meteen op in en noemde als alternatieven 'Nieuwe Nederlander' of 'nieuwkomer'. De VVD en de PVV echter zien totaal geen nut in het vervangen of schrappen van het woord allochtoon. En daar hebben ze natuurlijk gelijk in. Hirsch Balin wil het woord vervangen vanwege zijn negatieve lading. Wel, ik denk dat dat over een jaar of vijftien wel over is. Mochten we het wel vervangen, krijgt de vervanging de negatieve lading direct cadeau. Loos voorstel dus van minister Ernst.

Lees ook:Dé Politicus van het Jaar: Wouter Bos
Lees ook:De nieuwste oprisping van Verdonk
Lees ook:Ernst legt ons alles uit. Eindelijk
Lees ook:Hirsch Balin verbiedt kijken kinderporno op internet
Lees ook:SP merkt op: ICT overheid kost klauwen met geld

18 reacties op “VVD en PVV: Woord ‘Allochtoon’ niet schrappen

  1. Meindert

    Maakt me niet uit hoe we die beesten noemen, als ze maar snel opzouten. Verpesting en vervuiling van Nederland kunnen we wel overlaten aan smerige stinkautoos en industrie. Ze hebben hier helemaal niks te zoeken. Stelletje minderwaardige profiteurs

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jurjen

    Over kortzichtigheid gesproken. Je klinkt als een werkloze ongemotiveerde uitkeringstrekker man. Wat een fantastisch niveau.

    Denk je dat je die opmerkingen ergens mee kunt staven? Nee. En dat ze ergens op slaan? Nee ook niet. En helaas schrijf je fatsoenlijk Nederlands, en dat is is misschien nog wel het meest enge. Je hebt dus blijkbaar niet een iq van 83.

    Beste Meindert, kom eens uit je huisje en praat eens met allochtonen. 9 van de 10 werken harder dan jij doet. Misschien leer je dan eens iets begrijpen.

    En weet je wat? Ik gun het ze stuk voor stuk meer dan dat ik het jou zou gunnen, omdat zij WEL ergens voor gaan en niet zomaar af lopen te geven.

    In elke maatschappij zitten rotte appels, en als jij dit meent vrees ik dat jij die rotte bent in onze maatschappij.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hamid Atmani

    Het lijkt vreemd wat ik zeg, maar ik als marrokaan vind het belangrijk dat het woord blijft. Marrokanen zijn nu eenmaal geen Nederlanders, hoewel de nederlandse geboren marrokaan diep in zijn hart weet dat hij niets liever dan een normale nederlander wil zijn. Maar de meeste van mijn bevolking zien ook dat dit niet gaat lukken omdat ze vaak niet slim genoeg zijn om mee te komen en door ons lelijkere gezicht enzo veel minder zijn dan nederlanders. Ik bedoel de meeste van ons marrokanen zien eruit als zwervers.
    Allah geeft ons steun in ons gevecht met onszelf en veel jonge marrokanen worden dan boos op nederland ze zijn boos omdat ze weten nooit een echte Nederlander te worden.
    De meeste marrokanen hebben het heel erg moeilijk zijn ongelukkig en voelen zich minderwaardig. Noem ons maar allochtoon, wij zijn het ook. Noem ons maar profiteurs, maar wij kunnen er niks aan doen dat wij hier met te veel zijn gekomen. Wij horen hier niet… dit land is van Nederlanders

      /   Beantwoorden  / 
  4. Nilsson

    Wat doorzichtig weer Hamid, jij bent geen Marokkaan. Je bent zeer waarschijnlijk een gewone autochtone Nederlanders waarvoor ik me schaam. Als je het woord Marokkaan niet eens goed kunt schrijven hoe denk je dan als Marokkaan geloofwaardig over te komen.

    Wat een niveau zeg. Gewoonweg erg zielig. Je verwijt Marokkanen van alles maar durft niet eens voor je eigen identiteit uit te komen. Wat mij betreft verplaatsen we het woord allochtoon van de groep die er nu mee bedoeld wordt naar de groep die jij vertegenwoordigt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. robert

    en autochtone mag dan weer wel nilsson!!!dus krijgen we de autochtone en de ‘Nieuwe Nederlander’ of ‘nieuwkomer’.weet het nog beter.de hollandsenieuwe(soort klompjes dag bij aankomst).lul toch op allemaal met dat gelummel.en kan ons dat nu schelen of Hamid Atmani een autochtone of nieuwe nederlander is.schaam me voor dit kabinet met ze politiek geneuzel.rechts,links en recht door zee.weet je wat we met ze allen zijn een volgevreten volk zonder inspiratie.elkaar zwart lopen te maken door frustratie.omdat we zo lekker welvarend zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Nilsson

    Robert, allochtoon mag van mij gewoon, ik vind een discussie over naamgeving alleen maar afleiden van de werkelijke discussie; hoe zorgen we ervoor dat we in Nederland op een goede manier met elkaar samenleven. Ik reageerde alleen op een achterbakse reactie van Hamid A.

    Je gaat voorbij aan mijn reactie en dat is dat er blijkbaar Nederlanders (autochtonen) zijn die iets te verbergen hebben. Die door een ander in een kwaad daglicht te stellen hun punt proberen te maken. Waarom distantieert je je niet van dit soort achterbakse reacties van Hamid A. (pseudoniem van Jan Visser o.i.d.)? Dat zou je reactie een stuk sterker maken. We willen toch niet met dit soort achterbakse idioten discussiëren, of jij wel misschien?

    Overigens gebruikt een groot deel van de bevolking het woord autochtoon niet of nauwelijks en het woord allochtoon te pas en te onpas. Het bevordert, of je nu autochtoon of allochtoon noemt, wel degelijk het wij/zij gevoel. Moeten inwoners van buitenlandse afkomst nu integreren in Nederland om er bij te horen of vind je gewoon dat alles wat niet van origine Nederlands is er gewoon uit moet?

    Dat we een volgevreten volk zijn klopt inderdaad. Hoogmoed komt voor de val.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Meindert

    Dat zwembad in Zwolle dat in het nieuws kwam afgelopen week, die weten van wanten. Eruit met die carnavalskleding. Stelletje pipoos die ALLOCHTONEN! Kotsmisselijk word je van die gasten. Ze maken niet alleen Nederland belachelijk maar ook zichzelf met die grote bekken van ze.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hamid Atmani

    Dat klopt nilsson, wij marrokanen zijn inderdaad zielig en allochtoon. Wij kunnen er niks aan doen en ik heb geen negatieve gevoelens naar Nederlanders en hou van de marocs.. wel naar Geert Wilders. Hij mag kritiek hebben maar hij beledigt ons geloof. Het enige wat wij hier in NEderland hebben is ons geloof en daarvoor ben ik dankbaar voor omdat wij niet veel kansen hebben. Het is mooi dat we hier in een moskee kan zitten en dat mijn vader goed kan zingen over de straten van utrecht als hij bezig is met de Azan. En dat vinden nederlanders goed, dat mijn vader kan zingen over de straten in onze taal. Want jullie verstaan daar helemaal niks van. Helemaal niks.. ik heb wel eens gedacht om in het Nederlands te zingen op straat als wij de azan doen, maar het is moeilijk de juiste woorden te vinden. En onze geloof is een liefde die de arabische taal nodig heeft.
    Onze indentiteit is nu eenmaal arabisch en is vreemd voor Nederlanders voor hen is het abacadabra. Als jij in de stad Marrakech probeert actief jouw kristelijke geloof te beleiden, dan wordt jij gepakt in ons land en dan wens je dat je nooit een voet op onze bodem hebt kunnen doen.
    Daarom Nilsson zijn wij allochtoon, wij onderscheiden ons zonder dat wij dat echt willen en we daar voor gekozen hebben. En daarom Nilsson zijn wij allochtoon, omdat wij geen Nederlander zijn en nooit zullen worden. Jij zal dit nooit begrijpen, want als jij Nilsson een echte NEderlander bent en jij bent represant van het Nederlandse volk, dan weet jij niet wat liefde is voor je eigen volk door ze volgevreten te noemen. En dat is wat wij allochtonen zielig vinden.
    Wij willen geen onderdeel zijn van een volk dat niet geen trots heeft. Marocs ruiken dat jullie geen eenheid zijn en met dat soort volk worden velen van ons provocatief.
    Misschien loop jij met net zoveel frustratie in je maag rond als wij Marocs. Oke jij zegt dat ik geen Maroc ben, prima wat jij wilt.. Ik hou van mijn volk de Marrokanen, maar wij krijgen weinig kans en zijn beperkt in onze mogelijkheden maar tonen respect tegen onszelf. Misschien kan jij daar wat van leren.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Nilsson

    Ga lekker door Hamid. De mistroostigheid druipt er van af.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hamid Atmani

    Ik ga door Nilsson met deze discussi maar iemand die scoort heeft een aangever nodig. dit is net als met voetbal.. jij kopt de bal niet door, maar schopt de bal het publiek in. Dat doen alleen voetballers die bang zijn en schijten voor de tegenstander.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Dalufi

    De persoon die de overigens alleen in Nederland bestaande woorden allochtoon en autochtoon heeft bedacht is uitgegaan van de “eigen volk eerst” gedachte. Allo betekent van den vreemde en auto betekent eigen of wel van het eigene. Als je van een autochtoon praat, heb je het dus over het eigene van Nederland, eigen volk dus!
    Door deze twee termen te gebruiken houd je een tweedeling in stand. Wie is nou de echte Nederlander? Ga de geschiedenis na en je zult zien dat de Nederlandse samenleving vanaf het begin al een samenraapsel is geweest van mensen van verschillende afkomst. Door de gemeenschappelijke taal en gewoonten is er een volk ontstaan dat zich Hollanders noemt maar eigenlijk een mengelmoes is van alle overheersers die deze streek ooit heeft gekend. Dus ja, de Hollander heeft Turks, Romeins, Duits, Spaans en nog andere bloedsoorten! Als dat niet het prototype is van een allochtoon dan wwet ik het niet meer!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Nilsson

    prima Dalufi. Zal ik deze bal maar inkoppen Hamid (namaak allochtoon).

    Dalufi, waarschijnlijk wordt je straks in een aantal reacties beschuldigd van van alles en nog wat. Blijft toch een prima bijdrage aan dit blog, wat de xenofoben op dit blog er ook van denken.

      /   Beantwoorden  / 
  13. robert

    ik wil jullie een heeeel klein stukje laten lezen.als daar een kern van waarheid in zit, komt het dan ooit nog goed!!!!!
    Het zijn naar mijn menig cruciale tijden voor Nederland. Het aantal allochtone Nederlanders blijft stijgen en de normvervaging neemt vormen aan die onacceptabel zijn voor de Nederlandse samenleving. Hoe komt dit? Daar zijn vele discussies over gaande in politiek, ligt aan de ouders of toch aan het onderwijs? Niemand weet zeker wat de oorzaak is. Geert Wilders heeft wel degelijk een punt met het beschermen van de joods-christelijke en humanistische traditie als dominante cultuur. Cultuur is namelijk de uitdrukking van de identiteit van een volk en van de individu. Onze cultuur, dat zijn wij dus zelf. Kernnormen en waarden vloeien naar mijn mening voort uit de cultuur, cultuur die door de eeuwen heen is ontstaan, een mengelmoes van joodse, christelijke en humanistische normen en waarden. Het is deze cultuur die van Nederland een tolerant en fijn land om te wonen hebben gemaakt. Nu vandaag te dag is de trots die de Nederlander in de tijd van de verzuiling had bijna helemaal teniet gedaan door de vele niet-westerse culturen in Nederland. Het heeft er voor gezorgd dat al minstens 1 miljoen allochtonen Nederlandse staatsburgers helemaal niks heeft met de joods-christelijk en humanistische cultuur hebben, diezelfde cultuur die onze samenleving naar het hoogst denkbare sociale en ook technologische niveau heeft weten te brengen, de Allochtonen die deze normen en waarde van onze cultuur langs zich neerleggen en volgen veelal een leven in hun eigen ‘subcultuur’ met hun eigen normen en waarden, niet zomaar een subcultuur, maar een subcultuur die op het moment als de omstandigheden er naar zijn en de ruimte krijgt, kan opleven als nooit tevoren. Deze cultuur kan sterker opleven, omdat zij wordt gevoed door de heimwee en afgesneden zijn, omdat zij zich bewuster is van haar kwetsbaarheid en on-duurzaamheid van hun cultuur. Cultuur is dus iets wat samenbindt, wat een volk tot een volk maakt, wat een land een natie doet zijn, wat de individuele Nederlander zich Nederlander doet voelen. Cultuur bindt mensen, maar onderscheidt en scheidt hen maar al te vaak van andere mensen, andere culturen, anderen landen en mogelijkheden. Ze is de bron van misverstaan, wat uiteindelijk kan leiden tot de verschrikkelijkste oorlogen en terroristische aanslagen zoals op 11 september 2001. Cultuur is dwingend en verleidend tegelijkertijd. Cultuur beperkt ons in ons denken en doen, maar daagt ons ook uit tot het leveren van prestaties. De economie en het sociale stelsel is gebouwd op de joods-christelijke en humanistische kernnormen en waarden. De joods-christelijke en humanistische cultuur is alles waar we voor staan in Nederland, hoe minder mensen zich deze kernnormen en waarden zich aantrekken, hoe minder draagvlak we hebben voor het sociaal stelsel en de rechtstaat die zijn gebouwd volgens deze normen en waarden. Het is daarom naar mijn mening van groot belang dat deze beschermd wordt, maar het is zinloos om een cultuur te beschermen als je een toestroom van anderen culturen in Nederland toelaat op grote schaal. Daarom ben ik het ook eens met de 5 jarige immigratiestop van niet-westerse immigranten. Deze cultuur staat recht tegenover de westerse cultuur. Zo zorgt de grote aantallen niet westerse immigranten, bewust of onbewust, voor het veranderen van onze cultuur. De enigste optie is dan een goed integratie beleid, maar deze faalt omdat de cultuur de identiteit van een volk is, maar ook van het individu. Dat verklaart de hardnekkigheid van een cultuur. En ligt het integratiebeleid een stuk complexer dan gewoon even een inburgeringcursus doen. Nogmaals, een cultuur is iets wat een volk bindt, valt dit weg dan valt de samenleving uiteen in verschillende stukken met verschillende waarden en normen.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Nilsson

    Robert ik hou het kort (gewoon even geen tijd) en daarom misschien wat kort door de bocht. Een groot gedeelte van jouw tekst hierboven en conclusies onderschrijf ik. Ik ben van opleiding socioloog en hetgeen je hier schrijft is voor een belangrijk gedeelte (vanuit de sociologische blik) waar, overigens niet de enige waarheid.

    Als dit dan waar is is vervolgens de vraag hoe je dit ware in stand houdt en niet met het badwater weggooit, daarin verschillen we van mening. Prima als we zo’n “genuanceerd” debat kunnen voeren met elkaar. Alleen dan komen we tot misschien een begin van een oplossing.

    Een filosofische vraag: zou er zwart zijn als er geen wit was. M.a.w. dualiteiten bevestigen i.p.v. ontkennen alleen maar. Het is maar waar je de grens legt. Alles buiten de grens is onacceptabel en met je in conflict.

      /   Beantwoorden  / 
  15. robert

    dit is een geschreven werkstuk,http://www.scholieren.com/werkstukken/29219 en staat gewoon op internet,ik denk plaats van modder gooien wil ik wel de confrontatie aan op een nette manier.sta ook lijn recht tenopzichte van de manier waarop nilsson zijn eigen volk te kort doet ook al schreeuwen ze maar wat.en de (vreemdeling doet laten over komen als een goedwillend volk).als je dan een discusie aan gaat,is het mischien leuker als wat heen en weer gescheld dat is zo goedkoop misselijk en totaal onnodig.dus kom op,met oplossingen een goede visie en discussieer elkaar onder de tafel.is veel leuker en creatiever.zo wijsman ben ik.moeten er eigelijk meer van zijn.en meindert onze bekeerde liese lotje mag weer zwemmen in carnavalskleding.waar we vroeger een hanekam hadden als afzetting tegen de maatschappij.trekken nederlandse meisjes die totaal geen inzicht hebben in de islam.alleen een besneden vriend van een jaar 19 rokend,bier drinkend,een burkini aan.om zo bij pauw en de witte man te zitten.als er dan een moslim van 55 jaar die zijn geloof wel serieus naleeft.boos maakt om die burkini voor de onderdrukte vrouw, geloof ik die man eerder als dat kind die totaal de plank mis slaat.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Joop

    Heee Nillsson,

    Waarom heb jij nou weer geen tijd… je bent toch een werkeloze uitkeringstrekker die knaagt aan ons gemeensschapsgeld… hoewel je waarschijnlijk moeijlijk kan rondkomen van je bijstandspotje!!!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Nilsson

    inderdaad Joop, lezen valt niet mee.

      /   Beantwoorden  / 
  18. ton

    een allochtoon is een allochtoon , nederlands worden ze toch niet, en zwarte piet en sinterklaas is onze autochtonen cultuur die wij ook bewaren.

    onze kinderen kennen sinterklaas en zwarte piet , en als je op alle slakken zout wil strooien , ben je verplicht een hand te geven , doen moslims ook toch handjegeven en dan op “je borst slaan”.

    ja en vrouwen in de Islam wereld hebben toch niets te vertellen, nee die mogen alleen baby’s baren.
    En vooral in Nederland want dat levert geld op.
    beginnen jullie moslims nou eerst te denken aan respect voor mensen , en dat is je vrouw ook hoor.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.