SGP wil verslagen Tweede Kamer censureren

In een gesprek met Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zullen SGP-jongeren ervoor pleiten om 'onparlementair taalgebruik' niet op te nemen in de officiële verslagen van debatten in de Tweede Kamer.

De jongeren zijn uitgenodigd door Verbeet om te komen praten over de verruwing van het taalgebruik in de politiek. De uitnodiging is een reactie op een brief van de SGP-jongeren waarin ze hebben opgeroepen om de verruwing van het taalgebruik in het parlement tegen te gaan. In hun brief aan de Kamervoorzitter gaven de jongeren van de SGP aan dat ze zich zorgen maken over het toenemende aantal grove woorden, schuttingtaal en (verbasterde) vloeken, ook uit de mond van kamerleden en andere politici.

De SGP-jongeren vinden dat het parlement en parlementariërs een voorbeeldfunctie hebben, ook wat betreft hun taalgebruik.

 

Lees ook:VVD heeft kritiek op Verbeet
Lees ook:Jongeren willen eens een knappe premier
Lees ook:Gerdi Verbeet spreekt met de pers
Lees ook:VVD betaalt geen cent teveel
Lees ook:Wordt Verbeet ook écht de nieuwe Weisglas?

Eén reactie op “SGP wil verslagen Tweede Kamer censureren

  1. Truus Baaij

    Ah, de gristelijke jonkies tolereren geen ondiplomatieke taal in de Kamerverslagen. Aldus zondigende kamerleden dienen hun mond te spoelen? Wat volgt op deze SGP-censuur? Benieuwd of dit onderwerp is voor het vragenuurtje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.