De SP heeft weer een goed idee

De SP heeft af en toe voorstellen die weinig raakvlak hebben met de realiteit. De partij laat zich nogal snel op stang jagen door plannen van het kabinet -en eigenlijk ook door veel andere dingen. En daarom schrijf ik zo graag over ze. Want je kan veel over de SP zeggen, maar saai zijn ze nooit.

Nu zijn ze weer boos op het plan van Maria van der Hoeven om alle schoolgaande kinderen een cultuur chip knip te geven.

En dat is niet omdat de chip knip zelf geflopt is, maar omdat de meerderheid van de Tweede Kamer liever had gezien dat alle rijksmusea in het hele land gratis zouden worden. En dat is natuurlijk een fantástisch idee. Ware het niet dat het een nogal dure onderneming wordt om dat te financieren.

En als er ergens op gekort zou moeten worden (het geld moet toch ergens vandaan komen), wie zouden er dan luidkeels gaan protesteren? Bij voorkeur op het Museumplein? Met een grote toeter en spandoeken?

Een ander alternatief dat de partij biedt om de jongeren aan cultuur te laten wennen is dat ze gratis een muziekinstrument kunnen leren bespelen. Nu vraag ik mij af of iemand in de SP ooit zelf een muziekwinkel binnengestapt is, en of diegene dan ook meteen op een prijskaartje heeft gekeken. En of diegene dan misschien ook een idee zou hebben van hoe lang het duurt voordat een viool geluid maakt dat op een echte melodie lijkt. Zou het?

Lieve dames en heren van de SP. Hoe leuk en onderhoudend ik jullie ook vind, als jullie gratis cultuur willen verkopen aan de kiezer zeg ik het nog één allerlaatste keer: Richt dat Museum Van De Nederlandse Geschiedenis op waar jullie voorman het altijd over heeft (in Oss, want daar staat vast nog wel een lege fabriekshal), en zorg dan dat er gratis openbaar vervoer is zodat alle kinderen in Nederland daar gratis naartoe kunnen. En laat Van der Hoeven lekker 15 euro uitgeven aan scholieren, die weet nu eenmaal niet beter.

Bron: SP

Lees ook:Plasterk: Geen gratis musea voor kinderen
Lees ook:Gratis kinderopvang slecht idee?
Lees ook:Vanaf vandaag wordt politiek nóg hipper
Lees ook:Gratis openbaar vervoer voor ouderen
Lees ook:CDA opent kleine aanval op grootste concurrent

3 reacties op “De SP heeft weer een goed idee

  1. Menke

    Blokfluiten zijn niet duur, en zingen is gratis. En wat is je probleem met de tijd die het duurt voor er leuk geluid uit een viool komt? Moeten kinderen leren dat alles wat niet in één keer lukt niet leuk kan zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Melissa

    Muziekleraren en leraressen moeten ook betaald worden – en muziek maken wordt pas écht leuk op het moment dat er wat progressie wordt geboekt. En soms duurt dat even. Het heeft dan ook niets te maken met dat kinderen al van jongs af aan ontmoedigd moeten worden, maar met de realiteitszin van de plannen van de SP.

      /   Beantwoorden  / 
  3. maarten

    Tests in Frankrijk hebben trouwens uitgewezen dat gratis musea er niet toe leiden dat er meer mensen naar het museum gaan. Dezelfde mensen blijken gewoon vaker te gaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.