Schoolboeken zijn niet rechts genoeg

Volgens de leden van de VVD worden onze kids van jongs af aan gebrainwashed, geïndoctrineerd en gerekruteerd. Door ‘links’, wel te verstaan. Nu heb ik de laatste jaren wel vaker beschuldigingen horen uiten tegen links. Over hetzes, een favoriet woord van rechts, en nakende gevaren voor hun slechte, onrealistische plannen.

Reden voor de liberale woede zijn twee schoolboeken maatschappijleer. In de boeken, die gelezen zijn door VVD Kamerlid Balemans, staan grove vooroordelen die niets te maken hebben met de realiteit.

Volgens de boeken vinden rechtse partijen sociale ongelijkheid geen enkel probleem en is de VVD een partij die mensen aan hun lot overlaat.

Ik ben het volledig met de heer Balemans eens. Wat in die boeken geschreven staat is véél te ongenuanceerd. Rechtse partijen maken zich wel degelijk druk om de sociale ongelijkheid -alleen op een andere manier dan de linkse partijen, die de ongelijkheid willen minimaliseren. Dat de VVD zich niet met sociale gelijkheid bezighoudt is dus onzin. Een probleem groter maken wil niet zeggen dat je er niet mee bezig bent. Integendeel, eigenlijk!

Verder laat de VVD helemaal niemand aan zijn lot over. Als er één partij is geweest die zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt om alles en iedereen te controleren, dan is het de VVD wel. En voor uitgewezen asielzoekers was het transport vaak beter geregeld dan voor ons simpele treinreizigers.

Bron: nieuws.nl

Lees ook:Bruggers mogen minder tillen van de PvdA
Lees ook:Wie naar rechts wil, kiest Verdonk
Lees ook:PvdA partij ideoloog Bart Tromp overleden
Lees ook:Peiling: VVD profiteert van klein rechts
Lees ook:WAO’ers gekeurd door onbevoegde artsen?

2 reacties op “Schoolboeken zijn niet rechts genoeg

  1. Jan Truijens

    Mijn baas zei vroeger: “soms moet je een probleem groter maken om het klein te krijgen”.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sukkels!

    Het stikt hier van de pro-PvdA’ers, wat een vieze linkse site is dit zeg.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.