Slavernij in ambassades moeten worden aangepakt

De Telegraaf bericht vandaag uitgebreid over slavernij in ambassades in de Europese Unie. Buitenlands personeel bij onder andere de Deense, Portugese, Engelse en Duitse ambassade wordt soms te werk gesteld zonder arbeidscontract en moet tot wel 16 uur per dag werken. Ook bij ambassades die in Nederland gevestigd zijn zou dit voorkomen.Het is echter niet mogelijk om de ambassades aan te pakken, want daar geldt immers onschendbaarheid voor. Wat er achter de hekken van de ambassade gebeurt, dat is off-limits voor de Nederlandse overheid.

Maar misschien kan diezelfde Nederlandse overheid dan gewoon zeggen tegen een ambassade die zich hier wil vestigen dat ze zich hebben te houden aan minimale eisen voor hun werknemers en dat ze anders niet welkom zijn met hun ambassade.

Of de regering dat lef heeft?

Lees ook:De Wit (SP) in actie tegen mensensmokkel
Lees ook:Lekker mailen met de Belastingdienst
Lees ook:Bloedstollende kinderpornozaak roept om spoeddebat
Lees ook:SGP doet voor de 25e keer mee
Lees ook:Van As is partij-hopper van het jaar

2 reacties op “Slavernij in ambassades moeten worden aangepakt

  1. Truus Baaij

    Telegrafische broodje aap verhalen? Of rukt de krant van wakker Nederland deksels van beerputten? Indien zo, dan (b)lijkt het voor de Nederlandse regering tijd om de eigen ambassades onder de loep te nemen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bart

    Niet alleen in ambassades gebeurt dit, ook bij gewone bedrijven in Nederland natuurlijk! Al die Polen die tegen een hongerloontje zich in de rondte werken en daarna op een matras in een propvolle kamer van een huisjesmelker moeten slapen..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.