Tichelaar wordt de nieuwe Bos

Als er geen vrouwelijke kandidaat is, wil Jacques Tichelaar het fractievoorzitterschap van PvdA wel overnemen van Wouter Bos. Tijdens de formatieonderhandelingen was Tichelaar side-kick van Bos. Deze laatste verklaarde dat tjijdens de moeilijke momenten tussen CDA en PvdA, Tichelaar redding bracht.

 

Tichelaar en Maxime Verhagen hebben namelijk, in tegenstelling tot Bos en Balkenende, wél chemie samen. Wanneer de fractieleiders er samen niet uitkwamen, rookten de twee samen even een sigaretje buiten om de boel op gang te houden. En deze man wacht dus in spanning af totdat er wel of geen vrouwelijke kandidate opstaat?

Laten we hopen dat de dames van de PvdA aan hun stoel vastgekleefd zijn, want de referentie van Bos liegt er niet om. Volgens Bos weet Tichelaar "wanneer je een grap moet maken, wanneer je een foute grap moet maken en wanneer je juist als een bullebak moet intimideren. Ik kan absoluut nog van hem leren."

Zo iemand als fractievoorzitter van PvdA? Ik teken ervoor. Een beetje humor in de Kamer kan geen kwaad, en Femke Halsema kan nog wel een goede side-kick gebruiken.

 

 

Bron: Volkskrant

Lees ook:Geen voorvrouw voor PvdA
Lees ook:“De 10 gebroken geloften van het CDA”
Lees ook:Tichelaar scoort met veroordeling scoringsdrift
Lees ook:Toekomst PvdA in handen van twee ministers
Lees ook:Studiebeurs voor uitwonenden in gevangenis

2 reacties op “Tichelaar wordt de nieuwe Bos

  1. Truus Baaij

    Aha, Tichelaar hofnar des BoskaWouter’s

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.