Ernst legt ons alles uit. Eindelijk

www.icarus-benelux.comMinister van justitie Ernst Hirsch Balin schreef vandaag een mooie brief met uitleg aan de Kamer over al het gezeik rondom Ayaan. Heel goed van ernst want we weten nu bijvoorbeeld dat de beveiligingskosten niet drie, maar twee miljoen bedragen, we weten dat we zelf 'primair' verantwoordelijk zijn voor onze veiligheid als burger en dat Ayaan niet heeft opgelet en laks is geweest. De beer is los.

Enkele citaten uit de brief van Hirsch Balin:

Over de beveiliging van personen: "…de verantwoordelijkheid voor de eigen veiligheid primair ligt bij de burger, de organisatie waartoe deze behoort (zoals het bedrijf waar hij werkzaam is) en eventueel het decentrale gezag. In aanvulling daarop is er sprake van een bijzondere verantwoordelijkheid van de rijksoverheid voor een bepaalde groep functionarissen, objecten en diensten. Deze functionarissen, objecten en diensten staan in verband met het nationaal belang dat met hun veiligheid en ongestoord functioneren is gemoeid op de zogenoemde limitatieve lijst."

Over bewaking in het buitenland: "Bewaken en beveiligen is een nationale aangelegenheid. (…) Nederland kan dus buiten zijn grondgebied geen beveiligingsmaatregelen afdwingen."

Over wat er allemaal met Ayaan is gebeurd, wat haar allemaal is verteld en wat ze er mee deed: "Met het neerleggen van haar functie als Tweede Kamerlid is de status van mevrouw Hirsi Ali veranderd. (…) In de periode van mei tot december 2006 is hierover zes keer met haar gesproken. De conclusies van deze gesprekken heb ik op 15 december 2006 per brief aan mevrouw Hirsi Ali bevestigd. Dit leidde tot discussies met haar advocaat die zich beriep op een bijzondere rechtsplicht van de Nederlandse overheid om voor haar beveiliging in het buitenland zorg te dragen. Gebleken is dat hiervan geen sprake is. Dat is mevrouw Hirsi Ali ook via haar advocaat medegedeeld. In overleg met mevrouw Hirsi Ali is vervolgens besloten de duur van de overgangsmaatregel tot twee maal toe te verlengen om haar in de gelegenheid te stellen zelf voor haar beveiliging te (doen) zorgdragen. In eerste aanleg van 1 juli 2007 tot 1 september 2007 en vervolgens tot 1 oktober 2007. Per 1 oktober 2007 is de overgangsmaatregel beëindigd. (…) Overeenkomstig het Stelsel Bewaken en Beveiligen zullen, als mevrouw Hirsi Ali in Nederland is, op basis van actuele dreiging zonodig beveiligings-maatregelen worden genomen."

En tot slot de kosten van de beveiliging: "de kosten voor het volledig beschermen van een persoon op jaarbasis ongeveer een bedrag van 2 miljoen per jaar bedragen. Uit veiligheidsoverwegingen kan ik dit bedrag niet nader specificeren."

 

Lees ook:Uitgever: ‘Help Ayaan Hirsi Ali’
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali bedelt bij het volk
Lees ook:We zouden moeten houden van Hirsi Ali
Lees ook:Haagse Hirsi Ali Herrie
Lees ook:Hirsi Ali is er weer en niemand weet precies waarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.