De auto is goedkoper dan het ov

De overheid probeert al jaren mensen uit de auto en in het openbaar vervoer te krijgen. Dat gaat deels vanzelf, zou je denken, daar de files met de dag toe lijken te nemen. Wie wil er nu nog met de auto? But then again, de trein heeft om de haverklap vertraging, waarbij de irritatiegrens ook maar al te vaak wordt overschreden. Weer net je aansluiting gemist…

Maar als je die twee minpunten tegen elkaar wegstreept, dan blijft al snel de prijs over. En dan zijn we toch echt op de verkeerde weg nu. Want hoe je het ook wendt of keert: een ritje van Leiden naar Rotterdam is goedkoper dan met de auto. Los van het feit dat je tig keer over moet stappen om daar te komen waar je moet zijn in de binnenstad.

Veel mensen willen best iets inleveren voor het milieu, maar dat het openbaar vervoer nu vaak duurder, langzamer en omslachtiger is dan de auto, dat helpt echt niet mee.

Lees ook:CDA opent kleine aanval op grootste concurrent
Lees ook:Gratis openbaar vervoer voor ouderen
Lees ook:Nederlandse overheid vraagt naar kerkgang 65+’ers
Lees ook:SP’er Roemer wil veilig OV
Lees ook:SP is druk met NS

Eén reactie op “De auto is goedkoper dan het ov

  1. Sandra

    De snelste manier om met de trein te kunnen gaan voor mij is of een kwartier naar de bushalte lopen die naar het treinstation gaat om vervolgens de trein te pakken die ik nodig heb, maar dan mag ik van geluk spreken dat ik dan de bus niet heb gemist anders moet ik wachten.
    Of meer dan een half uur lopend naar datzelfde station om vervolgens te wachten op de trein.
    Wil ik op visite naar iemand bij mij in de buurt, is daar nu net geen tram en busverbinding. Dus wordt het of 3 kwartier lopen. Of ik moet met de fiets, maar meestal doe ik samen boodschappen met diegene, dus wordt het of weinig boodschappen meenemen naar huis. Of omslachtig via openbaar vervoer op visite gaan (incusief wachten op bus en tram).
    Als ik naar mijn werk ga, sluit de eerste bus niet aan met de volgende bus ( en dat voor een stad? )dus moet ik wachten in de vroege ochtend kou! Nou ik zit liever in mijn auto muziekje erbij en ik ben veel sneller op mijn werk. Openbaar vervoer is makkelijk voor diegene die het vlak voor de deur hebben en die makkelijk over kunnen stappen. De trein is snel, maar als de weg er voor en na omslachtig is, het niet waard voor mij. En dan maar niet te spreken over viezigheid die andere mensen achterlaten in treinen en bussen. Het smerigste vind ik als mensen iets troebels achter hebben gelaten op de ramen!!! Of laatst zat er een persoon achter mij in de bus die stonk naar urine. En je ademt vieze baccillen in van eventueel zieke mensen. Daar ben ik al meerdere malen echt goed ziek door geworden. Die extra tijd dat ik in totaal verspil aan het wachten op openbaar vervoer zou ik liever in mijn auto rijden naar het bos en die tijd inruilen voor echte tijd voor mezelf in de heerlijk boslucht van de boswandeling die ik daar ga maken. Wie zegt dat openbaar vervoer beter is dan autorijden, maakt vast niet dagelijks gebruik van openbaar vervoer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.