Moet de burka kunnen?

Henk Kamp is tegenwoordig woordvoerder Integratie van VVD. De net aangetreden minister Integratie Vogelaar riep vlak na haar benoeming, tot grote ergernis van VVD, dat burka's best moeten kunnen. Burka's beperken de integratie niet, dus waarom zouden moslima's ze in de kast moeten laten hangen?

 

“De burka is het symbool voor niet meedoen, er buiten staan en klein gehouden worden. Dat is het tegenovergestelde van integratie en moet zoveel mogelijk tegengegaan worden”, zegt Henk Kamp. “Als dit de lijn-Vogelaar is, dan krijgen we nog een boel heibel in de Kamer”.

Ik ben het met Kamp eens: we krijgen nog een hoop heibel in de Kamer. Laten we hopen dat het niet alleen maar over integratie gaat. 

Lees ook:Minister Vogelaar: ‘Ook autochtoon moet zijn best doen’
Lees ook:‘How to eat spaghetti with a Burka?’
Lees ook:Wordt Verbeet ook écht de nieuwe Weisglas?
Lees ook:Kamer wil sneller onderzoek Irak
Lees ook:Inburgeringsachterstanden: Ella is working on it

47 reacties op “Moet de burka kunnen?

  1. Theo

    Als ik zulke onzin hoor van de burka moet kunnen dan ben ik niet meer blij met de Nederlandse Nationaliteit. Alle landsbestuurders moeten een Nederlandse Nationaliteit hebben en verder geen andere erbij men woont ook in Nederland en niet in het buitenland.
    Oprotten met die Islamitische idiallisten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Truus Baaij

    Liberaal Henk Kamp(t) dus met de boerka.
    De door hem bekritiseerde Sociaal – Democraat Ella Vogelaar (integratieminister)zegt evenwel niets anders dan hetgeen het VVD -erelid Frits Bolkestein stelt. Namelijk dat het dragen van boerka/niqaab op straat niet kan worden verboden. Iets anders is het dragen van dergelijke kleding in gelegenheden waar intermenselijk contact onvermijdelijk is. Denk overigens dat algeheel verbod op boerka/niqaab (toekomstige)draagsters in het slachtofferkleed hult.

      /   Beantwoorden  / 
  3. dj painkiller

    Als volgeling van Jezus snap ik niet dat Moslima’s geloven dat God (Allah) hen prachtig gemaakt heeft met de bedoeling om die mooie schepping te bedekken. Zo kruipen ze zelf toch in de slachtofferrol, of zie ik dat verkeerd?

    We bedekken toch ook niet massaal de natuur ter bescherming?

    Tja en als de overheid dan een beslissing maakt, kan je niet oordelen over andermans levensovertuiging, tenzij het gaat om herkenbaarheid van het gelaat. Immers, een bivakmuts op hebben in het openbaar mag ook niet…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sukkels!

    Is heel simpel, er zijn al 2 moties aangenomen dat de burqa verboden moet worden. De regering moet de wens van de Tweede Kamer vervullen. Er valt dus niets over te discusseren.

    Ach ja, een integratie minister van PvdA huize; wat verwacht je dan?

      /   Beantwoorden  / 
  5. kim

    juist ik ben met je eens Henk Kamp, iedereen moet dragen wat ze willen dragen.
    Als er iets verboden moet worden is het Homo lesbie gedoe..
    hun kunnen geen kindjes krijgen daardoor wordt het nederlandse nationaliteit niet grooter…

      /   Beantwoorden  / 
    1. angelique

      Homo’s en Lesbo’s heb je door de hele wereld.Mensen met een religeuze achtergrond zijn niet voor niks naar het westen gekomen. Willen ze toch streng hun geloof volgen kan dat ook in hun eigen land. Maar ga niet hier in een boerko oid lopen en profiteren van de overheid zoals de sociale dienst. Want werken doen ze niet. Ze denken dat alles maar kan hier in dit kikkerlandje. Dus afschaffen die boerka’s en ook stoppen met het bouwen van moskee’s. Was er maar meer respect voor homo’s ipv dat ze elk weekend inelkaar worden geslagen door marokaanse ventjes die zelf nog uit de kast moeten komen maar niet kunnen omdat dat niet mag van Allah. Boerka dragers en criminelen gelijk nederlands paspoort afpakken en terug sturen naar het land van herkomst of ouders. Opgeruimd staat netjes.

        /   Beantwoorden  / 
  6. alen

    Iedereen mag zelf beslissen wat ze willen dragen. gothic skater lonsdale bestaan ook waarom niet burkas hoofddoek of dergelijks?
    We zijn met je eens..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tom

      ja maar lonsdale skater gothic gedoe is anders want dan is hun identiteit niet verborgen. Met burka’s verberg je je identiteit wel.

        /   Beantwoorden  / 
  7. linda

    Laat al die mensen met rust,ze mogen zelf weten wat ze willen dragen.
    Als jullie mee bemoeien met burka vind k pas racistis.
    regering bemoeit tog ook nie wat jullie aankleden
    ik ben met je eens Alen…

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jan Truijens

    Zo te zien aan de reacties hebben andere mensen dan gebruikelijk op deze politieke blog commentaar gegeven. Da’s mooi en ook nodig – een inteeltdiscussie zal immers nooit helpen. Ik vind een burka (boerka, burqa, …) een afzichtelijk kledingstuk maar het dragen op straat kan niet worden verboden. Alen en Linda hebben het gelijk van Bolkestein.

    Het identificatievraagstuk vergt breder beraad. Die integraalhelmen bij relletjes horen er bij betrokken te worden en die zottekappen van carnaval misschien ook.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Sukkels!

    @Kim, Alen en Linda:
    Ga eens een nederlandse cursus volgen!

    Volgens een onderzoek van TNS Nipo is de meerderheid voor een burqa verbod en volgens de Hond staat de PVV nu op 14 zetels! Wie had dat ooit verwacht…

      /   Beantwoorden  / 
  10. magaretha maria.

    ik vind wij zijn in nederland en wij als nederlanders moeten on verplicht legetimeren . waarom de moslim dan geheel bedekt lopen er kan wel een terrorist onder zitten ze moeten zich aan nederland aan passen en wij als nederlanders niet naar hun maatstaven. dat moeten wij ook doen en terecht in hun land aanpassen en anders wordt je opgepakt.als het hun niet bevalt om zich aan te passen dan moeten zij naar hun eigenland gaan en hier in ons land niet vertellen dat hun in gepakt moeten lopen .

      /   Beantwoorden  / 
  11. Heer Harry

    Here Jezus Marga Retha Maria, kan jouw inzending worden vertaald in het Nederlands zodat ik het helemaal begrijp?

      /   Beantwoorden  / 
  12. Busa Turbo

    Toen ik een poosje terug met de motor getankt had,kwam ik niet binnen toen ik wilde betalen…Oh ja dacht ik…ik heb mijn helm nog op,vandaar.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Pieter

    Op zich vind ik wel dat iedereen moet dragen wat ie wil, alleen moet iedereen ook in enige mate herkenbaar zijn, mij lijkt dan ook dat gezichtsbedekkende kleding uit den boze is.
    Als in België diverse gemeenten de burqa kunnen verbieden volgens een uitbreiding van het carnavalsreglement (type: enkel met carnaval mag iemand onherkenbaar rondlopen op straat) waarom zou dat in NL dan niet kunnen?

    @ Sukkels: Je moet wel opletten wat je schrijft he, een ‘nederlandse cursus’ is niet hetzelfde als een ‘cursus nederlands’. LOL ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  14. Busa Turbo

    Alleen mag je hier dan met canaval weer geen burka dragen.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Daniel

    ik vind een burka niet kunnen in nederland, iedereen boven de 14 jaar is VERPLICHT om zich aan te kunnen geven wie hij of zij is door een ID. dus moet je ook je gezicht herkenbaar wezen zodat je ook een ”beetje” lijkt als op de foto. dus ik vind, iedereen moet herkenbaar zijn dus ook mensen die een burka willen dragen

      /   Beantwoorden  / 
  16. J. Polman

    Volgens mij is het bij wet verboden om zich gemaskerd of anderszins onherkenbaar in het openbaar te begeven. Een kenmerkend voorbeeld is de bivakmuts!!!
    Uitzonderingen zijn de dagen rond sinterklaas, kerst, carnaval en lokale c.q. regionale evenementen.
    Dus een apart boerkaverbod is helemaal niet nodig. Het is al bij wet verboden!!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Busa Turbo

    Ik kan me nog herinneren dat Deventer een verbod had om als Sinterklaas de straat op te gaan…mag dat dan nu wel weer???

      /   Beantwoorden  / 
  18. sjaan

    we wonen in nederland.en hier dragen we geen burka.pas je aan als je in een ander land gaat wonen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. angelique

      Je hebt helemaal gelijk. Die mensen werken ook niet. Dus wat doen ze hier. In hun eigen land worden ze niet stom aangekeken met een burka, dan zou je toch gelukkiger zijn dacht ik. Nee hier kan dat gewoon niet. Dubbel paspoort kan ook niet.

        /   Beantwoorden  / 
  19. Jeroen

    In de wet staat al dat mensen herkenbaar overstraat dienen te gaan (mits het carnaval is)met een motorhelm, bivakmuts, burka etc op is dit niet meer het geval. Een nieuw wets voorstel is helemaal niet nodig.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Truus Baaij

    Ooit droegen ministers bij officiële gelegenheden een uniform met bijpassende steek.
    Dat waren nog eens herkenbare tijden.

      /   Beantwoorden  / 
  21. J. Polman

    En wat te denken van het keppeltje, de tulband en … de verschillende(Nederlandse) klederdrachten? Multiculti is prima doch men moet wèl herkenbaar zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  22. miedema henk

    een burka is een persoonlijke kwestie, iets anders is dat het kledingstuk(wat is het?)niet handig is in een aantal gevallen en dus in beroepen waar bij het erg stoort niet makkelijk is.
    Verbieden? NEE, maar men moet dan wel begrijpen dat in een groot aantal gevallen het niet past, en men dus zich zelf gedeeltelijk uitsluit van een aantal sociale mogelijkheden.
    Punt is voor de enkelen die er van overtuigd zijn dat ze het moeten doen, een verbod een soort mentale verkrachting kan zijn.
    Het gezicht beschouwen ze als iets dat anderen niet zomaar mag zien.
    Vergelijk baar met als Europesche vrouwen in Irian Jaya verplicht worden om hun borsten of vagina te ontbloten, dat willen onze vrouwen vast ook niet doen, immers dat is daar gangbaar.
    Iets anders is het feit dat ik het wel arrogant vindt van vrouwen dat ze menen zo magies te zijn dat een ander bij het aan zien van hun gezicht, al op verkeerde gedachten zal komen.
    Want dan moeten mannen ook een burka, want in ons land heb je nu eenmaal ook meneren die op meneren gek kunnen worden, maar dat is weer een ander verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  23. jesse-li

    Om te beginnen heb ik me erg opgewonden om het commentaar van Kim, over een verbod op homo lesbie gedoe. Het gaat hiet om een burka verbod als onderwerp en kim, homo en lesbi-stellen hebben evenveel kinderwens als hetero’s en er zijn volop homo-paren die kinderen hebben (kunstmatig of op wat voor manier dan ook)dus zorg dat je eerst iets over een onderwerp afweet en denk er ook over na voordat je zo’n domme opmerking maakt!

    Maar goed het ging dus om het burka-verbod. Hoe zien we het straks voor ons als er in nederland steeds meer mensen met een burka rondlopen. Beveiligingscamera’s, opsporing verzocht, vermist enz.enz. Hoe kunnen we in vredesnaam misdadigers achterhalen aan de hand van videobeelden als er misbruik gemaakt wordt van het toestaan van burka’s? Want ik ben er van overtuigd dat dit gaat gebeuren! Starks zien we alleen maar een burka die een overval pleegt, overvaller komt thuis en gooit de burka weer uit en kan zonder problemen weer in het openbaar verschijnen. Tuurlijk mag iedereen bepalen wat hij zelf draagt, dat is het probleem ook helemaal niet maar met het toestaan van deze ‘legale vermomming’ maken we het misdadigers wel verdomd makkelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Nilsson

    Jesse-Li als je Kim beschuldigd van ondoordachte uitspraken doe ze dan zelf ook niet. Zelfs een klein kind kan bedenken dat een vermomming (want zo noem je zoiets in het door jou beschreven geval) in de huidige tijd niet werkt. Bewijsvoering gaat slecht in zeer weinig gevallen over direct herkenbare zaken en meestal aan de hand van vingerafdrukken, wapenbezit e.d. Denk je nu echt dat er geen andere manieren van onherkenbaar maken te bedenken zijn en al ruimschoots worden toegepast, denk bijv. aan de bekende bivakmuts of iets wat in sommige gevallen zelfs is voorgeschreven; de helm. Als je je wilt vermommen is een burka wel het minst handige. Lekkere bewegingsvrijheid heb je in zo’n gewaad. Als dat de reden voor verbod is dan weet ik er nog wel een paar te bedenken (lang haar bijvoorbeeld en oud hollands hoofddeksel noem maar op).

      /   Beantwoorden  / 
  25. Busa Turbo

    Nilsson

    Als ik met een helm op wil betalen na het tanken doet de pompbediende doodleuk de deur op slot.
    Maar met een Burka wandel je zo naar binnen.
    En ga jij eens met een bivakmuts op door het cetrum wandelen.
    Het duurt echt niet lang voor je opgepakt word.
    Met een Burka heb je dat probleem echt niet.
    Maar je noemt zelf het lange haar.
    Verkleed jezelf eens als zwerver en loop gewoon door het centrum.
    Je word door iedereen in de gaten gehouden.
    Met een Burka heb je dat probleem niet.
    En misschien heb je met een Burka wat minder bewegingsvrijheid…nadien heb je weer alle vrijheid.
    Dus ik ben het wat dat betreft wel met Jesse-Li eens.

      /   Beantwoorden  / 
  26. Nilsson

    Ach Busa je bewijst meteen mijn gelijk. En blijkbaar hebben allerlei overheden en beheerders veel meer reden om de bivakmutsen, helmen en andere atributen te weren. Volgens mij is er nog geen geval bekend van dat iemand met een burka een overval heeft gepleegd en er daarna onherkenbaar vandoor is gegaan.

    Je wilt het begrijpen of niet. Vermommingen kunnen op allerlei wijzen en alleen dan als ze als zodanig zijn bedoeld dan zijn ze allen even gevaarlijk. Een habijt is toch ook niet verboden, een trainingspak met kapuchon toch ook niet, een koltrui met oversized hoed toch ook niet.

    Je mag van mij burka’s willen verbieden maar dan wel met de juiste reden. Ik ben geen voorstander van verbod maar ik kan me er wel bij neerleggen. Kom niet aan met stomme praatjes over criminelen die speciaal burka’s gebruiken, ze bestaan gewoon niet. Er zijn veel handiger zaken om je mee te vermommen, je noemt er zelf al een aantal.

      /   Beantwoorden  / 
  27. Busa Turbo

    Echt handiger zijn die andere vermommingen niet hoor.
    Je word ermee in de gaten gehouden en met een Burka niet.
    Is toch een voordeel als je ongestoord kunt rondlopen.
    Probeer het maar eens uit in een supermarkt.
    Hebben wij ook gedaan.
    De bedrijfsleider schrok er ook van dat een vriend van me onder de Burka zat,en geen vrouw die het van haar geloof moet dragen.
    Ik ben benieuwd hoe je het dan ziet.

      /   Beantwoorden  / 
  28. J. Polman

    Zie ook mijn reacties van 26 en 27-02.
    Nogmaals: het is simpelweg bij wet verboden om zich onherkenbaar in het openbaar te begeven.
    Keppeltje, tulband, fez, hoofdsluier, klederdrachtmutsjes en -oorijzers etc. etc.: toegestaan.
    Bivakmutsen, gezichtsluiers, maskers, gezichtsbedekkende burka’s en soortgelijke kledingstukken, integraalhelmen etc. etc.: verboden.
    Uitzonderongen zijn bijv. sinterklaas- en kerstdagen, carnaval en andere festiviteiten. Formeel moet men dan trouwens een vergunning en/of ontheffing hebben maar meestal doet de overheid niet zo moeilijk.
    Hoe moet dit met de foto op identiteitsbewijzen? Hoe kan het bevoegd gezag de identiteit controleren?

      /   Beantwoorden  / 
    1. angelique

      heb je ook het nummer van het wets artikel??? zou makkelijk zijn.

        /   Beantwoorden  / 
  29. J. Polman

    Zie ook mijn reacties van 26 en 27-02.
    Nogmaals: het is simpelweg bij wet verboden om zich onherkenbaar in het openbaar te begeven.
    Keppeltje, tulband, fez, hoofdsluier, klederdrachtmutsjes en -oorijzers etc. etc.: toegestaan.
    Bivakmutsen, gezichtsluiers, maskers, gezichtsbedekkende burka’s en soortgelijke kledingstukken, integraalhelmen etc. etc.: verboden.
    Uitzonderongen zijn bijv. sinterklaas- en kerstdagen, carnaval en andere festiviteiten. Formeel moet men dan trouwens een vergunning en/of ontheffing hebben maar meestal doet de overheid niet zo moeilijk.
    Hoe moet dit met de foto op identiteitsbewijzen? Hoe kan het bevoegd gezag de identiteit controleren?

      /   Beantwoorden  / 
  30. Bergheuvel

    Het word steeds gekker in Nedreland punt van discussie de Burka???
    Dit hoeft geen discussie te zijn gewoon een normaal gedrag en kleedstijl geld voor alle medelanders punt.Wil je met alle geweld zo,n maffe pet dragen ok maar niet in Nederland,wil je zo graag wel ga je lekker terug naar je land waar je zoveel ellende over je heen krijgt dat je van voren niet meer weet dat je van achter leeft en alles op zou willen geven om weer in het vredige zeer tollerante Nederland te zijn.
    Punt van discussie moet zijn wat doen we met onze zieken en bejaarde die zich te bartsen hebben gewerkt ons land weer op te bouwen na de oorlog laten we ze langzaam kreperen of zullen we die maar gelijk bij het vuilnis zetten.misschien een Tip voor Den Haag ga eens echt een tijdje bij deze mensen wonen en niet alleen een paar uurtjes om die maffe flayers kwijt te raken in de hoop een paar zieltjes te winnen om vervolgens ja te zeggen en nee te doen Huichelaars !!!!

      /   Beantwoorden  / 
  31. Bobbie

    Tja, beeldvorming kan zorgen voor uiteenlopende meningen zoals duidelijk te lezen is in alle reacties en de reactie van Henk Miedema in het bijzonder.
    Bij mijn weten is de burka in eerste instantie in het leven geroepen als bescherming van de vrouwen in oorlogstijd. Door het dragen van een burka (en dus de onherkenbaarheid) was het voor de vrouwen veiliger om in tijd van oorlog over straat te lopen. Alleen: deze gewoonte is voort blijven bestaan en wordt nu gebruikt als levensovertuiging: als vrouw ben je slechts zichtbaar voor je echtgenoot.
    Dit is niet omdat (zoals de heer Miedema zegt) de vrouwen zogenaamd vinden dat zij magisch zijn, maar dit is omdat de vrouw wordt gezien als “verdorven”. Sinds het begin der tijden, dat is toen Adam en Eva het Paradijs moesten verlaten door toedoen van Eva, is het beeld ontstaan dat de vrouw de man op slechte gedachten brengt…. Dit is niet de overtuiging van de vrouw, maar die van de man.

    Los van de onherkenbaarheid bij het dragen van een Burka, brengt het voor de vrouwelijke dragers ook een andere dimensie met zich mee: luisteren en intuitie zijn bij de dragers van een burka en bij de mensen die gewend zijn te communiceren met vrouwen die burka’s dragen veel beter ontwikkeld dan bij ons bijvoorbeeld. De zintuigen om elkaar te begrijpen terwijl je elkaar niet kunt zien worden extra ontwikkeld. Iets waar velen van ons nog veel van kunnen leren. Echt luisteren naar jezelf en anderen is geen makkelijke opgave. Het belangrijkste is respect voor elkaar. En dan natuurlijk wel twee kanten uit.

      /   Beantwoorden  / 
  32. john verloop

    geloof mij nou de burka zou voor de meeste moslima,s verplicht gesteld moeten worden zonder is het echt schrikken.

      /   Beantwoorden  / 
  33. Nilsson

    Misschien John kunnen ze dan bij jou een slot op je mond plaatsen of je vingertjes afhakken want in beide gevallen leveren ze geen zinnige uitspraken.

      /   Beantwoorden  / 
  34. rob

    we sturen soldaten naar gebieden waar vrouwen onderdrukking voorkomt.land wordt (bevrijd) vrouwen massaal blij.zetten dat de burka af,zijn koningin te rijk.vluchten komen hier heen,en zetten dat ding massaal weer op.provocerend gedrag meer is het niet.trouwens er zijn moslim landen daar mogen ze geneens doekjes op naar school.dus waar maken wij ons zo druk om altijd.we willen het niet.zelfs me oren moeten herkenbaar in beeld op me paspoort.door wie komt dat.en zij mogen als schimmen door het leven.weggeeste… hu wegwezen met die onzin uit het jaar stillekes.

      /   Beantwoorden  / 
  35. Nilsson

    In geheel Nederland lopen zo’n 300 (dan hou ik het al hoog aan) burka-gebruikers rond. Als ze de burka massaal aantrekken valt het dus met die intocht van moslims in Nederland wel mee. Conclusie of ze trekken de burka niet massaal aan of er komen niet zoveel moslims Nederland binnen.
    We hebben overigens nog geen soldaat naar een ander land gestuurd omdat daar vrouwen ondrukking plaatsvindt.
    Ik ben overigens voor een burkaverbod in de openbare ruimte maar overdrijf het probleem toch niet telkens en kom met houdbare argumenten i.p.v. onderbuikgevoelens en rechts rabiate Wilderspraat.
    In de openbare ruimte zou iemand altijd herkenbaar moeten zijn en dat geldt zowel voor andere bedekking van het gezicht precies zo.

      /   Beantwoorden  / 
  36. henk

    Val bijna van ongeloof achterover als het gaat om de burka. Iedere nederlander heeft een identificatieplicht, verefiering van dokument en persoon. Mijn auto voorzien van getint glas rondom werd van de weg gehaald omdat de ramen te donker waren. Ondanks dat tests uitwezen dat het geen probleem met het zicht opleverde moest het er af. Men kon mij namelijk niet identificeren!! Wat burka????
    Laat ze dat maar heerlijk doen in het land van hun culturele achtergrond. Ik ben niet racistisch maar dit soort discussies drijven mij toch wel de kant op die ik eigenlijk niet wil.

      /   Beantwoorden  / 
  37. Nilsson

    Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  38. robert

    hebbie je sherry op nilsson.of gewoon een housewarming party met je vele vrinden.!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  39. Richard

    Kotsmisselijk word ik van die Moslims. Weg met die burka. Ik mag ook niet op straat rondbanjeren met een bivakmuts. Het is niet rechts dat haat zaait. De overheid zaait haat op deze manier. Bij mij lukt dat in ieder geval aardig. En Nilsson is gewoon een allochtone anus likker. Gadverdamme!!! Bovendien Nilsson, er zijn wel overvallen gepleegd door mannen in burka’s. Verbranden die gordijnen en de koran erbij. Goed voor de open haard.

      /   Beantwoorden  / 
  40. Nilsson

    Ach weet je Richard ga lekker door je eigen werkelijk te maken, je lijdt er heerlijk onder. Kan er geen genoeg van krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  41. 046

    Dat krijg je nou als een multiculturele samenleving hebt en een stel overbetaalde schapen als regering.

    Iedereen heeft hier het recht om zijn/haar geloof uit te oefenen, maar o wee als het een streng gelovige moslima met een burka is, of wat voor soort geloofsuitting dan ook die vreemd voor ze is want dan moet het maar anders

    wat willen ze nou?

    volgens mij roken ze allemaal teveel crack tegenwoordig

      /   Beantwoorden  / 
  42. Frank

    Afknallen en afvoeren. Elke moskee verbouwen tot friettent of openbare toilet. De 2e optie vereist bijna geen aanpassingen. Een stoma heeft niet eens zoveel schijt aan alochtonen als dat ik dat heb.

      /   Beantwoorden  / 
  43. angelique

    Voor de boerka waren de moslims al in opspraak. Deze generatie is te lui om te werken,maken geen school af. Het enige wat ze kunnen is Homo’s in elkaar slaan en meerdere criminele activiteiten. De meeste hebben een strafbald en een gigantische grote bek en nog dom ook.Maar rijden wel in de dikste auto’s…. rara loverboys, drugsbaronnen.Alles wat in hun land niet mag een een grote straf op staat, doen ze hier. Waarom hier zijn de straffen zo laag. We hebben over ons heen laten lopen en nu zitten wij met de Shit.

    Dus strenger aanpakken en terug sturen als je niet werkt een boerka draagt of crimineel bent…. Dan hebben we gelijk iets meer ruimte hier in ons landje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.