Peiling ontaardt in thriller…


TNS NIPO voert in opdracht van RTL Nieuws wekelijks peilingen uit. Hoe spannend de verkiezingen ook worden, al die verschillende peilingen maken het nog even éxtra spannend. Volgens bovengenoemde peiling heeft de PvdA nog maar één zetel voorsprong op het CDA. Het klinkt misschien raar, maar ik begin de Nederlandse politiek steeds spannender te vinden.

De VVD staat op 29 zetels, en de SP verliest wat aan de PvdA en het CDA.

Het interessantst vind ik momenteel de kleinere partijen. Zoals het er nu naar uitziet krijgt Pechtold geen gezellig maatje in de Tweede Kamer. Frappant is dat de LPF ineens in de Kamer verschijnt van nooit weggeweest. Met één zetel ziet het er toch nog enigszins rooskleurig uit voor de partij die nu wel ruimer vertegenwoordigd is in de Kamer, maar tot voor kort uit de Kamer leek te verdwijnen. Verder krijgt de ChristenUnie 8 zetels en wordt EénNL volgens TNS NIPO voorlopig even DrieNL. Met een grote slag om de arm welliswaar, want andere peilingen zijn niet zo optimitisch.

De Partij voor de Dieren staat op nul zetels, wat ik eigenlijk wel jammer vind. Hun punten worden voor de vorm even overgenomen door andere partijen, die na de verkiezingen helemaal niets zullen realiseren van al die beloftes -net als de afgelopen jaren.

Bron: rtl

Lees ook:Stoelendans CDA en PvdA
Lees ook:Groep Pechtold
Lees ook:Peilingen voorspellen TweeNL en Nul Fortuyn
Lees ook:PvdA loopt uit op CDA
Lees ook:Peiling: PvdA trekt klein beetje bij

Eén reactie op “Peiling ontaardt in thriller…

  1. erickuijpers

    een thriller hoeft het iet te zijn voor het CDA/VVD maar wel een slapeloze nachtmerry.
    deze huidige kabinet heeft een feestje geviert samen met de koningin ook was zalm aanwezig met het koffertje.de burgers hebben elke dag een slapeloze nachtmerry hoe zij kunnen overleven.de voedselbanken zijn populairder dan ooit en er komen er nog meer bij die in de finansiele schulden terecht zijn gekomen door toedoen van het huidige kabinet balkenende en zalm VVD.
    zij beloofden eerst het zuur dan het zoet.
    poppekast figuren zijn het.zij blijven de burgers voorliegen zo ver zij kunnen.
    aan de ene kant krijg je bij en de andere kant stelen zij het weer terug en word het rechtstreeks doorgesluist naar de rijken.
    een belastingvrije voet is er niet om op te staan bij vele burgers.dus keer het tij
    keer de rug tegen het kabinet van nu.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.