Borst: Kamerleden alleen uit op snel scoren

Kamerleden zijn minder deskundig dan vroeger. Ze houden zich bezig met de waan van de dag. Het geld dat vrijgemaakt moet worden voor incidenten gaat ten koste van preventie in de gezondheidszorg. Dat stelt oud-minister Volksgezondheid Els Borst in een interview met  het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Direct vroeg ik mij af met welke waan de Kamerleden zich precies hebben beziggehouden, het afgelopen jaar.

 

 

Een korte zoektocht naar kamervragen brengt mij op de site van NulNL. Voormalig Kamerlid Joost Eerdmans heeft, niet onverdienstelijk, een lijstje gemaakt van de meest onzinnige kamervragen van het jaar 2006 -we houden even in ons achterhoofd dat Eerdmans kamervragen vanGroepGeert, VVD en zichzelf per definitie niet onzinnig vindt. Klik hier voor een bewijs van het tegendeel.

Kamerlid Duyvendak van GroenLinks voert de lijst aan met zijn vragen over knelpunten op de wandelroute van het Pieterpad. Inderdaad lijkt dit niet het meest verheffende onderwerp waaraan onze volksvertegenwoordiging zijn tijd kan besteden.

Onder het kopje 'opvallend' komen we Gonny van Oudenallen tegen met haar bezorgdheid over haarverf. Vooruit, dat ging dan tenminste nog over volksgezondheid, maar de factor eigenbelang kunnen we in dit geval toch niet geheel uitsluiten.

Als ik naar de rest van de lijst kijk, kan ik niet anders dan het met Borst eens zijn: Kamerleden houden zich lang niet altijd bezig met lange termijn projecten. Of een kamervraag over de stand van weidevogels veel geld afsnoept van het budget van preventie in de gezondheidszorg kan ik niet beoordelen, maar het kost in ieder geval tijd en geld dat ook beter besteed had kunnen worden. 

 

Bron: nu.nl

Lees ook:Terugblik op 2006: de meest spraakmakende politicus
Lees ook:Kamerleden zijn vaak afwezig
Lees ook:Het Prinsjesdag Protocol: voor als u gaat kijken (VIDEO)
Lees ook:De laatste stuiptrekkingen van de LPF
Lees ook:De Tweede Kamer: leuke weetjes

Eén reactie op “Borst: Kamerleden alleen uit op snel scoren

  1. Cloud Nine

    Joost Eerdmans kan in plaats van onzinnige lijstjes opstellen zijn tijd nuttiger besteden aan sollicitatiebrieven schrijven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.