Haagse Hirsi Ali Herrie

Hirsi Ali HerrieVanmiddag vond een spoeddebat plaats, aangevraagd door Groenlinks (al een tijdje terug aangevraagd, maar nu pas georganiseerd), gaande over de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali in het buitenland. GL wil weten: Waarom stopt de financiering? Er is een hoop gebeurd en iedereen maakt zich druk. Opstootjes over vertrouwelijke stukken die GroenLinks Eerste Kamerlid en advocaat van Ayaan Britta Böhler, in de Tweede Kamer heeft verspreid om volgens het CDA, de SP en de VVD het 'debat te beïnvloeden'. Femke Halsema die daar vervolgens door in verlegenheid wordt gebracht en de standvastigheid van onze premier waar een deel van de wereld (Salman Rushdie, Denemarken) over valt. Wat is de hele zin van dit debat? Balkenende is toch duidelijk geweest?

Ayaan Hirsi Ali heeft tweemaal de kans gekregen haar beveiliging zélf te gaan regelen, tot twee keer toe heeft ze de kans niet aangepakt. Balkenende en Hirsch Balin zijn vervolgens duidelijk geweest en hebben de beveiliging stopgezet. Met als reden dat het belachelijk zou zijn haar in het buitenland voor maar liefst twee miljoen euro per jaar te blijven beveiligen. Hollandse helderheid en daadkracht.

Denemarken begon gisteren met het aanbieden van een veilige thuishaven voor Ayaan. Vervolgens was er de aanval op de Nederlandse regering van schrijvers Sam Harris en de zelf ook bedreigde Salman Rushdie in de LA Times. De twee noemen haar 'de eerste vluchteling uit West-Europa sinds de Holocaust'.

De kans dat het kabinet alsnog de beveiliging van Hirsi Ali gaat betalen is heel klein. Toch?

Lees ook:Uitgever: ‘Help Ayaan Hirsi Ali’
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali bedelt bij het volk
Lees ook:Ernst legt ons alles uit. Eindelijk
Lees ook:Hirsi Ali is er weer en niemand weet precies waarom
Lees ook:We zouden moeten houden van Hirsi Ali

Eén reactie op “Haagse Hirsi Ali Herrie

  1. Truus Baaij

    Overigens lieten Kabinet en Kamer Hirsi Ali niet vallen. Zij schrapten slechts een kostenpost.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.