Moet publieke omroep politiek correct?

Volgens een onderzoekje is de publieke omroep niet relresentatief voor onze multiculturele samen leving. Het is te Hollands. Er zijn amper Turkse of Marokkaanse programma's of gasten te zien. En dat zou moeten veranderen. Inmiddels is beloofd hier iets aan te doen. Dit tot ontsteltenis van Geert Wilders en zijn kornuiten

 

Volgens Martin Bosma, de kornuit die kamervragen heeft opgesteld, heeft het Nederlandse volk nooit gevraagd om een multicultureel experiment -en het ziet ernaar uit dat we met zijn allen moeten gaan meebetalen aan een politiek correct aanbod op de zenders 1, 2 en 3.

Niet de bedoeling, aldus Bosma van PVV. Hij hoopt dat minister Van der Hoeven het een goed idee vindt om de financiering van de omroep tot een minimum te beperken. Het doel van de publieke omroep is namelijk niet  'de ideeën van de politiek-correcte elite te propageren', maar 'het Nederlandse volk te informeren en te amuseren'.

Met dat laatste ben ik het helemaal eens. Alleen trek ik de tegenovergestelde conclusie. Het Nederlandse volk dat geamuserd en geïnformeerd moet worden door de publieke omroep bestaat nu eenmaal voor een deel uit Turkse Nederlanders en Marokkaanse Nederlanders. En aangezien ik het met Martin Bosma eens ben dat de publieke omroep het gehele Nederlandse volk moet vermaken, lijkt het me een prima plan als er rekening mee wordt gehouden dat het Nederlandse volk bestaat uit een diverse groep mensen. 

Of is dat een linkse, populistische en elitaire gedachte?

 

Lees ook:PVV wil titels beschermen
Lees ook:Allochtonen roepen op tot geldstop integratieprojecten
Lees ook:Talking Head kampioene Rita Verdonk
Lees ook:Turkse moslims starten donoractie
Lees ook:Week van de Democratie zoekt nieuw volkslied

3 reacties op “Moet publieke omroep politiek correct?

 1. Carolien

  Als het aan mij ligt,mogen ze eerst die vervelende reclames helemaal schrappen!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Harry

  Nou ja, het is over het algemeen sowieso ellende-mol-achtige rotzooi op 1,2 en 3, dus wat Turkse of Marokkaanse rotzooi erbij maakt niet veel uit. Wat dat betreft kan een beetje voetbal tegen allochtonen er bijvoorbeeld best wel bij; perfect geïntegreerde balans zou ik zeggen, terwijl ik er niet eens naar hoef te kijken (= elitair).

  Ik weet het niet helemaal zeker maar je loopt in die gewenste optiek natuurlijk wel het risico dat zelfs de zo door de PvdA ooit veronachtzaamde Pim Fortuyn-stemmers geen publieke omroep meer een blik waardig zullen keuren (= beetje elitair, gemengd met een sausje van populisme).

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sukkels!

  We moeten gewoon 1 staatszender hebben i.p.v. 3. Scheelt weer belastingcenten en een allochtonen quotum is echt weer typisch links. Zie het al helemaal voor me:

  “Willen alle marokkanen even gaan staan, we moeten 15 marokkanen in de zaal hebben anders mag de uitzending niet doorgaan.”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.