Nieuwe titel voor HBO-kindjes?

Of die HBO’ers het daadwerkelijk waard zijn is de vraag, maar minister Plasterk van OC&W is van mening dat ze een titel dienen te ontvangen na afrondig van een HBO-opleiding. n zo’n titel is ook wel logisch, er heerst nu vreselijk veel verwarring over de waarde van een Nederlands HBO-diploma in het buitenland. We citeren krant Trouw: “Met het voorstel van Plasterk zou iedere afgestudeerde hbo-student een internationaal erkende titel krijgen. Waar universiteitsstudenten met een bachelortitel de titels Bachelor of Arts (BA) en Bachelor of Science (BSc) halen, wil de minister voor hbo-studenten de titels Bachelor of Applied Arts (BAA) en Bachelor of Applied Sciences (BASc) invoeren. Die titels staan volgens hem dicht bij elkaar terwijl ze toch van elkaar zijn te onderscheiden. Een commissie gaat nu onderzoeken of wat Plasterk wil wel mogelijk is. Zijn die ook weer van de straat.

Lees ook:PVV wil titels beschermen
Lees ook:‘Van de ratten besnuffeld’
Lees ook:CDA doet onderwijs niet in uitverkoop
Lees ook:Minister Plasterk de dorpsgek: Studiebeurs op de helling
Lees ook:Haagse hulp voor ter dood veroordeelden in Libië

3 reacties op “Nieuwe titel voor HBO-kindjes?

 1. Rieks Sodenkamp

  Eerst maar eens zien wat de rest van Europa doet.
  Als e.a. niet parallel loopt met de landen om ons heen, krijgen we straks toch een ingewikkeld verhaald van erkenning van diploma’s en dus van vrij verkeer van werknemers binnen Europa.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gava Jeliet

   Dat die commissie maar eerst eens bekijkt welke meerwaarde een afgestudeerde HBO’er voor het Nederlandse bedrijfsleven heeft. Als je ziet hoeveel bedrijven in Nederland MBO’ers van niveau 4 afschilderen als stompzinnige mensen die uitgebuit kunnen worden dan vind ik dat eerder een kwalijke zaak die eerst opgelost moet worden. Maar hoe krijgt een titel dan zijn waarde vraag je jezelf dan af. MBO’ers van niveau 4 staan, indien zij in het derde of vierde leerjaar bevinden, gelijk aan HBO’ers. Het zou beter zijn als bedrijven MBO’ers tijdens de beroepspraktijkvorming hen beter stimuleren op hun vakgebied en bedrijven die niet meer over deze mogelijkheid beschikken (door bijvoorbeeld het ontbreken van gediplomeerde praktijkopleiders die in dezelfde beroepssector bevinden als waarvoor de stagiair studeert) dienen in het belang van de kwaliteit van het onderwijs onmiddellijk uit het ECABO bestand te worden verwijderd. Studenten van nu zijn onze toekomstige werknemers voor de toekomst! Dan heeft een titel pas een waarde.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.