Na generaal pardon nog steeds 18.000 illegalen in Rotterdam

Ongeveer 2.000 illegalen in Rotterdam mogen blijven omdat zij onder de generaal pardonregeling vallen. Desondanks zijn er dan nog steeds zo'n 18.000 mensen over die niet onder de regeling vallen en dus illegaal in Nederland verblijven. Dit meldt het Rotterdams Ongedocumenteerden Standpunt (ROS), een belangenvereniging voor uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen.

De gemeente zelf hult zich in stilzwijgen over het aantal 'Nieuwe Rotterdammers' dat er door de pardonregeling bij komt, laat staan dat ze wil zeggen hoeveel de legaliseringsoperatie gaat kosten. Het college werkt momenteel druk aan een plan van aanpak waarin komt te staan hoe moet worden omgegaan met huisvesting, inburgering en werkvoorziening voor de groep mensen die onder de regeling valt.

Lees ook:Burgemeester Hilversum weigert illegalen aan te geven
Lees ook:Generaal Pardon eindelijk rond
Lees ook:Wouter Bos krijgt zijn pardon
Lees ook:Meerderheid VVD-stemmers is voor Generaal Pardon
Lees ook:PvdA wil ondezoek naar aantal illegalen

10 reacties op “Na generaal pardon nog steeds 18.000 illegalen in Rotterdam

  1. pieter

    was te verwachten, binnenkort dus weer een generaal pardon, en daarna nog een, en nog een, en nog een , tot heel nederland naar de kloten is. Maar ja, de grote denkers van de PvdA hebben het zo gewild.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sukkels!

    18.000 illegalen! Jezus, dat is wel wat meer dan ik verwacht had. Opsporen en uitzetten lijkt mij het beste.

    @redactie: Doe er eens bronvermelding bij!

      /   Beantwoorden  / 
  3. kees

    18000 illegalen wie heeft ze geteld, illegale lopen er toch niet mee te koop dat ze illegaal zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jatoch

    Wat wil je met Orhan Kaya als wethouder voor integratie? Deze Rotterdamse wethouder is een vreselijk figuur. Hij is oncompetent en hij heeft geen idee waar hij over praat. Deze GroenSlinks wethouder is een ramp voor de stad Rotterdam. Hoe lomp kun je als gemeentebestuur zijn om zo’n linkse mafkees op de post integratie te zetten??!! Dat kan alleen met een college waarin de PVDA de dienst uitmaakt. Het is gewoon een vies spelletje dat in Rotterdam gespeeld wordt door de links-fascistische barbaren die hard op weg zijn om de stervende stad Rotterdam definitief de nek te breken. En zo zal het ook gaan in alle andere grote steden. Het wordt tijd dat wilders ook op gemeentelijk niveau mee gaat doen om deze linkse gewiekste mafkezen te stoppen.

    Dit gezegd hebbende zal er wel weer een golf van linkse politiek-correcte verontwaardiging volgen, mij boeit het niet. Schreeuw maar raak.

      /   Beantwoorden  / 
  5. benoni

    U mag pardon na pardon uitroepen,het is gewoon dweilen met de kraan open.
    De ene pardon is nog maar uitgeroepen of de ruimte die ontstaan door de pardon,word onmiddelyk ingenomen door nieuwe illegalen.
    Intelligent kan men deze pardons niet noemen.
    De bevolking word gewoon in snelheid en gevatheid by de neus genomen.
    Maar geen zorg,ze worden het voorlopig nog niet gewaar.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Amsterdams comite' witte illegalen

    UITNODIGING
    Eerste bijeenkomst voor de organisaties, verenigingen en belangstellenden over de legalisering van oude vreemdelingen in Nederland
    ( witte illegalen)

    Maandag 28 April 2008 Om 13:00 uur
    WAAR?
    Eerste van der heijdenstraat 64 Sous
    1072 TX Amsterdam
    (vanaf CS tram 16 en 24, uitstappen halt Ferdinandbolstraat)
    DOEL?
    Uitwisselen van ervaringen en ideeën over de actie voor Legalisering van witte illegalen
    Voor meer informatie en aanmeldingen voor deze bijeenkomst kunt u ons contacteren via
    Email:[email protected]

    Naam van de organisatie:……………………………………………..
    Naam van Contactpersoon:……………………………………………
    Telefoonnummer:………………………………………………………..
    Emailadres:……………………………………………………………….

    Postadres:
    Amsterdams Comite’ witte illegalen
    Eerste jan van der heijdenstraat 64-sous
    1076 TX Amsterdam
    ——————————————————————————————————————————-
    Kortgeleden werd Geenflauwekul benaderd door het Amsterdams Comité Witte Illegalen met het verzoek de petitie voor legaliseren van witte illegalen onder de aandacht te brengen. Wat zijn dat nu witte illegalen en waarom zouden deze mensen in ons land moeten mogen blijven? Witte illegalen zijn mensen zoals u en ik. Mensen die jarenlang gewerkt hebben (en dan vaak nog het werk dat onderbetaald wordt). Mensen die vaak al vrij goed Nederlands kennen en geïntegreerd zijn in onze samenleving. Het zijn mensen die tussen wal en schip zijn geraakt, omdat zij wonen en werken in ons land, maar feitelijk illegaal zijn. Mensen die in de steek zijn gelaten door de politiek (ondanks de bureaucratische generaal pardon regeling) en al die jaren nog steeds in twijfel zitten of zij hier wel of niet mogen blijven.

    Geachte Mevrouw, heer,

    Deze petitie bevat een oproep aan de Tweede Kamer-leden en aan ministerie van vreemdelingenzaken om een regeling ter legalisering van witte illegalen te steunen. Deze groep witte illegalen Amsterdam willen in actie gaan voor een generaalpardon en voor de legalisering van alle witte illgelagen in Nederland. Jarenlange pogingen van deze groep om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning mochten ondanks twee, voor witte illegalen bedoelde, regelingen niet baten.Een terugblik De scherpe beoordeling van de aanvragen die werden gedaan op grond de zes-jaarsregeling uit 1995 zorgde er voor dat veel witte illegalen ondanks een lang verblijf in Nederland en ondanks dat ze jarenlang wit hadden gewerkt werden afgewezen. Invoering van de Koppelingswet op 1 juli 1998 bracht hen verder in de knel doordat zij werden afgesneden van tal van voorzieningen waarvoor zij, dankzij een schijnbaar legaal bestaan, wel rechten hadden opgebouwd.

    Hongerstakingen in november 1998 en maart 1999 leidden tot de erkenning dat de regeling uit 1995 ‘schuurde’ en uiteindelijk tot het ontstaan van de Tijdelijke Regeling Witte Illegalen.. Maar helaas vond, ondanks alle inspanningen, o.a. van de Burgemeesterscommissie, deels een herhaling plaats.De Tijdelijke Regeling Witte Illegalen. De bedoeling van de regeling was een oplossing te creëren voor een groep schrijnende gevallen. Een aantal factoren in de (uitvoering van deze) regeling en de hantering
    van overige wet- en regelgeving werkten echter dusdanig uit dat een groot deel van de groep opnieuw niet gelegaliseerd werd. Zonder een verdere weging van factoren vinkte de IND op de 8 toelatingscriteria af voor doorzending naar de Burgemeesterscommissie. Deze criteria houden overigens niet of nauwelijks verband met de mate van inburgering of schrijnendheid van de omstandigheden. Ook werd geen enkele waarde toegekend aan de zelfstandige belangen van ingeburgerde kinderen van witte illegalen. Dit is in strijd met art. 3 van het VN-Verdrag inzake de rechten van het Kind, waarin staat dat bij alle maatregelen waarbij kinderen betrokken zijn hun belang voorop dienen te staan.

    Het doel van de Burgemeesterscommissie – het traceren van schrijnende gevallen waarin sprake is van vergaande inburgering – kon feitelijk niet worden gerealiseerd. Langdurig werkzame witte illegalen struikelden vroegtijdig bij de poort van de IND en kregen nooit de kans voor de Burgemeesterscommissie te verschijnen. Te meer klemt deze gang van zaken omdat de Burgemeesterscommissie in vrijwel alle wel voorgelegde zaken positief adviseerde, waarna een verblijfsstatus volgde.Een onvoldoende
    duidelijke toelichting door de Staatssecretaris, gecombineerd met een regeling die te weinig aanwijzingen gaf hoe aan de voorwaarden moest worden voldaan liet veel ruimte tot interpretatie. De indruk is daardoor gewekt dat de IND inconsequent en willekeurig te werk ging aan de hand van de voorwaarden. De bewijslast lag hierbij steeds zwaar bij de aanvrager, terwijl er geen sprake was van enig voordeel van de twijfel. Bij verschillende criteria ontstonden hierdoor problemen en vielen aanvragers buiten de boot. Zo werd niet steeds hetzelfde omgesprongen met aangedragen bewijsmateriaal waaruit moest blijken dat iemand in Nederland verbleef.
    Ook oordeelde rechters niet steeds hetzelfde over de aanwezigheid van gegevens en papieren. Oordeelde de ene rechter dat ingeleverd bewijstukken en papieren niet relevant waren voor de procedure, waarna een verblijfsvergunning werd toegewezen in een ander geval volgde een afwijzing vanwege valse papieren. IND liet op belangrijke punten na gebruik te maken van haar discretionaire bevoegdheid bij de beoordeling, terwijl art. 4:84 Awb de Staatssecretaris verplicht om, in individuele gevallen die daartoe aanleiding geven, de resttoets toe te passen. Ook uit juridische procedures kan worden afgelezen dat de IND deze bevoegdheid niet gebruikte. Zij nam het standpunt in dat de regeling reeds een vertaling is van de discretionaire bevoegdheid en dat er geen ruimte is witte illegalen die aan één of meer voorwaarden niet voldoen door te sturen naar de Burgemeesterscommissie. Ook in de rechtsspraak blijkt in grote lijnen dat er slechts in zeer uitzonderlijke gevallen, en zeker niet consequent, werd ingegrepen in zaken waarin aan één of meer voorwaarden van de TRWI niet werd voldaan, maar andere omstandigheden een rol speelden.

    De rigide uitvoering van beide regelingen en de willekeur in de uitvoering van de TRWI zorgde ervoor dat een groot deel van de mensen waarvoor beide regelingen bedoeld waren, die al vele jaren hier wonen (vaak meer dan 10 jaar) en jarenlang wit hebben gewerkt, nog steeds niet gelegaliseerd zijn. Hoewel in omstandigheden en achtergronden gelijk volgde voor sommigen een verblijfsvergunning, maar voor een flink deel van de groep werd het (semi)illegale bestaan opnieuw voortgezet. De overheid heeft daarmee steeds de suggestie gewekt het probleem op te lossen terwijl de praktijk door de wijze van uitvoeren opnieuw een hard gelag betekende voor veel witte illegalen.Oproep Witte illegalen hebben zich nooit neergelegd bij hun situatie en zijn altijd blijven ageren tegen de willekeur die bij de uitvoering van de Tijdelijke Regeling Witte Illegalen tentoon werd gespreid. De stelselmatige weigering van de politiek om te erkennen dat twee regelingen geen fatsoenlijke oplossing hebben geboden heeft een
    groep witte illegalen opnieuw doen besluiten in actie te gaan om op die manier hun zaak opnieuw onder de aandacht te brengen.

    De navolgende organisaties doen een dringend beroep op u om voor de inmiddels lang hier verblijvende witte illegalen te komen tot een legaliseringsregeling.

    Ondertekend door:…………………………………………….

    Organisatie:………………………………………………………

    Persoon:………………………………………………………….

    Telefoon:…………………………………………………………

    Emailadres:……………………………………………………..

    Handtekening:…………………………………………………

    Amsterdams Comite’ witte illegalen
    Landelijk Platform” Legalisering van witte illegalen”
    Email: :[email protected]

    Postadres:
    Landelijk Platform: “Legalisering van witte illegalen”
    Eerste van der heijdenstraat 64-sous
    1072 TX Amsterdam
    Telefoonnummer: 071-5127619
    Faxnummer: 071-5134907

      /   Beantwoorden  / 
  7. Amsterdams Comite's witte illegalen

    Geen pardon voor ‘witte illegalen’
    Dinsdag 12 augustus 2008 | Redactie Wereldjournalisten

    Staatssecretaris Nebahat Albayrak wil een groep van 270 overgebleven ‘witte illegalen’ niet alsnog een verblijfsvergunning geven. Het gaat om mensen die hier een aantal jaar premies en belasting hebben betaald, maar buiten de boot vielen toen er een regeling kwam voor duizenden ‘witte illegalen’.
    De groep illegale migranten vroeg de staatssecretaris in juni met een petitie om een regeling waardoor ze hier legaal kan blijven. De illegalen zijn hier voor 1992 gekomen. Aanvankelijk betaalden ze belasting en premies, maar toen in 1998 de Koppelingswet in werking trad konden ze niet meer legaal werken en ook geen gebruik meer maken van de voorzieiningen.

    De Koppelingswet bepaalt dat mensen die niet legaal in Nederland verblijven, geen recht hebben op voorzieningen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook geen sofinummer meer krijgen.

    De 270 mensen om wie het gaat hebben dus in de afgelopen tien jaar in Nederland gewoond zonder premies te betalen of gebruik te maken van voorzieningen. Dat ze hier nog zijn wijt minister Hirsch Ballin aan het feit dat “deze vreemdelingen zich aan het vreemdelingentoezicht weten te onttrekken”, zo schrijft hij in antwoord op vragen van PVV-Kamerlid Fritsma.

    Albayrak heeft een brief gestuurd aan de indieners van de petitie waarin ze laat weten dat er geen nieuwe regeling komt en ze ook geen gebruik zal maken van haar discretionaire bevoegdheid. Met verwijzing naar eerdere regelingen laat ze weten: “Daarbij was sprake van duidelijke voorwaarden waaronder men voor verblijf in aanmerking kon komen. Indien niet aan deze voorwaarden werd voldaan, werd daarmee aan betrokkenen duidelijkheid geboden ten aanzien van het niet langer kunnen voortzetten van het verblijf in Nederland. Daarom is er geen aanleiding om nogmaals een regeling tot stand te brengen ten behoeve van een overgebleven groep witte illegalen.”

    In verschillende steden zijn comité’s van witte illegalen opgericht. Die beraden zich nu op verdere stappen, laat de belangenbehartiger “De Fabel van de Illegaal’ weten.

    meer Binnenland »
    Bron: Wereldjournalisten

      /   Beantwoorden  / 
  8. habarek medjber

    hallo,ik ben illegal of niet,dat weet ik niet presise,ik was gevonen in een raouhuis (asiel seoker hous)engeveer 9 yaar in de dorp sommelsdijk 3245 DG dan uit gezetten by de politie na twee dagen direct naar housbewaring(gevagnis) 1jaar was ik vrij, dan twee yaar van illegal leven dan gevangnis,9 manden dan vrij,december vraag ik voor het pardon,vor mij mag niet,omdanks geen criemnel ben,

      /   Beantwoorden  / 
  9. Amsterdams Comite' witte illegalen

    Zonder ID
    4-9-2009
    Datum:
    24-9-2009
    Tijd:
    20:00
    Bron:
    GroenLinks Amsterdam
    Donderdag 24 september 2009 organiseren actieve leden van GroenLinks een discussie over de positie van Amsterdammers zonder identiteitbewijs. Hierbij zijn ook niet GroenLinksleden van harte welkom.
    Doel van deze discussie is bijdragen aan de meningvorming over dit onderwerp en doen van praktische suggesties voor oplossingen op gemeentelijk en stadsdeelniveau. Verschillende organisaties die te maken hebben met ongedocumenteerden zijn uitgenodigd.
    Samen willen we de problemen waar men tegen aanloopt inventariseren en kijken waar de situatie mogelijk kan worden verbeterd. De uitkomsten van het debat worden verwerkt in een artikel met aanbevelingen naar alle programmacommissies van GroenLinks.
    Centrale vraag van de avond is: “Wat kunnen de stadsdelen en de centrale stad betekenen in het menswaardiger omgaan met ongedocumenteerden in Amsterdam?”
    Het landelijk beleid is steeds repressiever geworden. Een belangrijk argument voor de harde omgang met ongedocumenteerden is dat dit zou werken als afschrikmiddel tegen een te grote toestroom van illegale migranten. Tegelijkertijd is deze behandeling in strijd met de principes van de Nederlandse samenleving. Een interne inconsistentie, want niet alleen een burger heeft rechten, mensenrechten gelden voor ons allemaal.
    Toch moet het mogelijk zijn om humaner met ongedocumenteerden om te gaan dan nu gebeurt. Daarvoor moeten we beter zicht krijgen op hun situatie en problemen op gebied van de veiligheid en leefomstandigheden.
    Datum: Donderdagavond 24 september 2009
    Tijd; 20.00uur, met inloop vanaf 19.30uur
    Plaats: HITB, Eerste Weteringplantsoen 2
    ————————————————————
    Amsterdams Comite’ witte illegalen (ACWI)
    Eerste jan van der Heijdenstraat 64-sous
    1072 TX Amsterdam
    06-48398078
    06-84096446

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.