Ook VVD tegen dierenleed

Het is een populair standpunt geworden: anti-dierenleed, anti-illegale dierenhandel, anti- alleswatzieligisvoordieren. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op dieren en raak al geëmotioneerd van een slecht gekamde poedel, of een vergitigde muis op kantoor. Ik gun dieren absoluut een goed bestaan en ben blij als politieke partijen zich daar hard voor maken.

Vandaar dat ik blij ben met de VVD, omdat die partij nu malafide hondenfokkers wil aanpakken. Er zal een onderzoek worden opgezet om erachter te komen hoe dat het beste kan gebeuren.

In de tussentijd moeten de toekomstige hondenbaasjes van Nederland goed geïnformeerd worden. Het beste is om een hond te kopen bij een erkende fokker. De kans dat op erfelijke wijkingen en gedragsproblemen is dan nihil.

Bron: VVD

Meer informatie over diervriendelijke partijen:


Lees ook:Kamervragen over illagale dierenhandel
Lees ook:GroepGeert: hardere aanpak dierenmishandeling
Lees ook:PvdA nu ook bezig met dieren
Lees ook:23 zetels voor TON is tijdelijke gekte
Lees ook:SP tegen dierenleed

4 reacties op “Ook VVD tegen dierenleed

 1. eva

  Nounounou zeg, de VVD heeft alles gedaan om van drie kabinetten Balkenende de dieronvriendelijkste regeringen uit de Nederlandse geschiedenis te maken, heeft zich ingespannen om de vos en de kraai vogelvrij verklaard te krijgen, heeft alles gedaan om het onverdoofd castreren van biggetjes en het levend versnipperd worden van miljoenen eendagshaantjes overeind te houden, verzet zich tegen strengere transportregels voor het vervoer van vee door Europa, zet hobbydierhouders voor het blok om hun dieren op te hokken of voor honderden Euro’s te vaccineren in het belang van de bio-industrie, is tegen een nertsenfokverbod hoewel hier niemand meer bont wenst te dragen, is voor ruiming van gezonde dieren ten tijde van dierziektencrises, maar diervriendelijk dat ze zijn!!! Vandaar dat het initiatief “laat de dieren niet links liggen”een doodgeboren kindje bleek, vandaar dat Maurice de Hond deze zomer peilde dat 190.000 VVD stemmers overwegen op de Partij voor de Dieren te stemmen, vandaar dat prominent VVD-er Paul Cliteur plaatsneemt op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren.
  Janneke Snijder huilde bittere krokodillentranen op het Canadese ijs over de zeehondenjacht, maar is zelf voorzitter van een Nederlandse jagersvereniging die jonge vosjes doodt. “Ja”, zeggen de Nederlandse jagers “maar vosjes eten soms weleens een weidevogel op”. “Ja” zeggen de Canadese zeehondenknuppelaars “maar zeehonden eten de vissen op die wij hadden willen vangen”. Wat is het verschil?
  Ik wil best geloven dat de VVD iets aardigs voor honden wil doen om haar dieronvriendelijke imago een beetje op te poetsen, maar geloofwaardig kan het niet meer worden na 3 kabinetten met meer dan 100 dieronvriendelijke maatregelen die werden aangenomen met steun van de VVD.
  Voor mij en heel veel andere voormalige VVD-ers wordt het op 22 november Partij voor de Dieren, en dat blijft zo totdat de morele blinde vlek van onze samenleving, de bio-industrie , ook de VVD op gaat vallen.
  Maar zolang een bio-industrieboer als Oplaat hoog op de kieslijst staat, valt daar niet heel veel van te verwachten. Jammer, een eeuw geleden waren wij liberalen een stuk socialer!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Truijens

  Wat een saai nieuws, over de VVD. Ik dacht altijd dat ze van de Rotary en de jagersvereniging waren maar niet zijn ze tegen illegale hondenfokkers. Hoe lang zitten die lui al in de regering? Uitgefokt?
  Ik heb zo’n hekel aan die populistische standpunten. Had er dan verdomme iets aan gedaan. Je kunt wel een lijsttrekker kiezen die het gezicht van een jong zeehondje heeft, maar dat helpt niet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Alex

  Nou nou.. in Maart hebben ze dat al gezegd nadat Radar met iets op tv kwam en Sophia Vereniging en Partij voor de Dieren dat nog eens extra onder aandacht bracht. Ook ChristenUnie gaf toen reactie daarop. Alleen CDA/Veerman eigenlijk die negatief antwoordde.
  Maar goed.. ik vind het goed als men het steeds weer naar boven brengt. Maar in 2004 was het hetzelfde geval. Dus nu in 2006 nog steeds. Wanneer gaan deze woorden over tot daden? En verdwijnt het onderwerp niet weer naar beneden?
  Naar mijn mening hebben we een partij nodig die de andere partijen aan hun beloften gaan houden. Een partij die constant voor dieren kan opkomen en zorgen dat onderwerpen niet weer wegzakken. Een Partij voor de Dieren.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Sukkels!

  Wat weer een typereerd links kortzichtig stukje.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.