PvdA past AOW plannen aan

Dat je geen vrienden maakt als je AOW duurder maakt voor
arme ouderen heeft de PvdA wel geleerd. Hun plan kreeg forse kritiek te verduren en de partij kelderde naar beneden in de peilingen. Aangezien sommige peilingen aangeven dat het CDA inloopt op de PvdA heeft de partij de plannen aangepast.

De AOW zal als het aan de PvdA ligt dus niet worden betaald uit de belastingen maar gewoon uit de premies. Verder wordt de inkomensgrens opgetrokken. Wouter Bos wilde eerst 65 plussers met een aanvullend pensioen van tienduizend euro laten meebetalen, maar ook dat punt is nu aangepast. Waar de inkomensgrens nu komt te liggen is onduidelijk.

Wel zal de partij waarschijnlijk vasthouden aan het plan de aftrekbaarheid van de hypotheekrente te beperken. De lage en middeninkomens zullen hiervan geen last hebben, denkt de PvdA.

Het zal mij benieuwen of de partij hierdoor zetels zal winnen. Het is prettig dat er met kritiek iets gedaan wordt en dat de partij kan toegeven dat hun plan nadelig was voor armere ouderen. Hopelijk is hun nieuwe plan dat niet, en zullen kiezers niet struikelen over het plan van de hypotheekrente. Duidelijk is in ieder geval dat de PvdA grote moeite heeft een realistisch én sociaal programma te ontwerpen. Moet men nu kiezen tussen visie of kiezers? Of kan de partij deze verenigen?

Bron: RTL nieuws

Lees ook:The attack of the AOW
Lees ook:Boze Bos stampvoet erop los
Lees ook:Rutte: Links likkebaardend boven schatkist
Lees ook:VVD: AOW-leeftijd niet omhoog
Lees ook:Geen voorvrouw voor PvdA

5 reacties op “PvdA past AOW plannen aan

  1. Joosie

    Het mooie is, dat uitgerekend een sociaal-democratische Judas het brandhout heeft aangesleept voor die AOW-veenbrand, die men nu uit alle macht probeert te doven. En als het waar is dat de hypotheekrente-aftrek alleen de hogere inkomens zal raken, waar hebben we het dan over? Hoeveel bespaart dat de belastingbetaler, of speelt hier de aloude kinnesinne weer op? Er zal natuurlijk wel wat moeten gebeuren willen we in pas lopen met Europa. Maar als het op de manier gaat zoals de sociaal-democraten in Zweden dat een paar jaar geleden hebben gedaan, dan staat alle huizenbezitters met hypotheek wel wat te wachten: halvering van de waarde van de huizen bijvoorbeeld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. visitor game

    Now I would’ ve used ChickHen to flash custom firmware to his psp but he updated to 5.55. So I was wondering if the Half Byte Loader program would be able to run the 5.50 D3 installer at all, since I noticed the program is beta and apparently as many problems left, long enough to flash firmware without bricking his psp.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Keypegelf

    Hello. I am Zambia reporter, nice to meet you here.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Andrei Gravura

    Thanks for posting this article. I am extremely frustrated with struggling to find relevant and intelligent commentary on this subject. Everyone today goes to the terribly far extremes to either drive home their viewpoint that either 1) everybody else in the globe is wrong, orive home their viewpoint that either 1) everybody else in the globe is wrong, or two that e

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.