Snelwegnieuws

Minister Peijs heeft het er maar druk mee. Graag wil ze aan de slag om de drukte op de Nederlandse snelwegen op te lossen, maar de oppositiepartijen denken er het hunne van.

Peijs wil de A4 met een stuk verlengen, om de drukte op de Ring Rotterdam te spreiden. Hierdoor zou de doorstroming van auto’s tussen Rotterdam en Den Haag worden bevorderd. De aanleg van het stuk snelweg van zeven kilometer en een verkeersplein kosten 540 miljoen euro.

Een ander project krijgt ook al geen steun van de grootste oppositiepartij, de PvdA. Het gaat om de aanleg van een weg tussen Almere en Schiphol, die volgens PvdA-lid Co Verdaas niet nodig is. Volgens hem kan het met zijn zogenaamde stroomlijnvariant (wat inhoudt dat de A1 en A9 verbreed worden) een stuk milieuvriendelijker.

Volgens Verdaas blijft natuurgebied gespaard door zijn alternatief, en het leefbaarheidprobleem in Amsterdam- Zuidoost wordt opgelost door de overkapping van de Gaasperdammerweg. Wel moet nog veel worden uitgezocht. Zo moet duidelijk worden hoe het openbaar vervoer tussen Almere en Amsterdam kan worden verbeterd. Een ambitieuze zoektocht, lijkt me.

Veel bestuurders zijn, samen met de linkse oppositie, tegen Peijs’ plan om een snelweg door een natuurgebied aan te leggen. Een tunnel zou namelijk niet tot de mogelijkheden behoren. Het CDA en LPF hebben zich nog niet uitgesproken over de plannen van Peijs, of mogelijke varianten daarop.

Op 30 juni valt het besluit. We wachten af….

Bron: www.nieuws.nl

Lees ook:De A6-A9 kunnen nog even wachten
Lees ook:Eurlings de Asfaltman
Lees ook:Eurlings besteed 3,6 miljard aan asfalt Almere-Amsterdam
Lees ook:Een terughoudende Balkenende (III) stelt Kamer gerust
Lees ook:Afaltman Eurlings tekent zijn Randstadplan

Eén reactie op “Snelwegnieuws

  1. Martijn Koster

    Dat ze over dat stuk A4 in Midden-Delfland nog zitten te steggelen… De dijk ligt er al. Die weg had in 1976 al klaar moeten zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.