VVD ziet niets in tunnel

Eerder berichtte ik al over de plannen van het kabinet om een verkeerstunnel aan te leggen onder het Naardermeer. Zou het nu wel of niet door Balkenende III besloten worden? Krijgt de linkse oppositie voldoende steun om de plannen tegen te houden?
Maandag werd bekend dat de VVD nu definitief niets ziet in de plannen, die niet alleen onrealistisch zijn maar ook nog eens dwaras ingaan tegen de publieke opinie.

Als we dachten dat we er met het afschieten van dit ene plan uit zouden zijn hoe het fileprobleem tussen Almere en Amsterdam opgelost moet worden, think again. Verschillende alternatieven zijn in omloop en daarover moet nu onderhandeld gaan worden.

De VVD wil een weg door het IJmeer -klinkt als een net zo milieu onvriendelijk plan als hetgeen ze net hebben afgeschoten. De PvdA ziet liever dat de A9 wordt verbreed. Beide partijen pleiten voor een snelle ov-verbinding. Dat laatste lijkt best ambitieus: de woorden ‘snel‘ en ‘openbaar vervoer‘ kunnen in ons land eigenlijk alleen maar in één zin worden samengebracht als er een ontkenning in zit.

Voornaamste reden voor de PvdA om tegen een snelweg door het IJmeer te zijn, is dat het een tijd zal duren voor goed bestudeerd is hoe dat precies uitgevoerd zou moeten worden. De PvdA ziet het liefst zo snel mogelijk actie.

Wat is het toch jammer dat goed en goedkoop openbaar vervoer in ons land geen realistisch alternatief is. Want de idealist in mij vindt het stiekem toch vervelend dat er hoe dan ook meer asfalt bij zal komen. Dus Tweede Kamerleden en kabinet, laat maar weten wanneer jullie eruit zijn. Intussen staan wij gewoon wel ergens in een file….

Bron: planet

Lees ook:Tweede Kamer tegen privatisering stads-OV
Lees ook:PvdA: stop de huurwet!
Lees ook:CDA opent kleine aanval op grootste concurrent
Lees ook:Bos vloekt in de kerk
Lees ook:A6/A9 is een heikel punt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.