Incidentenpolitiek: Kamer wil verbod op paddo’s

Als het kalf verdronken is… 

Laten we dat in deze kwestie maar niet al te letterlijk opvatten. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de teelt, de verkoop en het gebruik van verse paddo's verbieden, nadat een Frans meisje zichzelf verdronk na het gebruik ervan. Moet de put zo snel mogeloijk worden gedempt? Volgens CDA, VVD, PVV en CU wel.

LEES OOK: KABINET VERBIED VERSE PADDO'S

 

Komende donderdag bespreekt de Kamer de Opiumwet. Gedroogde paddo's zijn in deze wet al verboden, omdat de werking van dat spul heftiger is. Er zal dan ook worden gesproken over een mogelijk verbod op verse paddo's.

Minister Klink heeft inmiddels aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoek te doen naar de precieze werking en mogelijke schadelijke werking van paddo's.

Groenlinks en D66 zien in ieder geval niets in een verbod. De overheid kan nu nog adviseren en reguleren. Wanneer het verboden wordt paddo's te gebruiken, kan de overheid er niet meer op toezien. 

Eigenlijk vraag ik me af wie er liberaler is. VVD, of Groenlinks en D66?

 

Bron 

Lees ook:Kabinet verbied verse paddo’s
Lees ook:De paddokweker legt het nog één keer uit. Filmpje
Lees ook:De redenen voor betuttelende politiek
Lees ook:PVV stelt kamervragen over paddo-dode
Lees ook:Nederlandse paddo’s veroorzaken drama in België

51 reacties op “Incidentenpolitiek: Kamer wil verbod op paddo’s

 1. H.A.

  Hallo,

  Ik verloor 18 jaar geleden mijn oudere broer, hij ging een middagje motorcrossen en verongelukte op de motorcrossbaan…nu 18 jaar later ben ik nog steeds blij dat ze deze sport &/of crossmotoren niet hebben verboden.

  Hiermee wil ik aangeven dat er in ons leven vele gevaren zijn, deze kun je deels uit de weg gaan maar nooit helemaal, uiteindelijk bepaal je zelf (JIJ hebt nl dit leven geschonken gekregen, van wie of wat dan ook…) in hoeverre je deel uit wil maken van experimenten die deels risico’s met zich meebrengen, het gaat er altijd om dat je wel de spelregels (net als in het verkeer) weet te hanteren, ga je deze te buiten dan kunnen er idd dingen mis gaan, maar hierbij mag & kan GVD NIET tot een verbod komen…bij paddestoelen is het nl. ook nog eens zo, dat je deze in JOU EIGEN lichaam propt en wie is er de baas over JOU (gekregen) lichaam in JOU leven???

  Gaan we nu dan ook eindelijks de oorlogen (dwz de wapenindustrie!) verbieden en geen 20 jarige, slecht geschoolde, jongeren naar o.a. Irak zitten sturen in het belang van multinationals all over the world, gaan we dan nu ook al die vette hap v/d Mc Donalds in o.a. Nederland verbieden, gaan we het auto-rijden dan nu ook eindelijks verbieden vanwege de vele verkeersslachtoffers, gaan we de zon nu ook verbieden omdat we er v.a. medio juni weer met z’n allen teveel onder liggen en allemaal weten wat er van komen gaat, gaan we de sigaretten ook verbieden, stappen we nu dan ook meteen weer af v/d ideeën om de kerncentrales weer open te gooien, gooien we de alcohol er nu ook meteen uit of gaan we gewoon elkaar verbieden te bestaan op deze aarde en in dit éémalige leven (waar een ieder komt en ook een ieder tzt zal gaan, dit als het zijn tijd is!).

  Zijn we hier in NL nu helmaal v/d pot gerukt !!!

  Zijn we vergeten dat er heel veel bloed is vergoten om dat artikel 1 v/d (huidige) grondwet op papier te krijgen, zijn we vergeten dat we op de basis-school al te horen kregen dat de Oostblok fout zat & was, dat Duitsers moffen waren/ zijn???

  Nee ik ga hier NIET weg uit NL, het enigste wat ik wil is leven, tesamen met anderen die hier wel dan niet zijn geboren en tevens wil ik zelf uit kunnen maken wat ik eet, dwz dat dan wanneer ik paddo’s (of van mijn part rubberen auto-banden) zou willen gaan eten, dat ik dat gewoon wil kunnen gaan doen zonder dat ik dit eerst aan één of ander geloof &/of (andere) overtuiging moet gaan vragen, mijn levensovertuiging & visie staat nl ook in datzelfde artikel 1 v/d Nederlandse Grondwet, mij zie je op zondag toch ook niet een kerk te Staphorst binnen stormen om te komen vertellen dat het maar eens afgelopen moet zijn met al dat gelees in dat eeuwen-oude testament…

  U.R. NOW 2B, Live Life!

  PS; kotsmisselijk word ik van al dit soort gemiereneuk, laten ze in Den Haag maar eens echt a/d slag gaan ipv dit soort gekwaak (daar in Frankrijk hebben ze een groter drugs-probleem dan o.a. hier in NL), vraag jezelf nu meteen maar eens af waarom er jaarlijks zoveel mensen binnen dit kloten systeem zichzelf van het leven doen ontnemen…??? Vraag het jezelf af en verbied vervolgens het menselijk bestaan hier op aarde!

  MVG: H.A.

    /   Beantwoorden  / 
 2. H.A.

  Telegraaf woensdag 14 maart 2007

  ‘Ze willen een nieuw, ander leven’

  Een op vijf jongeren overweegt zelfmoord
  door Marianne Janssen

  DEN HAAG – Twintig procent ofwel één op de vijf jongeren tussen de 14 en 18 jaar heeft het afgelopen half jaar overwogen een eind aan zijn leven te maken. Vaak laten ze het niet bij die gedachte. Circa 70.000 tieners deden een of meer suïcidepogingen, 100.000 pogingen in totaal.

  Dat blijkt uit nieuwe onderzoeksgegevens, verzameld door het Kenniscentrum Jeugd en Opvoeding. Wetenschappers onder aanvoering van de hoogleraar psychologie prof.dr. René Diekstra verzamelden al hun gegevens op de scholen van Rotterdam en Den Haag. Ze rekenden die daarna om naar landelijk niveau.
  Uit het zorgwekkend hoge getal blijkt dat zelfdoding onder tieners tenminste zo’n groot probleem is als onder volwassenen. Het is geen Nederlands probleem, maar “in vergelijking met andere landen lopen we wel in de voorste gelederen van het peloton”, aldus Diekstra. Om er wrang aan toe te voegen: “We doen redelijk ‘goed’ mee met het buitenland.”
  De cijfers worden vrijdag gepresenteerd op een symposium over Sociale Architectuur op de Haagse Hogeschool. Jongeren die een poging tot zelfdoding wagen, doen dat meestal door zichzelf in de polsen te snijden, door een overdosis te slikken van tabletten uit de medicijnkast van hun ouders of door een grote dosis drugs te gebruiken. Ieder jaar overlijden er op die manier tussen de vijftig en zestig tieners. “Deze kinderen willen vaak niet eens echt dood. Het is een schreeuw om hulp. Daarom melden ze zich soms ook in paniek bij een ziekenhuis als ze te veel pillen hebben geslikt. Dan willen ze niet echt dood, maar ze hebben genoeg van hun leven. Ze willen een nieuw, een ander leven, maar ze weten alleen niet hóe”, aldus René Diekstra. Een jongere die een zelfmoordpoging onderneemt, heeft niet alleen op dat moment ernstige psychische, lichamelijke of sociale problemen, maar loopt ook een aanzienlijk hoger risico die op latere leeftijd te krijgen, zo blijkt uit het onderzoek.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan

  Nog niet zo heel lang geleden, bij de verkiezing van Mark Rutte tot lijstrekker van de VVD, had ik goede hoop dat de VVD het boegbeeld van het liberalisme zou worden. Het opportunisme van D66 en het zweverige van Groen Links overstijgend. Dat is na de verkiezingen van 22 november wel anders geworden: de VVD heeft het liberalisme in de mottenballen gezet, uit angst voor de PVV.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jatoch

  Mooi, verbieden die paddos! Waarom moeten wij nou weer als enige land in europa, per se wél drugs verkopen, terwijl de rest van het continent het al lang verboden heeft. Zal vast niet voor niks zijn dat het verder nergens in europa mag. Lang leve de grote afbraak van het (s)linkse d666 tijdperk. Go Balkenende, Go Wilders, Go André, Go Mark!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Shaman

  Beste Jatoch,

  Welke drug veroorzaakt de hoofdmoot van verslaafden en patienten,(kosten voor elke maatschappij juist ALCOHOL!!!

  Een harddrug van de bovenste plank, laten we dat eens gaan verbieden, vlgs een artikel in de Lancet zou alcohol indien nu op de markt gebracht gelijk verboden worden, lang leve de hypocrisie!!

  Verdiep u eens in de materie i.p.v. populistische praatjes.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sukkels!

  Paddo’s hadden gisteren al verboden moeten zijn. Waar hebben we het over? Legaal drugs kopen! Blijkbaar zijn D66, Groenlinks en SP voor een samenleving waar je zonder enige vorm van moeite aan drugs kunt komen. Waarom willen ze het niet verbieden? Dan gaat het de onderwereld in, de illegaliteit in en kun je het niet meer zo goed controleren.

  Dat is natuurlijk de oplossing! Legaal drugs verkopen, zodat je het kan controleren. Daar komen we ver mee.

  @H.A.:
  Ik hoop dat je zelf ook wel inziet dat een motorsport iets anders is dan legaal drugs verkopen.

  @Shaman:
  Heel leuk om te referen naar een opinie artikel, maar kijken in de toekomst kunnen we niet. Dus is voor mij nogal een slap argument.

  Tevens is alcohol heel iets anders dan een paddo. Iedere dag 1 of 2 bier is niet erg, maar 1 of 2 paddo’s per dag wel.

    /   Beantwoorden  / 
 7. N.M.

  Als je 1 à 2 paddo’s per dag neem , dan heeft het toch geen effect meer, alcohol houd zn effect…Dus wat is dan schadelijker

    /   Beantwoorden  / 
 8. Sukkels!

  @ N.M.

  Op lange termijn iedere dag 2 paddo’s heeft lichamelijke gevolgen.
  Net zoals iedere dag blowen bij een bepaalde hoeveelheid leidt tot gaten in de hersenen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. N.M.

  @ Sukkels

  Okay op langer termijn heeft alles lichamlijke gevolgen maar van alcohol zal je altijd dronken worden van elke dag paddo’s blijf je geen dingen zien, dat verdwijnt.
  Dat was mijn punt.
  Maar ik blijf erbij dat iedereen zelf verantwoordelijk is, en dat niet heel Nederland gestraft moet worden omdat een franse studente niet wist wat ze deed.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Nilsson

  @ Sukkels

  Wat bedoel je eigenlijk fusten of glazen bier. Ziehier de betrekkelijkheid van je standpunt. Als je de blijkbaar tophoeveelheid paddo´s aangeeft moet je ook zo sportief zijn om toe te geven dat het probleem bij alcoholverslaafden niet zit in 1 of 2 glaasjes. En echt alcoholverslaving is een veel en veel groter probleem voor de samenleving dan die paar paddo´s.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Nilsson

  @ sukkels

  Onderstaand citaat heb ik in een minuut gevonden. Hoezo hypocriet, politici die zich druk maken nl. van incidentenpolitiek. Hier heb ik ze de laatste jaren niet over gehoord.

  Ach het doet het zo lekker en levert veel stemmen op.

  “Het aantal Nederlanders dat sterft aan een alcoholgerelateerde ziekte neemt sterk toe. Volgens het CBS stierven er in 2002 bijna 1800 mensen aan de gevolgen van alcoholgebruik.

  In 1996 waren dat er zo’n 1400. Dat komt overeen met een stijging van ruim 25 procent.
  bron CBS”.

  Extrapoleren is hier volgens mij verantwoord, dus anno 2007 kunnen het er al wel 2000 of meer zijn. En dan hebben we de gevolgen voor de omgeving nog niet eens meegeteld (denk aan bv. verkeersslachtoffers).

    /   Beantwoorden  / 
 12. Rolf

  Wat ik me gisteravond nog even bedacht:

  Die ouders van dat Franse meisje, hoe sneu het ook allemaal voor ze is, hebben de Nederlandse staat aangeklaagd omdat die dingen hier te koop zijn, en tot haar sterven hebben geleid. Dat is in mijn ogen net zo’n kansloze rechtzaak als wanneer de ouders van een Iraanse uitwisselingsstudent die zich doodzuipt de staat gaan aanklagen omdat hier alcohol te krijgen is, of als een Amerikaanse jongere van 17 zich hier kapotdrinkt.

  MAAR, door direct na dit incident (inderdaad incidentenpolitiek zoals Melissa al opmerkte) paddo’s ook hier te verbieden, zoals de kamer aangevoerd door Fred Teef van plan is, erken je dan niet min of meer schuld als overheid? Zou het, in verband met deze rechtszaak, niet verstandiger zijn om die dingen pas over een jaar te verbieden, of liefst nog helemaal niet?

  Maarja een jaartje wachten dat gaat natuurlijk niet want dan steelt Geert W. je publiciteit en als ze bij de VVD tegenwoordig ergens bang voor zijn, is dat het.

    /   Beantwoorden  / 
 13. H.A.

  @ sukkels;

  - u moet goed leren lezen!

  - u heeft een naam die goed bij u past :-)

    /   Beantwoorden  / 
 14. Sukkels!

  Leuk al die reacties:-)

  @Nilsson:

  Ik heb het niet over alcholoverslaving en over de vergelijkingen met paddo’s. Dat is naar mijn mening een andere discussie.

  En met 2 biertjes bedoel ik van die koude flesjes gevuld met heerlijk heineken. Als je gaat vragen welke flesjes heineken ik bedoel kan ik je verzekeren dat ik je geen antwoord ga geven;-)

    /   Beantwoorden  / 
 15. Nilsson

  @ sukkels:

  Nee sukkels jij hebt het natuurlijk over datgene waarvan jij vindt dat je gelijk hebt. Toevallig vinden we dat allemaal. Maar uiteindelijk tellen de argumenten. Als jij zaken vergelijkt doe het dan op een eerlijke manier en winkel niet telkens zo selectief.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Pim Koppen

  Jeez! Ik weet niet of je het door hebt maar heb je enig idee wat drugs (oeeeh eng) zijn? Kijk als je niet verder kan kijken dan de verhalen die je zelf gehoord hebt en niet beseft dat mensen die je waarschuwen voor dingen dat zelf ook alleen maar gehoord hebben hoe kan je dan samenwerken? Kijk er zitten 2 kanten aan zaken als paddo’s. Tuurlijk is er een risico. Cocaine was 200 jaar geleden een heilige drug, nu is het gecriminaliseerd door mensen die alleen geld er aan willen verdienen en zodoende duizend keer verslavender als ooit. Als je mij gaat verbieden om paddo’s te eten en mij gaat vertellen dat niet ik maar jou angstvallige argumenten de verantwoordelijkheid dragen over mezelf, wat verwacht je dan dat ik doe? Tuurlijk krijg je weerstand. Waar wil je heen? Je mag je best verdiepen in de wereld van die drugs waar je bij voorbaat al bang voor bent gemaakt. Ik zeg niet probeer het dat moet je zelf weten. Een regering hoort bang voor het volk te zijn niet andersom. Het volk (lees: mensen met totaal uiteenlopende percepties)weet het toch wel beter. Er is geen antwoord en als de regering komt met ‘antwoorden’ die alleen maar weerstand opleveren, zitten we over een eeuw te smachten om een nieuwe revolutie of verlichting.

    /   Beantwoorden  / 
 17. NU SP

  Laat ik voorop stellen al drugs is slecht .
  Ook alcohol en tabak .
  Hoe vaak wordt er nog iemand dood gereden omdat die te veel op had.
  Moeten we dan Alcohol verbieden ?
  Nee ,want diegene die het gebruikt gaat er niet goed mee om.
  Men, moet wel ons beschermen tegen misbruik en overlast maar dat is natuurlijk niet hetzelfde .
  En daar ziet nu het verhaal .
  In het buitenland waar niks mag zijn de problemen veel groter.
  De illegaliteit van die rommel is dan niet in de hand te houden .
  Dat de grens veel te open is natuurlijk ook een oorzaak waar Nederland nu niks meer aan kan doen.
  Vooral Limburg en dan met name in het Zuiden weet daar genoeg van.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Pim Koppen

  Laat ik dan ook voorop stellen: niet alle drugs is slecht. De ‘slechtste’ drugs zijn welzeker (niet ook) alcohol en tabak want ze doden meer mensen bij elkaar dan gemiddeld alle andere ‘harddrugs’ bij elkaar. De verhaaltjes die je vroeger altijd te horen kreeg zijn puur om je te waarschuwen tegen de negatieve kanten van ‘drugs’. Maar wat je moet bedenken (daar botst het vaak tussen mensen die verantwoord omgaan met drugs en tegenstanders) iedereen draagt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Je leven is een persoonlijke vrijheid en dat je word gewezen op de negatieve aspecten van zaken als drugs is niet slecht, maar de informatie die verstrekt word is zo subjectief als de pest. Als middelen als paddestoelen (die voor sommigen mensen werken als fysiek en mentaal helend middel) worden ingedeeld in het hokje drugs naast bijvoorbeeld crack en coke dan kan er toch niet mee omgegaan worden. We have nothing to fear but fear itself.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Pietje

  Paddo’s zijn voor mensen die zich er eerst in hebben verdiept. Ik weet donders goed wat een A dosis doet en een Z dosis.

  Het verschil is een lachkick of in een trip zitten en niet eens meer weten dat je nog bestaat wat je naam is,veranderern in een voorwerp, opgezogen worden in het heelal etc..)

  dit verschil heeft een factor die met de natte vinger op een paar miljoen kan leggen.

  Begin je gelijk bij Z dan is het einde oefening als je prongelijk van een flat springt, want daar waar je denkt dat je heen kan gaan ga je dan ook. Diepte is er dan niet meer!! Ervaren gebruikers zullen daarom nooit ten nimmer in een flat of boven een viaduct gaan lopen

  Daarom de leeftijd 18+!

  Ik ben zelf altijd verantwoordelijk met dit natuur wonder omgegaan, je word er filosofisch van en wijzer.

  Nogmaals Paddos zijn niet in te schatten!.

  Mensen die denken dat Paddo’s een sterkte hebben van 1X bij een bep. hoeveelheid hebben het vaak mis en de trip komt 894X harder aan dan wat men geestelijk aan kan.

  Is er niets ervaren praat er dan AUB niet over

    /   Beantwoorden  / 
 20. thijs

  JAtoch, denk eerst effe na…..

  Ik denk dat ze die paddo’s willen verbieden zodat meer mensen rechts worden, en dom blijven,

  hun wereld beeld zou instorten en de openbaring dat de wereld meer is dan hun christelijke dorpje, en de dominee die zecht wat waar en niet waar is,

  Goh neej ze zouden zelf moeten gaan nadenken en hun wereldbeeld zelf moeten aanpassen aan de ervaringen die ze zouden krijgen,
  ojee, pas maar op,

  als balkenende een keer paddo’s zou eten zou die helemaal gek worden met de gedachte dat de wereld niet is wat ie lijkt, en dat die met de paplepel ingegoten christen praat werkelijk niet de waarheid is,

  hij zij de volgende ochtend de bijbel weggooien en carlos castaneda gaan aanbidden

  Ik denk dat als Wilders paddos zou eten, het m alleen maar goed zou doen,
  al die rechtse balletjes moeten gewoon wat meer bewust worden van de natuurwetten, en hun zintuigen is een andere kijk op de dingen gunnen, zodat ze misschien echt inzien wat belangrijk is in deze wereld,

  Of zoals Grace slick zij “feed your head”
  zij wilde in haar tijd de president lsd geven om de vietnam oorlog te stoppen,
  Ik denk dat het tijd word dat de heren balkenende en wilders en ander ongedierte, is een keer wakker moeten worden
  en lekker met een portie padoos op de hei gaan zitten in plaats van al die PR. praatjes, want daar kijk je zo doorheen

  En als laatste Die Jatoch figuur lijkt me ook erg kortzichtig, dubbele portie!!
  en die sukkel doet sn naam eer aan, ook maar een portie voor hem, hoewel hij zo in de knoop lijkt te zitten dat ie het beter niet kan doen denk ik

    /   Beantwoorden  / 
 21. Jatoch

  Die dubbele portie zie ik wel zitten, hopelijk geeft het me wat meer inzicht in de menselijke natuur, en de wonderen en misterisch van onze planeet, misschien zet het me wel aan het denken zodat ik volgende keer met wat minder onzin verschijn op dit blog,
  het spijt me

    /   Beantwoorden  / 
 22. Jan Peter B.

  misschien ontmoet ik god wel!
  het lijkt me wel wat

    /   Beantwoorden  / 
 23. Jan Peter B.

  P.s

  van bananen kun je ook drugs maken!!!!
  : yellow mellow, dus zet m meteen op de agenda, dan kunnen we die duivelse kruid vanaf nu ook verbieden

    /   Beantwoorden  / 
 24. Jan Peter B.
    /   Beantwoorden  / 
 25. heraux

  Is het mogelijk dat
  men op scholen de kinderen
  goed verteld over drugs..
  zonder dat ze het als een
  verkapte uitnodiging gaan zien
  van gebruik.

  Jonge kinderen – en toch is dat tot 18 jaar
  vind ik niet altijd even volwassen genoeg
  om goed met drugs te kunnen omgaan..

  Denk maar aan alcohol..
  het meest genuttigde drug..

  hoe zit goede voorlichting in elkaar..

    /   Beantwoorden  / 
 26. petra

  als je elke dag alcohol drink, heeft dat ook schade aan je lichaam.

  Ik vind alcohol erger dan pado’s.
  Er zijn mensen die dat af en toe nemen, net als bij alcohol.

  Er zijn mischien ook mensen die elke dag pado’s eten , er zijn ook mensen die elke dag alcohol nemen wat veel en veelm meer schade geeft, denk maar aan auto ongelukken, schulden, huis kwijt raken, op straat leven, lichaam naar de klote.
  EN WAT DE MAATSCHAPIJ DUS GELD KOST.

  PADOS VERBIEDEN????? VERBIED DAN OOK DE ALCOHOL.

  ALS DE PADO’S VERBODEN WORDEN, DAN GEBEUREN ER VEEL ERGERE DINGEN, MAAR DAN IS HET TE LAAT

    /   Beantwoorden  / 
 27. petra

  IK WOU NOG EVEN KWIJT DAT ER VEEL MEER MENSEN ZIJN DIE ALCOHOL VERSLAAFD ZIJN DAN MENSNE DIE AAN DE PADOS VERSLAAFD ZIJN.

  DUS FRED TEEVEN WAT VIND JIJ NOU BELANGRIJKER??? MAARJA IK WEET HET ANTWOORD WEL, WANT ALS JIJ DE DRANK GA VERBIEDEN DAN KOMT ER NIET VEEL GELD IN HET LAATJE HE EN KUNNNE JULLIE ZELF GEEN ALCOHOL MEER DRINKEN, DAT IS HET HELE EIERE ETEN

  IK KOTS VAN DIT KLOTE GRAF NEDERLAND STELLETJE HYPOCRITEN

  En mensen denk nu aub niet dat ik een pado gebruiker ben, dat heb ik 15 jaar geleden eens een keer gedaan, wat heel erg fijn was, voor de rest nooit meer.

  Ik ben alleen heel kwaad op de 2e kamer dat ze daar over gaan zeiken, maar over alcohol niet, dat mag allemaal maar. Hoe veel mensen worden er wel niet aangereden door mensen die alcohol gebruikt hebben??? En soms daardoor ook dodelijke afloop hebben???

  NEEEEE MAAR DAT IS NIET ZO ERG HE????

    /   Beantwoorden  / 
 28. petra

  DIT GEBEURT ER STRAKS ALS HET VERBODEN GAAT WORDEN EN HET NIET MEER IN DE SMARTSHOPS VERKOCHT MAG WORDEN, NET ALS MET WEET,XTC. mENSEN ZIJN VERANTWOORDELIJK VOOR HUN EIGEN LICHAAM, WAAROM MAG ALCOHOL WEL?? DAS DE GROOTSTE DRUGS WAAR D EMEESTEN ONGELUKKEN VAN KOMEN. WE GAAN DE KANT VAN AMRERICA OP, DAS DE BEDOELING DENK VAN DE TWEEDE KAMER.

  DUS DEN HAAG KIJK HIER MAAR EENS NAAR HET VOLGENDE FRAGMENT, DUT GAAT ER GEBEUREN ALS ALLES ONDER GRONDS GAAT UITEINDELIJK???:

  http://nl.youtube.com/watch?v=L65TR9IwlR8

    /   Beantwoorden  / 
 29. Pim Koppen

  damn ik ben blij dat er tenminste mensen zijn die kunnen nadenken en conclusies kunnen trekken zonder zich non-stop af te vragen: mag ik dit wel concluderen van de politiek (maatschappij, status quo) of van God (welke religie dan ook) of ben ik nu slecht en sta ik aan de verkeerde kant van de mij voorgehouden moraliteit? 2e kamer? JE KAN DE NATUUR NIET VERBIEDEN!! ALLES IN MIJN TUINTJE IS NIET TE STOPPEN!! JE KAN ME PARANOIA OF SCHIZOFREEN NOEMEN OMDAT IK IN CONTACT STA MET MIJN GEWETEN EN HET COLLECTIEVE BEWUSTZIJN OMDAT IK DIE MIDDELEN GEBRUIK, MAAR ZOLANG JULLIE ANGST HEBBEN EN ONWETEND BLIJVEN OVER WAT ER IN DE NATUUR GROEIT, KUNNEN JULLIE MIJ NIET OVERTUIGEN MET CONCLUSIES GEBASEERD OP EEN LEUGEN.. ehm… woei deed ik raar net met dat toetsenbord?

    /   Beantwoorden  / 
 30. heraux

  Die grote letters zie ik als schreeuwen..

  Een vriendelijke tip – zet even de capslock om – dat ziet er zo meer vriendelijk uit.

  Ik ben niet onder de indruk van die grote letters en de inhoud sla ik meestal direct over.

  …–…

    /   Beantwoorden  / 
 31. Pim Koppen

  SORRY!

    /   Beantwoorden  / 
 32. heraux

  Apology accepted, mission continues..

    /   Beantwoorden  / 
 33. Koen

  Met een verbod op paddo’s wordt alles illegaal. Er komen slechte paddo’s op de illegale markt en komen er meer ongevallen. Ook is het zo dat paddo’s een veilige opstap zijn voor (jonge) mensen die een sterke drang hebben naar het experimenteren met drugs. Zo zijn paddo’s niet verslavend, zowel lichamelijk als geestlijk, niet slecht voor de gezondheid, en na je trip heb je een gevoel van ‘dit was erg vermoeiend, even genoeg voor een paar maanden’. Als paddo’s illegaal zouden zijn zouden de mensen die aan het ‘experimenteren’ zijn even snel naar de cocaïne grijpen als de paddo’s. Meer junkies dus. Het is ook aangetoond dat de Fransman die zijn hond had opengesneden geen paddo’s had gebruikt. Ik zie geen enkele goede reden om paddo’s te verbieden. Zelf heb ik het een keer genomen na flink wat gelezen te hebben op internet, en ik werd er erg denkerig van (over geloof/werk/relaties). Persoonlijk is mijn werkhouding er erg van verbeterd aangezien ik daar erg over na ging denken. Ik snap natuurlijk dat veel jongens en meisjes het voor de visuele hallucinaties doen, persoonlijk vind ik dat je de drugs met wat meer respect moet behandelen, maar het kan geen kwaad. Wanneer je het goed doet kan je er filosofischer en wijzer van worden. Dat is een fijt en ik raad dan ook iedere nuchtere slimme persoon aan om het een keer te hebben mee gemaakt. Als je op die manier geen paddo’s hebt genomen praat er dan alsjeblieft niet over want je weet niet waar je het over hebt. Betere voorlichting moet er komen. Mensen moeten weten dat ze het niet in combinatie met alcohol/wiet moeten nemen, en het moet alleen genomen worden als die persoon zich lekker voelt. That is all.

    /   Beantwoorden  / 
 34. flip fluitketel

  Diep en diep triest dat het kabinet oogkleppen op heeft. Ik dacht dat zij er in het belang van iedereen was. Dit is gewoon weer een stapje in het doorvoeren van enge jaren 50 regeltjes.

  Okay, het kabinet is democratisch gekozen, maar dat hoeft niet te betekenen dat zij alleen maar hoeven te luisteren naar hun eigen stemmers.

  En, belangrijker, het “probleem” wordt er alleen GROTER door. dus zelfs als je tegen paddo’s bent is dit GEEN oplossing!

  zucht

    /   Beantwoorden  / 
 35. VLOS

  Kennelijk wil de Nederlandse politiek anno 2007 er nog steeds in geloven dat met een verbod risico’s en incidenten beperkt worden!?!

  Het Nederlandse paradepaardje Reguleringsbeleid wordt met een verbod in één klap weggevaagd.

  Wat er zal overblijven, is geen drugsbeleid meer.

  Voor een beleid heb je uitvoermogelijkheden, en uitvoerders nodig. Als die verdwijnen, hou je uiteindelijk alleen nog maar illegale circuits over, waar helemaal geen vat op is te krijgen.

  Geen beperking van risico’s en incidenten meer.

  Een verbod betekend dan ook een totale nederlaag voor het Nederlandse drugsbeleid, waar geen fundamenten meer voor overblijven!

    /   Beantwoorden  / 
 36. heraux

  Je verbied het en maakt tot verboden vrucht – goed gelukt in het tweeduister – achter gesloten deuren – kweekt zich de gebruiker zijn zielezorg.

  Verboten!

  overtreden met veel spanning en plezier..
  eindelijk een goede concurrent voor de
  TV – wat jij dan ziet is echt.. van jou.. toch?

    /   Beantwoorden  / 
 37. H.A.

  Wat een heksenjacht zeg!
  Zijn die mensen die een andermans ruimte, dit in hun gekregen leven, willen gaan lopen verbieden (door dit dicht te timmeren met hun opgelegde regels en wetten, dit vanuit ENKEL hun overtuiging) nu anno 2007 wel helemaal van de pot gerukt, hebben die gasten v/h CDA, de VVD en de C.U. dan geen geschiedenis gehad (ja, zeker enkel & alleen uit een verbogen geschiedenisboekje en NIET thuis a/d eettafel van hun grootouders &/of ouders)???
  Als ze dan zo hun geloof doen nastreven dan zou dat VERDOMME moeten inhouden dat ze juist daarmee ook ruimte weten te creeren voor andermans overtuiging(en) en dan ga je je niet als een stel fascisten opstellen (waarbij je dan ook nog eens de meerderhand v/d bevolking zgn. achter je weet te krijgen, ja Nederlanders zijn erg goed om in de menigte mee te lopen en desnoods, net als in de 2de wereldoorlog, de andere kant op te kijken als je medemens op de trein word gezet, met alle onmenselijke gevolgen, u hopenlijk allen wel bekend, vandien…).
  Het is leven en laten leven, wie geeft een ander het recht om te bepalen (o.a. indeze zoals bij de paddo’s) wat hij/ zij dan wel of niet mag gaan eten cq consumeren zonder dat hij/ zij daarbij een ander tot last is.
  Ook de media (die zgn. zelfs, in A’dam, een Duitse toerist hebben zien rondlopen in zijn blote achterwerk, iets wat zelfs de huidige bewindslieden in de jaren zestig als zo gezond beschouwden, nadat hij ‘schijnbaar’, dit is nl niet eens bevestigt, paddo’s had gegeten –> in andere werelddelen worden mensen, die niet eens kleding hebben en dus, oh foei toch, naakt rondlopen, zomaar van de aarde afgeknalt, door mede onze wapens, omdat ze er een andere invulling van hun cq het leven hebben) zou zich o.a. bij en over dit onderwerp wel eens wat beter, openlijker, mogen opstellen (met een rechte rug, een gezond verstand en een trotse houding), aldus daarbij met eerlijke informatie naar buiten komen en zich dus niet gedragen als een stelletje laffe ja-nee knikkers (enkel dus, dan weer, vanuit en in eigen belang en uiteindelijk voor World-Drug-Number-1; de knikkers, cq het geld!).
  Hoe durven we anno 2007 hier in oa. NL, lees Europa (inc. de VS + overige aanhangers cq mede-slaven), het nog te hebben over een democratie, dit wanneer je nog slechts je bek open mag trekken als een zgn. burgerrecht (dit vanuit art.1 v/d huidige grondwet der Nederlanden, dit van Duitsen bloed en oh ja die EU-grondwet krijg je “kado”) en verder je alles gewoonweg (totaal niet humanitair, zie en kijk maar in de wereld waar ook wij Nederlanders het bloed vanuit het verleden tot in het heden aan onze vingers hebben kleven over de ruggen van anders denkenden) door de strot word gedrukt, gaan we straks in opdracht van slechts één overtuiging (onder Amerikaanse vlag en in opdracht van) dan weer met z’n allen bewapend het veld in om zgn. het gelijk van slechts één overtuiging, binnen hetzelfde leven van wie dan ook (uiteindelijk komt en gaat een ieder, dit geheel over de hele aardbol, of zijn we dat vergeten?), tot een zogenaamde overwinning te laten zijn (in geschrift) in de komende geschiedenis boekjes.
  Is dat wat wij dan willen achterlaten aan onze nakomelingen en hebben we dan niet geleerd van wat er allemaal al van ellende is geweest alvorens we nu weer bij het begin v/h einde terug zijn, waarbij we dan idd (ik zeg het nog één keer!) anders denkenden gaan lopen verbannen!

  WE SHOULD LEARN TO LOVE OURSELVES BEFORE WE CAN LOVE SOMEBODY ELSE!!!

  Live Life ’cause U.R. NOW 2B.

  Nog even en dan zal men o.a. vanwege het hierboven geschrevende verhaaltje, dit van een anders denkende, weer achter slot en grendel belanden en zijn er weer mensen genoeg die voor slechts een bord met eten een ander, dit in opdracht van (n.a.v. manipulatie, propaganda…een ander zijn eigen identiteit weten te ontnemen door er druk op weten te zetten), door het hoofd gaan schieten om de machthebbenden de zgn. eer te verschaffen waar zij zgn. zo op zitten te geilen, BAH (gewoonweg eng)!

    /   Beantwoorden  / 
 38. H.A.

  WAAR HEBBEN WE HET EIGENLIJK OVER:

  ipv een grote bek te hebben over o.a. paddo’s lees je eerst dit maar eens:

  http://www.nu.nl/news/1112809/10/21.000_Nederlanders_dood_door_slecht_milieu_(video).html

  http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?a=2&act=esite.tonen&b=316&c=324

  http://www.fnv.nl/defnv/actueel/nieuws2005/per_jaar_meer_dan_2-5_duizend_doden_door_werk_in_nederland.asp

  http://www.distrifood.nl/consumenten/id514-54634/helft_kankergevallen_door_ongezond_leven.html

  http://www.fnv.nl/helpjezelf/arbeid/nieuws/jaarlijks_660_werknemers_dood_door_werkstress.asp

  http://www.volkskrantblog.nl/bericht/56261

  Als je niet komt te sterven, dan heb je ook nooit geleefd!!!

  Aan Ab Klink (e.v.a.); verbied toch, “gewoon”, het menselijk bestaan op deze aarde!

  mvg: een *verslaafde.

  * a/h LEVEN!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 39. Rogier

  Een ander voorbeeld hoe de vrijheid van de burgers in Nederland beperkt wordt. Wij gaan inderdaad weer richting de jaren ’50. Mede dankzij de CU die alcohol als het genotmiddel zien en de rest afkeuren (en direct aan de duivel linken)

  Maar er wordt nooit eens gekeken hoe je alcohol verbied> een harddrug die meer levens eist elk jaar dan welke andere drug dan ook.

  Grt,
  Rogier

    /   Beantwoorden  / 
 40. Mister Mohammed

  YOOO swwaa
  T is allemaal poep dat jullie die sjit verbieden swaaa neem t zelf maar uun keer jongeee je spaced m doood swaaaa (H)

    /   Beantwoorden  / 
 41. John van Dokkumburg

  Paddo of gewoon ( en veel normaler ) paddestoelen zijn geen middelen waar je gekke dingen mee kunt doen ( denk aan een combinatie met andere middelen )

  - De combinatie met alcohol heeft vele kanten, en gaat zelden goed ( misselijkheid )
  - Ketamine en Paddo’s is een slechte combinatie
  - Als je antidepressiva als Prozac gebruikt kun je met veel minder Paddo’s toe, dus voorzichtig ermee
  - niet prettig bij amfetaminen (speed).
  - combinaties van middelen of kruiden die zogenaamde MOA-inhibitors zijn (Syrian Rue of Harmaline wordt wel eens gerookt), dan krijg je namelijk vaak een onverwacht zware kick.
  - Ook middelen als 2CB die vooral de body-sensitivity verhogen kun je beter niet tezamen met Paddo’s nemen, vooral niet in combinatie met druk bewegen of dansen. Net als bij XTC kan je warmtebalans en waterhuishouding dan uit balans raken drink dus extra water of sap maar meer dan 2 liter kan gevaarlijk zijn .

  Dit zijn dus wat dingen waar je op moet letten , het beste is om niet te combineren wil je dat wel dan is bekend, kan hash met de padda,s de trip verlengen of versterken ( vooral aan het eind van een trip )

  Ik heb zelf geen ervaring met dit spul maar bijna iedereen gaat toch eerst op informatie af om te kijken of het wat voor je is . Ik wil hiermee zeggen dat de Overheid wel wat beters te doen heeft ( voorlichting ) dan een verbod nav een ongelukje als achterhoofts idee dat zelden voorkomt .

  Ik ben ervan overtuigt dat de wereld er veel veiliger op word dan wanneer onervaren mensen die bij voorbaad al andere mensen iets verbieden .. want ik denk alleen al maar aan de film van Geert Wilders .. “iedereen” maakt er heibel over maar hij mag het wel vertonen omdat .. niemand persoonlijk er ervaring mee heeft ! Maar wat als het verkeerd afloopt ??? 100 doden in een klap ? Media vrijheid , meningsuiting , wat is dodelijker ?

  Ik denk niet dat we deze vraag zo moeten stellen , eerder zou ik willen stellen : waar leer je ervan en wat houd de menigte af van dat leermoment … laat de maatschappij in deze altijd zelfreinigend blijven .. en eventueel dan op eigen ervaringen iemand ompraten , niet met de doorgeslagen geestelijke handhaving ! ( als een tweede wet ( en is illegaal gebruik van mogelijkheden) ; is het dom en bijgelovig op eigen macht rekenen positie )

    /   Beantwoorden  / 
 42. John van Dokkumburg

  Gecorriceerd gedeelte van bovenstaande :

  Ik ben ervan overtuigt dat de wereld er veel veiliger op word dan wanneer onervaren mensen die bij voorbaad al andere mensen iets verbieden .. want ik denk alleen al maar aan de film van Geert Wilders .. “iedereen” maakt er heibel over maar hij mag het wel vertonen omdat .. niemand persoonlijk er ervaring mee heeft ! Maar wat als het verkeerd afloopt ??? 100 doden in een klap ? Media vrijheid , meningsuiting , wat is dodelijker ?

    /   Beantwoorden  / 
 43. John van Dokkumburg

  Sorrie helaas alweer maar nu de goeie ;

  Ik ben ervan overtuigt dat de wereld geen veiliger oord word wanneer onervaren mensen bij voorbaad al andere mensen iets verbieden .. want ik denk alleen al aan de film van Geert Wilders .. “iedereen” maakt er heibel over maar hij mag het wel vertonen waarom ? omdat hier niemand persoonlijk ervaring mee heeft ! Maar wat als het verkeerd afloopt ??? 100 doden in een klap ? Media vrijheid , meningsuiting , wie is dodelijker ? Maar dat … en dat … is de u-n-i-versele KicK beleving!

    /   Beantwoorden  / 
 44. petra

  OKE DAAR KOTM HET DAN:
  MIJN PA IS AL JAREN AAN DRANK VERSLAAFD, MIJN MOEDER IS OVERLEDEN DOOR DE DRANK.
  IKZELF GEBRUIK AF EN TOE EEN SNORKEL.
  ZOALS ALS IK AL ZEI AF EN TOE….
  IK HE ENE NORMALE BAAN VAN 8 TOT 17 SOMS TOT 22 UUR
  DUS WAT IS NU ERGER?????
  IK KEN GASTEN DIE ELKE DAG ZUIPEN, KEN OOK MENSEN DIE DRUGS GEBRUIKEN, MAAR DIE GEBRUIKEN NIET ELKE DAG…. SOMS 1 KEER IN DE MAAND SOSM 2 KEER IN DE MAAND SOMS 1 OF 2 KEER IN HET JAAR.

  WAR IK HIER MEE WIL ZEGGEND AT DRANK VERSLAVENDER IS DAN DRU’GS.
  EN DAT WORD ALLEEN MAAR ERGE DAT MENSEN AAN DE DRANK GAAN, WANT DEZE HELE MAATSCHAPPIJ GAAT NAAR DE KLOTEN, DAN ZOEKEN DE MENSEN DUS IETS OP OM ZICH LEKKER TE VOELEN….
  NU HET ROOKVERBOD ER OOK NOG EENS AANKOMT, GAAN DE MENSEN/JONGEREN THUIS DRINKEN.. LET MAAR OPW AT ER DAN GAAT GEBEUREN, VALLEN ER VEEL MEER DODEN BIJ DE JONGEREN,OMDAT NIEMAND DAN MEER EEN OVERZICHT HEEFT.

  Sorry caps stond aan

    /   Beantwoorden  / 
 45. petra

  Mister Mohammed: JIJ HEB HELEMAAL GELIJK. LAAT HUN MAAR EENS WAT INNEMEN, EN ALLE ROTTE PEREN DIE ONS LAND VERZIEKEN. DAN WEET IK ZEKER DAT HET NOG WAT GAAT WORDEN IN DIT KLOTE LAND.

    /   Beantwoorden  / 
 46. Marco van den Brand

  @ Minister Klink klare onzin

  Hoeveel verkeersslachtoffers zijn er de afgelopen jaren gevallen door het Alcohol misbruik? Hoeveel gezinnen zijn er verwoest door het misbruik van Alcohol? Hoeveel mensen zijn er onder invloed van Alcohol van de brug gesprongen? Hoeveel levens heeft Alcohol verwoest? Is Alcohol niet een harddrug?

  Ik ben voorstander van democratie en keuze vrijheid, waar kan ik dat in deze vinden?

    /   Beantwoorden  / 
 47. Freek K

  John v. D. heeft die kennis. Doe geen drugs…in combinatie met andere drugs(behalve wiet-lachgas(!),wiet aan het eind van een xtc-trip).
  @Marco: Alcohol(pure) is inderdaad een harddrug. Ik gebruik ook altijd die vergelijking wanneer ik met mensen discussieer over de gevaren. Paddo’s moet je in goede omstandigheden doen, geldt voor alcohol niet hetzelfde? Jammer voor alle mensen die ‘bad’ gaan, maar je moet begrijpen dat het niet voor niets een ‘trip’ heet: Je hoort het te plannen, inkopen te doen, jezelf erover inlezen en zorg dat je er 2 dagen vrij hebt/neemt(al is dat bij paddo’s niet zo nodig).

  Ik hoop dat de politiek ooit nog eens tot bezinking komt. De redenen waarom paddo’s nu worden verboden zijn echt onzin. Natuurlijk een dode is erg, maar zoals iedereen al vermeldt vermoord alcohol meer mensen(2500 p/j in Nederland, exclusief de verkeersongevallen) en dat wordt ook niet verboden. Plus alles kan dodelijk zijn, het leven is dodelijk.

  Weet iemand trouwens iets van een demonstratie tegen deze versuffing?
  Peace naar me fellow-verantwoordelijke trippers!

    /   Beantwoorden  / 
 48. Pim Koppen

  Bij dezen wil ik graag anticiperen op de post van H.A. en tevens participeren aan het wereld/zelfbeeld waarin zij/hij leeft..
  Ik heb zelf een keer (door domme overmoedige paddoconsumptie) een bad trip gehad die tijdens de trip van een klein wondje een phantom of the opera achtige gezichtsverminking maakte, en dit (pff..) waanbeeld zorgde voor een dusdanige paniek dat ik in doodsangst was en moest kiezen tussen geduld voor rust in m’n kop of een panische, slecht- tot niet-beredeneerde paniekreactie.. ik heb genoeg gezond verstand om m’n rust te houden en zodoende.. ik had toen 26 paddestoelen in m’n systeem (het spijt me voor deze domme actie mensen) en ik ging behoorlijk hard de kosmos door.. de joint die ik gerookt had deed me de das om.. nogmaals een bad trip is een gevolg van een oorzaak die in eigen hand ligt..
  Een paar maanden later werd ik na een leuke avond beroofd op straat, ik kreeg een pistool tegen m’n hoofd en moest de halve stad door met de berover achterop om te pinnen.. beiden waren psychologisch nogal heftig voor me..
  Na de bad trip ben ik langs een smartshop gegaan om informatie in te winnen over de angst die ik gevoeld heb en een eventuele manier om deze te verwerken.. na een enkel gesprek had ik genoeg informatie om deze wirwar van emoties te relativeren en met een glimlach liep ik naar buiten met de gedachte: pfiew ik ben niet alleen..
  Na de beroving heb ik met slachtofferhulp gepraat (pfiew niet alleen) maar de stress van deze ervaring bleef.. daarna ben ik bij een psycholoog geweest, maar (simpel maar niet minder waar) door eerder paddogebruik en meditatie kende ik mezelf beter als deze hulp van de hier (lees: hier in Nederland, hier in ivoren toren land) geaccepteerde menselijke psychologie.. Ik vervreemde door de beroving en de psychologische ‘hulp’ van m’n eigen gezonde verstand en de rust die ik tijdens m’n trip kon vinden kon ik de maanden na de beroving niet vinden.. Wat ik vind als ik zoek in een vergelijking tussen beide ervaringen is het dat onze psychologische gezondheid afhankelijk is van 2 gegevens: de natuur van het leven (planten bomen (dus ook paddestoelen) dieren water mars venus jupiter spierpijn etc) en de natuur van sociale interactie (verbale danwel fysieke communicatie, informatieverspreiding, informatiefiltering, dominantie, nederigheid, aanpassing, rebellie etc.).. Als onze collectieve psychologie niet toereikend is voor ons, het volk (bleegh politiek correct intellect), om onszelf te kennen en onszelf gerust te stellen omdat zij ons van onszelf vervreemd, dan word het tijd om de blik niet op de paddestoel te richten, maar op onszelf, zodat wij individueel het nut van een (legaal of niet) potentieel gebruik van de natuur buiten ons naar haar waarde kunnen schatten.. Think for yourself, question authority.. Das niet als een regel bedoeld, maar een voorbeeld van de visie van iemand die hier ook maar rondloopt.. Als het politieke circus aan dierenmishandeling doet, zijn niet alle dieren gelijk..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.