Jan populair onder hoogopgeleiden?

Dat mensen het niet altijd eens zijn met wat ik allemaal opschrijf op deze site -tsja, dat was te verwachten. Maar dat ik uitgemaakt wordt voor linkse sukkel, dat kan ik natuurlijk niet zomaar op me laten zitten. Gelukkig is er direct een aanleiding om het tegendeel te bewijzen.

In Volkskrant banen is namelijk maandag een onderzoekje gepubliceerd dat mijn aandacht trok. Volgens de uitkomst van het onderzoek is Jan Marijnissen dé ideale lijsttrekker voor de hogeropgeleiden onder ons Nederlanders.

Balkenende is de minst populaire -kijk, daar herken ik mijzelf dan weer in. Ik ben niet zo’n fan van onze premier, namelijk. Zelfs Geert Wilders eindigt hoger. En ja, ik vind dat dat wat zegt.

Wouter Bos is ook niet zo populair onder hoger opgeleiden. Wat jammer is voor Wouter Bos, want volgens mij doet hij het ook niet zo goed onder lager opgeleiden. Sterker nog, hij schijnt het alleen goed te doen onder de jongere dames. Misschien dat hij op dat vlak concurrentie krijgt van Mark Rutte, die ik ervan verdenk de beste look-alike te willen worden van Bos.

Hoe het ook zij, ik begrijp niet hoe alle hoger opgeleide mensen in Nederland zoveel vertrouwen hebben in de leiderschapskwaliteiten van Marijnissen. Blijkbaar vindt men hem charismatisch en is hij politiek sensitief. Kan ik me niet helemaal in vinden.

Wat ik dan wel weer herkende is dat de ondervraagden Jan bewonderen om zijn durf en zijn leiderschap. Inderdaad heeft hij best wel lef om sommige van zijn ideeën zo schaamteloos te verkondigen. En zijn leiderschapskunsten zijn ongekend. Of dit nu echt in zijn voordeel pleit geloof ik niet. Maar wie daar anders over denkt, nodig ik bij deze uit mij te overtuigen!

Bron: volkskrant banen

Lees ook:PvdA enige optimist over eigen programma
Lees ook:Marijnissen: “Wij zijn meest democratisch van Nederland”
Lees ook:Bos uit kritiek op programma CDA
Lees ook:Wat wil Balkenende?
Lees ook:PvdA gaat los op CDA

Eén reactie op “Jan populair onder hoogopgeleiden?

  1. Sukkels!

    Ik wordt genoemd! Dat je je niet kan vinden in deze “charismatische en politiek sensitieve” man, bewijst niet het tegendeel. Je geeft enkel weer dat je jezelf niet kan vinden in deze man, niet je politieke voorkeur. VVD heeft ook goede punten maar Rukke bakt er niks van. Ben ik hierdoor links? Nee, zo naief ben ik gelukkig niet, in tegendeel tot anderen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.