Zwevend of verdwaald? Kieskompas biedt uitkomst

Door de grote hoeveelheden politieke (splinter)partijen is het soms lastig door de bomen het bos te zien. De grote hoeveelheid stemwijzers moet het ons gemakkelijker maken. Alleen, welke stemwijzer moeten we geloven? Stemwijzer.nl krijgt een hoop kritiek te verduren en ik moet zeggen, ik was ook teleurgesteld in mijn uitkomst.

Gelukkig was daar Kieskompas.nl. Er wordt niet alleen gevraagd naar uw mening over de JSF, ook wil het kompas van u weten wat u van de verschillende lijsttrekkers vindt. Best belangrijk, want zoals vorige week in de reacties op dit blog bleek vinden mensen D66 inhoudelijk een prima partij, maar vertrouwt men niet altijd meer op de politici.

Voor de stemfreaks onder ons is er ook nog voorkeursstemmer.nl. Deze site is opgericht voor mensen die op een onverkiesbare plek staan en toch graag via een voorkeursstem in de kamer willen komen. Met uw mobiele telefoon kunt u stemmen.

Nu maar hopen dat het land op 22 november niet stem-moe is en nog de moeite wil nemen naar het stemhokje te gaan.

Lees ook:Smijt met beleid in de verkiezingsstrijd!
Lees ook:Kies de beste voorpagina
Lees ook:ChristenUnie ‘alternatief voor mensen met gevoel’
Lees ook:Stemwijzers voor de die-hard zwevers
Lees ook:Verkiezingen op blog.nl

3 reacties op “Zwevend of verdwaald? Kieskompas biedt uitkomst

  1. Roland Klaverstijn

    Klopt wat je schrijft. Ik was ook nogal teleurgesteld in de uitkomst van ‘Kieswijzer.nl’. Tot tweemaal toe (met verschillende antwoorden) kwam de Partij voor de Dieren er uit als ‘mijn’ partij. Bij Kieskompas.nl scoorde ik ‘gewoon’ het dichtst bij de PvdA en het verst van de PVV. Zo zie ik het dus graag…

      /   Beantwoorden  / 
  2. iamzero

    Maar dat kwam misschien doordat de Partij voor de Dieren niet in Kieskompas zit? Of mijn kompas kon ‘m niet vinden, dat kan natuurlijk ook.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frans Groenendijk

    De meest kieswijzer deugen van geen kanten omdat ze alleen maar kijken naar de vrome wensen die geuit zijn door partijen.

    Heel veel beter is echter de nieuwekieswijzer van http://www.politix.nl
    Echt grote klasse. Zij kijken naar werkelijke stemmingen in de tweede kamer.
    (meer lof)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.