Geen Europa, wel Turkijke

D66 klaagde eerder deze week dat er in de verkiezingscampagnes en debatten niet over Europa wordt gesproken. Toch wordt er wél over Turkije gepraat. Sinds deze week wil Rutte namelijk niet dat Turkije snel kan toetreden tot de Europese Unie. Een aanzet tot een debat, of een snoepreisje naar klein rechts?

Het laatste, natuurlijk. Want over Europa gaan we niets horen binnen nu en een paar weken. Maar nu GroepGeert in de peilingen netjes op zes zetels staat moet Rutte hard aan de slag om zetels te winnen. Zijn eerdere oproep aan volgelingen van Wilders, TweeNL en Partij voor Nederland lijkt namelijk niets op te leveren.

De vraag is ook of we wel iets wíllen horen over Europa. Hebben we onze handen niet vol aan de hypotheekrenteaftrek, de integratie en de X-factor van de toekomstige premier? Of het voor de kiezer nu interessant is of niet, het is in ieder geval duidelijk dat de lijsttrekkers er niets over kwijtwillen.

Behalve dan dat Turkije niet bij de EU moet, gewoon omdat we hier al genoeg vrouwen hebben die mannen geen hand geven. Duidelijk, toch?

Lees ook:Formatie: akkoord is dichtbij
Lees ook:Verdonks Trots op Nederland (TON) goed voor 15 zetels
Lees ook:Rutte onze man
Lees ook:Peiling: CDA en PvdA dichter bij elkaar
Lees ook:Nederlandsers zitten fout?

3 reacties op “Geen Europa, wel Turkijke

  1. Jan Truijens

    Ik begrijp er niks meer van. Al die ver-van-mijn-bed onderwerpen: Turkije, integratie, AOW-belasting, Marine-wied, … is er nog iemand met ons land bezig?
    Ik sprak gisteren, tijdens de twee uur durende reis tussen Aalsmeer en Utrecht, op allerlei rijksparkeerplaatsen zoals de A2 en de A12, verschillende medereizigers, gewoon: raampje open en even kletsen omdat je stil staat. Raad eens waar het over gaat!
    Er is méér aan de hand dan de kommer van Bos en Lommer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob van Dam

    @Jan,
    En dan te weten dat er rijksparkeerplaatsen zijn, waar jij zelfs met raampje dicht niet gezien wil worden (ik ook niet trouwens).

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martijn K.

    @Jan,
    en dan te bedenken dat de meeste kommer ten westen van Bos en Lommer plaatsvindt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.