‘Obama is Amerikaanse Verdonk’

Barack 'recht door zee' ObamaEne Bart Jan Spruyt meent met een vette kop bij de NOS dat Barack Obama, kandidaat president voor de Verenigde Staten, de 'Amerikaanse Rita Verdonk' is. In een lijvig stuk voor de NOS website die de Amerikaanse verkiezingen (zoals traditioneel) volgt, schrijft de 'vice-voorzitter van de conservatieve Edmund Burke Stichting'  dat Rita het gedachtegoed van Obama in Nederland aan het verkondigen is. Ook vergelijkt hij de retoriek van beide. Merkwaardig? Wel, een klein beetje… Leest u zelf zijn uitleg

"Obama is het type politicus dat in Nederland door iemand als Rita Verdonk wordt vertegenwoordigd: hun retoriek maakt diepe indruk en wekt bij veel kiezers vertrouwen, maar in feite zeggen ze niets en daarom is de vraag volledig op zijn plaats hoe terecht die diepe indruk en dat vertrouwen is.

Zoals Verdonk in Nederland grossiert in vaagheden over daadkracht (zonder een moment duidelijk te maken waarop die daadkracht zich gaat richten en waarin die zal bestaan), zo rept Obama strijk-en-zet over change (zonder duidelijk te maken wat er moet worden veranderd en waarin die veranderingen zal moeten bestaat), en sprak hij in Berlijn over nieuwe muren die in eensgezindheid – tussen landen, volken en gelovigen, en tussen Amerika en Europa – moeten worden geslecht."

Lees verder…

Lees ook:Verdonk gaat trots in een ‘beweging’ verder achter Fortuynisme aan
Lees ook:Verdonk somber over pardon
Lees ook:Obama of McCain, Nederland? (FILMPJE)
Lees ook:Trotstrut.nl: De officiële guisclub van Rita Verdonk
Lees ook:De Week Van… ‘IJzeren’ Rita Verdonk

3 reacties op “‘Obama is Amerikaanse Verdonk’

  1. Truus Baaij

    Obama en Verdonk staan in de traditie van hun ronkende voorgangers. Van oudsher willen dezulken muren slechten, ketenen slaken en vriendschapsbanden aanknopen. Het enige nieuwe is wellicht de toonhoogte waarop de Barackjes en Rita’tjes hun melodie pijpen waarop het volgzaam volk danst.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tim

    Alle presidenten in Amerika lullen over inhoudloze onderwerpen. De CIA, FBI (etc..) en Federal Bank zijn aan de macht..

    Zelfs de USSR kende meer democratie dan Amerika..

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lars van der Werf

    Mooie en goed geschreven bijdrage, mevrouw Baaij. Dank daarvoor.
    Ooit het vak van columniste overwogen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.