SP voert campagne voor Irak

De SP is, samen met burgerinitiatief Openheid over Irak, een publiekscampagne gestart in de hoop alle feiten over de Nederlandse steun aan de oorlog boven water te krijgen. In de Tweede Kamer in zo'n onderzoek geblokkeerd, maar in het vorjaar wordt het in de Eerste Kamer besproken. Een handtekeningenactie moet de leden van de Eerste Kamer over de streep trekken.

 

Initiatiefnemer Harry van Bommel legt uit dat in veel andere landen een dergelijk onderzoek heeft plaatsgevonden, en dat Bush en Blair openlijk hebben toegegeven dat belangrijke informatie over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak onjuist was -en in veel gevallen zelfs vervalst.

"Wist de Nederlandse regering dat die informatie fout was? Is de regering zelf misleid door bondgenoten, of speelde het toenmalige kabinet zelf ook een spel?" aldus Van Bommel. Vragen die na vier jaar nog steeds relavant zijn. Als we dit afdoen met een 'We hoeven toch geen oude koeien uit de sloot te halen", dan zou in wezen ieder parlementair onderzoek overbodig gegraaf zijn. 

Wilt u ook de onderste steen boven? Dan kunt u hier tekenen.  

 

Meer over Irak in de Tweede Kamer:

 

Lees ook:Klaas de Vries haalt hard uit naar kabinet
Lees ook:CDA wil toch oorlog kunnen starten zonder toestemming veiligheidsraad
Lees ook:VVD’er Van Aartsen draait en wil nu ook Irak-onderzoek
Lees ook:RTL naar rechter om openheid Irak
Lees ook:SP: NIOD onderzoek naar oorlog Irak

Eén reactie op “SP voert campagne voor Irak

  1. jacob

    het cda heeft met namen met de heer, jaap de hoop scheffer zijn baan verkocht voor dertig zilverlingen aan de heer BUSH …………………………………

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.