Van Jole valt Geenstijl aan

Internet-journalist Francisco van Jole haalt vandaag uit naar Geenstijl op zijn weblog. "Hebben de lezers van het uiterst succesvolle weblog GeenStijl eigenlijk wel enig benul van wat ze lezen?", vraagt Van Jole zich af. Hij reageert hiermee op de reactie van Geenstijl op een uitnodiging van MediaDebat om mee te doen aan een debat over internet-anonimiteit.

"Dit keer zijn nogal wat van hun lezers verbaasd over het feit dat de redactie van GeenStijl verstek laat gaan bij een debat over internet-anonimiteit en journalistiek", vervolgt Van Jole. "Kennelijk weten die lezers niet dat GeenStijl dit soort debat-uitnodigingen bij herhaling weigert. Zo werd vorige maand nog een uitnodiging afgeslagen om te debatteren met Journaal-hoofdredacteur Hans Laroes en ondergetekende bij HappyChaos. Het was een uitgelezen kans om de baas van wat zij noemen het Staatsjournaal voor een publiek van studenten de les te lezen maar nee hoor, dat durfden ze toch niet aan."

Het komende GeenStijlloze debat Vechten tegen de trollen vindt maandagavond plaats. Anders dan GeenStijl zijn lezers vertelt of begrepen heeft – "GeenStijl was, is en blijft voorstander van anoniem reaguren. Basta. Punt uit. Einde discussie." – gaat het juist niet over argumenten voor of tegen anonimiteit maar over de vraag hoe media om gaan met anonieme informatie en reacties. Bijvoorbeeld: Negeer je anoniem verspreide geruchten of neem je ze over omdat iedereen het er over heeft?

Veel 'reaguurders' op Geenstijl.nl lieten weten het laf te vinden van de redactie dat ze niet meedoen aan het debat.

Het debat vindt maandag 2 juli plaats in Zaal de Unie in Rotterdam. MediaDebat heeft in een persbericht laten weten het jammer te vinden dat Geenstijl het debat niet aandurft. 'De redactie van GeenStijl.nl is uitgenodigd voor het debat, maar heeft er 'geen zin' in. Bezoekers van de site zijn van harte welkom op 2 juli  hun eigen mening te komen geven.'

Lees ook:Geenstijl durft debat over anoniem reageren niet aan
Lees ook:Geenstijl mogelijk civielrechtelijk vervolgd
Lees ook:Geenstijl moet ton betalen aan Hanneke Groenteman
Lees ook:De ChristenUnie en de embryo’s
Lees ook:Geld kwijt? Bel de VVD!

3 reacties op “Van Jole valt Geenstijl aan

 1. Thijs Cobben

  De weigering van GeenStijl om deel te nemen aan uit linkse subsidie’denk’tanks (tank slaat op subsidie) gefinancierde schijndebatten is goed beargumenteerd, itt wat Van Jolo allemaal beweert: het betreffen hier eenzijdige zelfbevlekkingen van een aantal zelfbenoemde media experts van linkse signatuur waar de hoop op een constructieve bijdrage, het laten horen van een ander geluid, voorhands al door subversief boegeroep van een opgehitste meute anonieme zaalbezoekers – god verhoedde fascistoide taartgooiers – verstomd in een als neutraal gepresenteerde semi publieke ruimte.

  Laat die Van Jolo zijn mond houden over GeenStijl, ze hebben de vinger daar heel precies op zijn zere plekje gelegd en nu doet meneertje Grote BoeBoe .

  Fijn voor hem dat de Vara en de NPS zijn podium blijvend financieren: ik ben echt die niet de enige die niet meer naar het verder overigens interessante Tros Radio Online (Hulde Marie-Claire!) luistert omdat ik het betweterige, links-azijnzurige toontje van deze internet archeoloog echt meer dan spuugzat ben.

  BoeBoeBoe.

  De bewust niet van de anonieme reageermogelijkheid gebruik makende, bij Van Jolo welbekende Thijs Cobben

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.