Fok.nl heeft spijt van doodsbedreiging Femke Halsema

Eigenaar van Fok.nl Danny RoodbolIn een door Fok.nl 'rectificatie' genoemd bericht biedt de grote baas van Fok.nl zijn excuses aan aan Femke Halsema, fractieleider van GroenLinks. Eigenaar van Fok.nl Danny Roodbol zegt het volgende in het bericht en is het dus eigenlijk met mij eens. Een heel net bericht van Fok.nl, maar wel een beetje laf misschien?

"In tegenstelling tot wat veel media wil doen geloven roept FOK.nl niet op tot het afbranden van de woning van Femke Halsema, noch wensen wij haar dood.  Wat er wel aan de hand was is dat een columnist op satirische wijze in een column een dergelijke uitspraak heeft gedaan.  Columnisten genieten een grote vrijheid en aangezien ik niet alles persoonlijk vooraf kan controleren is de column geplaatst.  Na het lezen van de column heb ik de column verwijderd om de simpele reden dat ik me, als eigenaar van FOK!, niet wens te scharen achter de in de column gedane oproep.

FOK! is een groot aanhanger van de vrijheid van meningsuiting, maar in dit geval trek ik een persoonlijke grens.  Mocht je via een krant of nieuwssite hier zijn gekomen die meldt dat fok.nl oproept tot…  Geen enkele persdienst, journalist, krant of website heeft contact met me gezocht en geen enkele columnist spreekt voor mij, noch voor FOK!

Langs deze weg wil ik ook mijn excuses maken aan Femke Halsema.  Ik vind dingen niet snel te ver gaan, maar in dit geval vond ook ik, zonder dat ik er verder een halszaak van maak, dat er een grens is overschreden.  Mocht GroenLinks alsnog aangifte willen doen, prima.  Ik vond dat ik excuses verschuldigd was, zonder daar verdere bijbedoelingen bij te hebben.

Danny Roodbol
Eigenaar FOK.nl "

Lees ook:“Femke Halsema moet dood”, vindt Fok.nl
Lees ook:Femke is de lente -deel 2
Lees ook:Kamerbabe Femke Halsema gekozen tot beste debater
Lees ook:Duyvendak levert GroenLinks zetel in bij Halsema
Lees ook:Student hoe dan ook de lul met minister Plasterk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.