Thieme: maak belofte waar!

Marianne Thieme hoopt dat de andere partijen in de Tweede Kamer dinsdag hun verkiezingsbelofte zullen inlossen. Op die dag wordt er namelijk gestemd over de begroting van voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De Partij voor de Dieren heeft een aantal moties ingediend in het belang van proefdieren.

 

"Veel overbodige dierproeven zouden kunnen worden afgeschaft, maar dat is alleen mogelijk als er een structureel budget komt voor alternatievenonderzoek, verspreiding van kennis over alternatieven en stimulering van dierproefvrije testmethodes. Op dit moment besteedt de overheid hier slechts 900.000 euro aan, dat is 0,1% van het totale bedrag dat jaarlijks aan biomedisch onderzoek wordt uitgegeven in Nederland," zo lees ik op de site van de partij.

Gelukkig kunnen we de partijen herinneren aan hun verkiezingsbelofte, dat ook zij vinden dat er meer geld moet worden uitgetrokken voor het ontwikkelen van alternatieve testmethodes. Ook kunnen we de partijen die inmiddels hun steun hebben toegezegd een bedankmailtje sturen. 

Een leuke actie van de Partij voor de Dieren. Wilt u, net als ik, ook zo'n mailtje sturen? Klik dan hier!

Lees ook:Ook VVD tegen dierenleed
Lees ook:Kouwe kak: ‘Rijkslogo klopt niet’
Lees ook:PvdA wil ondezoek naar aantal illegalen
Lees ook:Minister van der Hoeven maakt het te bont
Lees ook:SP tegen dierenleed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.