Wij zijn niet geïnteresseerd in politiek

U, lezer van dit blog, behoort waarschijnlijk tot de zeldzame 23% van Nederland. U bent namelijk geïnteresseerd in politiek. Al zou alle media aandacht voor de verkiezingen ons doen vermoeden dat heel ons land in de ban is van de Tweede kamerverkiezingen, niets is minder waar, zo blijkt uit een onderzoek van Interview-NSS.

De meerderheid van de Nederlanders kan het allemaal niet zoveel schelen. Zelfs
trouwe aanhangers van politieke partijen worden lang niet allemaal
geboeid door de verkiezingen en de debatten.

Nog geen kwart van de aanhangers van CDA zegt echt geïnteresseerd te zijn in politiek, de GroenLinks aanhangers zijn met 37% iets betrokkener.

Zou de mate van interesse samenhangen met de betrouwbaarheid van onze politici? Zou het eraan liggen dat het soms zo moeilijk zichtbaar is wie nu ‘de waarheid in pacht heeft’? Of kan het ons niet zoveel schelen zolang we het maar ‘goed’ hebben?

Bron: parool

Lees ook:Stemmen in november
Lees ook:Anti-Wilders film blijkt NOS-product?
Lees ook:Femke is de lente -deel 2
Lees ook:Eurlings ziet niks in vroege spoorlijn Utrecht-Breda
Lees ook:Gratis kinderopvang brengt VVD dichterbij CDA

3 reacties op “Wij zijn niet geïnteresseerd in politiek

  1. Ben

    Ik denk het laatste. Toen het minder ging, zo’n jaartje of 5 geleden, was de betrokkenheid ineens heel groot.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Margo

    Persoonlijk denk ik dat de betrokkenheid bij de politiek alleen oplaait wanneer er in het eigen straatje mogelijk veranderingen zullen gaan plaatsvinden. Voor het merendeel van de Nederlanders worden debatten gevoerd in een voor hun onbegrijpelijke taal over ingewikkelde onderwerpen. Een ‘ver van mijn bed-show’. Mensen stemmen vaker op de ‘persoon’ die in allerlei commerciele participeert dan op de inhoud van het partijprogramma…helaas…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Pieter

    Ik denk dat het te maken heeft met het gebrek aan ‘body’ van de partijen, ze komen bijna allemaal met puntenlijstjes, draven overal op in de media en spuien allemaal meningen. Waar zitten nog de echte ideologen die kunnen uitleggen wat de grondvesten, de idealen, de basis van hun partij is? Ik pleit voor minder polarisatie in de samenleving en meer polarisatie in de politiek, alleen dan wordt het weer echt spannend en interessant om te volgen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.