Femke is de lente

Wat doe je op een zonnige zondagmiddag? Flaneren in de stad, chillen op een terras, genieten van de nazomer? Of naar de Linkse Lente Lounge omdat je nu eenmaal over politiek blogt en een lezer je een uitnodiging had gemaild? Juist.
Gewapend met een geëngageerde vriend stond ik vanmiddag in het Amsterdamse Club 11 te wachten op de lente -en op Femke Halsema.

De middag werd geopend door een Iraanse band die in eigen land niet op mag treden. Ze maken van hun onderdrukte situatie gretig gebruik door op politiek correcte bijeenkomsten geld bij elkaar te sprokkelen voor hun joints. Nee, dat weet ik niet zeker, maar die indruk wekten ze.

Daarna was de beurt aan Sara Kroos. U weet wel. Nee? Geeft niet hoor, ik wist het ook even niet. Gelukkig wist mijn kompaan mij toe fluisteren dat zij degene is van de Lama’s die eigenlijk alleen leuk is als ze voor schut gezet wordt door de anderen ("Oh, díe!", riep een begripvolle vriendin toen ik haar dit uitlegde).

Sara zong een lied voor Femke. Misschien was het trouwens meer een ode. Want, zo zong Sara ons vol overgave toe, Femke is de lente.
Femke is de lente, zij is een wervelwind van links.
Zij is de linkse lente. Ze houdt van groen, niet van zwart-wit.

Ongetwijfeld was het Jan Marijnissen beter afgegaan een persoonsverheerlijking van dit kaliber aan te horen. Voor de Linkse Lente Lounge was het iets teveel van het goede. De tekst, die waarschijnlijk sterk, pakkend en krachtig bedoeld was, bezorgde ons kippenvel van plaatsvervangende schaamte.

De speech van Halsema hebben we nog wel meegekregen. Linkse Lente Femke lijkt trouwens flink wat liberaler geworden, met veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid voor alle burgers. In plaats van de repressie waarmee GroepGeert de probleemjongeren weer in het gareel wil krijgen -om toch heel even iets inhoudelijks te zeggen.

De speech van de moslim cabaretiere in een zelfgemaakt groene jurk hebben we niet meer afgewacht. Veertien nummers naar stonede Iranezen luisteren, tot daaraan toe. Maar semi-gevoelige liedjes die het wonder dat Femke Halsema bezingen door een cabaretiere die de waarheid in pacht denkt te hebben, liever niet.

Aan het enthousiaste applaus te horen zou ik overigens kunnen concluderen dat ik niet tot de doelgroep behoor. Ik ben er niet rouwig om. Op de Nieuwmarkt was het nog een paar uurtjes goed toeven.

Lees ook:Femke is de lente -deel 2
Lees ook:“Femke Halsema moet dood”, vindt Fok.nl
Lees ook:Femke wijst het linkse pad
Lees ook:Halsema te liberaal voor GroenLinks
Lees ook:GroenLinks vraagt aandacht voor kindertehuis Bulgarije

2 reacties op “Femke is de lente

  1. geëngageerde virend/kompaan

    Iedereen die dit leest en denkt ‘nou zo erg was het toch niet?’ zou ik willen uitnodigen om de web-site van de LLL in de gaten te houden en een volgende bijeenkomst te bezoeken. Nazorg is op afspraak bij de beheerder van dit blog en ondergetekende op de Nieuwmarkt verkrijgbaar.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pieter

    Ik wil ook wel nazorg op de Nieuwmarkt. Maar dan wel van Femke. ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.