Draaikont Balkenende staat tóch Irak-onderzoek toe

Soohee. Hij stond natuurlijk al enorm onder druk de laatste weken en nu is het dan toch eindelijk zover: Premier Balkenende staat een onderzoek toe naar de politieke steun aan de Irak-oorlog in 2003. We kennen het verhaal, in 2003 deden de VS en Groot Brittanië een inval in Irak, iets waar we nu nog gezeik mee hebben. De Verenigde Naties wilden absoluut geen invasie, maar Nederland gaf tóch politieke steun aan de VS. Schoothondjesgedrag. Overigens is het onderzoek dat nu gaat plaatsvinden nog geen vetpot. Het parlement ziet liever een Parlementaire Enquete die meer zou kunnen gaan onderzoeken. Waarschijnlijk is deze ‘onderzoekscommissie’ bijna zeker de voorganger van zo’n enquete. In elk geval weten we binnen een jaar meer.

Lees ook:PvdA met CDA? Liever niet!
Lees ook:SP: NIOD onderzoek naar oorlog Irak
Lees ook:Klaas de Vries haalt hard uit naar kabinet
Lees ook:VVD’er Van Aartsen draait en wil nu ook Irak-onderzoek
Lees ook:GroepGeert gaat Europees

3 reacties op “Draaikont Balkenende staat tóch Irak-onderzoek toe

 1. K.B. Lum

  Wat weer verkwisting van belasting geld. Het is toch al gebeurd en iedereen weet waarom het goed geweest is en dat het gedeeltelijk om, zoals later is gebleken, niet met de juiste argumenten werd ondersteun.
  Kunnen we met dat geld, dat wat dit onderzoek kost, niet beter zorgen dat het onlangs geboren kindje bij de biologische (geestelijk beperkte) ouders kan komen met een gepaste begeleiding, bij voorbaat niet door medewerkers van de Raad van Kinderbescherming?

    /   Beantwoorden  / 
 2. bert prigge

  dat hij het uit handen heeft gegeven aan een commissie betekend dus dat we weer in slaap gesust worden en er zal niets wezenlijks uitkomen
  in ieder geval niet wat wij mogen weten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. luckybee

  Ik ben van af het begin voor de oorlog in het MO.Ze hebben het westen aangevallen,en ik vind het goed dat Bush de oorlog naar de veroorzakers verplaatst, en niet in het Westen wordt uitgevochten.(Aanvallen van Bin Laden en zijn Al Qaida). Irak was niet precies mijn idee,eerder Meka en Medina, het centrum van de islamistische geloof, heb ik op mijn vicier.En dit is de oorzaak.

  http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/bukhari/052.sbt.html

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.