D66: behoud filmprijs!

D66-kamerlid Van der Ham wil dat de ministers van Ontwikkelingssamenwerking en van Cultuur (OCW) een filmprijs van het Rotterdams Filmfestival behouden. Het is niet zomaar een prijs; het gaat namelijk om het Hubert Balsfonds. Dat zorgt ervoor dat jonge filmmakers uit ontwikkelingslanden films kunnen maken en presenteren op het International Filmfestival in Rotterdam.

 

Minister van Ardenne maakte eerder bekend dat de filmprijs geschrapt zou worden. Volgens Van der Ham is het één van de peilers van het festival: "Deze prijs is belangrijk voor de expressie in ontwikkelingslanden. Dan moet je met betere argumenten komen dan formele financiële en bestuurlijke om het af te schaffen. Dat soort regels schieten hun doel voorbij als dit soort belangrijke prijzen erdoor sneuvelen."

Daar kunnen de ministers het dus mee doen -misschien kunnen ze op zoek naar een ander potje geld waar ze het fonds uit kunnen financieren? Of hebben de ministers gelijk en moeten ze nu eenmaal hun prioriteiten elders leggen?

 

Bron: D66 

Lees ook:Gerdi Verbeet reikt prijzen uit
Lees ook:Overwinninkje D66
Lees ook:Gelukkig Kamerkritiek op verhoging OV-tarieven
Lees ook:Minister Wouter Bos wekelijks in gesprek met Frits Wester
Lees ook:Veiligheid moet belangrijker zijn dan bureaucratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.