Freek de Jonge: Geert zijn Vlakke Land

Op de 'melodie' van het fantastische (sorry, ik ben een Brel-adept) nummer 'Mijn Vlakke Land/Le Plat Pays' zingt Freek de Jonge een lied, zoals hij dat als geen ander kán, over Geert Wilders en consorten. Een tranentrekker, in vele opzichten. "Neerlands Hoop in Bange Tijden", merkt één van de reageerders onder het filmpje op YouTube op.

Bekijk ook de andere FILMPJES op TweedeKamer.blog.nl

Lees ook:Coke-snuivers in de Tweede Kamer
Lees ook:‘How to eat spaghetti with a Burka?’
Lees ook:Belgische Youp van ‘t Hek over politiek
Lees ook:(FILMPJE) Bush condoleert premier Balkenende
Lees ook:Consument en Veiligheid scoort hit met L.A.A.F.

16 reacties op “Freek de Jonge: Geert zijn Vlakke Land

  1. Henri Jurgens

    Gelukkig is er nog een artiest over die op deze manier de nazi-achtige propaganda van Blonde Geert aan de kaak stelt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Truus Baaij

    Zonder het pamperen van allochtonen, lees moslims was er geen Partij voor de Vrijheid geweest. Ergo met zijn Brelbrul bezingt De Jonge in wezen het deficit van politiek correct dimmithude domheid.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rita Verdonk

    Beste mensen, hier Rita.

    Gewoonlijk ben ik geen fan van die De jonge, maar nu raakt hij toch aan een gevoelig punt. Het is wáár dat Wilders inspeelt op populistische gevoelens die leven onder de mensen. Geert zou een voorbeeld moeten nemen aan de rationele, op argumenten en statistische cijfers gebaseerde stellingname van mijn persoontje en TON. Zodat we weer TROTS kunnen zijn op ons vlakke land, waar het Brelgië overigens niet bij hoort, maar waar mijns inziens mensen best eh vredig samen kunnen leven mits zij zich onconditioneel aanpassen aan de joods-christelijke normen en waarden die hier nu eenmaal gelden. Ik zeg maar gewoon waar het op slaat. Dus moslims, ja, maar wel volgens de tien geboden. Boerka, ja, maar wel zonder gezichtsbekledende dekking. Immams, ja, maar wel gewoon alle vrouwen een hand geven, óók indien dezen hun maandstonde ondergaan. Politiek asiel, ja, maar niet van die naamlozen uit landen met een luchtje. We hebben gezien waar dat toe leidt met Ayaan: Kabinet gevallen en mijn beste bekende vriend Theo vermoord. Als de vreemdelingen zich gewoon voegen naar onze wensen, topless naar het strand gaan, varkensvlees eten en dat domme gebid naar het Oosten achterwege laten, is er geen vuiltje aan de lucht.
    Ik ben een enorme fan van Freek (“Kán niet zonder de Gamma!”, haha, tóp vind ik dat!) en onder mijn bewind wordt hij Dichter des Vaderlands, zodat hij naar hartelust en in alle vrijheid kan schrijven over onderwerpen die wij hem aandragen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kees

    “Ik ben een enorme fan van Freek (“Kán niet zonder de Gamma!”, haha, tóp vind ik dat!)” Kuche kuche!! Ik kan mij niet herinneren dat Freek de Jonge in een gamma reclame heeft gespeeld. Maar dat terzijde.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Rita Verdonk

    Freek, meneer, is de wat sullige persoon die steeds door die ordinaire klusser in het ootje wordt genomen. Als u beter zou opletten tijdens de reclame, had u dat geweten. Kuche kuche!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kees

    Dat is een heeeeeeeeeeeeeeeel andere Freek. Namelijk Freek Willem! :-)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Rita Verdonk

    Meneer, u kunt niet van mij als staatsmens verwachten dat ik alle bekende Freken en Willems van Nederland uit elkaar ga houden.

      /   Beantwoorden  / 
  8. issa.r

    Truus,
    “PVV voorkomen” Het zou voorkomen kunnen worden, als er minder arrogant naar de buitenlanders gekeken wordt. jouw schrijven roept alleen arrogantie bij mij op. Opinieleiders,scholen,arbeid en media en politie en justitie, Als er zoveel op je gelet wordt, dan weet ik wat ik zou doen. De mensen die mij dit aandoen zal ik gaan wantrouwen cq. haten. Ik hoop dat je dit meeneemt in je vooroordelen.
    de vraag moet zijn: hoe bestrijd ik arrogantie en grootheidswanzin? als men op deze vraag een antwoord kan geven dan behoort integratie tot het verleden.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Nilsson

    Onzin Truus, Wilders is uit de VVD gestapt vanwege het Turkije-standpunt van de VVD. Begon zijn PVV om zijn zeer persoonlijke islamfobe geluid te verkondigen. Wilders en een deel, ik zeg met nadruk een deel, van zijn achterban baseren hun politieke standpunten vooral op vooroordelen en het ongenuanceerd in de hoek zetten van een deel van de bevolking. Zo langzamerhand is juist dat geluid verkondigen en verdedigen politiek correct.

    Het wegzetten van andere ideeën als politiek correct dhimmithude domheid is Wildersjargon en daarmee plaats je jezelf in de bijbehorende hoek. Jammer meestal kom je met scherpe en prikkelende opmerkingen, nu schiet je in je eigen voet.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Rita Verdonk

    Al die meningen… Ik wil de vrijheid om te zeggen dat uw geloofsbelijdenis verboden moet worden omdat u daarmee de vrijheid neemt om te beweren dat ik niet de vrijheid heb om mijn mening te uiten omdat die indruist tegen uw geloofsovertuiging… De Top van TON is verscheurd over de keuze: volgen we de mening van de meerderheid of blijven we rationeel en verliezen we stemmen? Wilders heeft die keuze reeds gemaakt. Hij gaat voor de stemmen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Paapsgezind

    Walgelijke kerel, die Freek de Jonge. Dankzij de extreemlinkse dominees zoals hij is Nederland overgeleverd aan de multicriminele samenleving.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Truus Baaij

    @issa.r en @Nilsson hoezo arrogant en in eigen voet schieten?

      /   Beantwoorden  / 
  13. oke

    De Jonge is een arrogante linkse klootzak,wiens hele carriere bestaat uit pulp van een dementerend niveau.
    Makkelijk lullen he freekie met al je miljoenen.
    Gaat eens lekker wonen in een van die 40 selfmade ghetto,s bij dat gespuis dat de hele samenleving langzaam vernietigd.
    Wilders is nog maar het begin van wat komen gaat dankzij jullie soort.
    Tegen facisme,communisme,de kerk de islam en mensen verplicht overspoelen met andere culturen.
    Zoals in de natuur soort bij soort.
    Slaap lekker.

      /   Beantwoorden  / 
  14. christiaan

    Freek de Jonge mag dan een voor de liefhebbers goede entertainer zijn, hij vertoont toch steeds meer trekken van een van de realiteit losgezongen, zelfingenomen elitaire kortzichtige ‘has been’.

    Wellicht is dit stukje tekst van hem thuis gecomponeerd op zijn kapitale vleugel in zijn kapitale villa in de villawijk, ver en veilig weg van de chaos en het onrecht, veroorzaakt door de doorgeschoten tolerantie en rücksichtloos uitgevoerde idealen.

    Jammer dat de man met zijn intelligentie niet bij machte is om eerlijk naar zichzelf te kijken. Alleen al de tekst van het door hem geschreven liedje zou voor een groot deel over hemzelf kunnen gaan:
    “Wanneer zijn stem gehaaid, zijn publiek bespeelt.
    Met de botte leugen van het vooroordeel
    Wanneer stemming omslaat in dronken volksgezang.
    Wanneer ons hoogmoedig gelijk de enige waarheid klinkt
    Wanneer kunstenaars verwende krengen zijn. “

    Een sigaar uit eigen doos; ik zou zeggen: “ die kun je (brandend) in je zak steken.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Laura

    Freek is de dominee van de Linkse Kerk. De kerk van zelfgenoegzame en zelfbenoemde ‘intellectuelen’, meer uitgetreden gefrustreerde gereformeerden eigenlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Fred Wijma

    Wilders e.c. radicaliseren naar de ene kant, zijn fervente tegenstanders doen dat naar de andere kant. Zoals zo vaak, ligt de waarheid ergens in het midden. Men kan beter proberen te achterhalen waar de oorzaken liggen, want er is in het streven naar een multiculturele samenleving gewoon te veel mis gegaan. Dat zoeken naar die oorzaken lukt niet door scheldkanonnades, zoals die o.a. ook hier weer door enkele mensen worden afgevuurd. Beter is het om goed naar elkaar te luisteren en te proberen het goede van elkaar bijeen te brengen. Daarvoor heb je evenwichtige en verstandige mensen nodig en die zijn, helaas, met een lampje te zoeken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.