Gregorius Nekschot; doe er niet zo moeilijk over

Islamsterdam; één van de mogelijk verboden tekeningenHet mag allemaal maar, het gebeurt gewoon. Gregorius Nekschot, pseudoniem voor een cartoonist die op internet tekeningen publiceert die op het randje zijn, is opgepakt en heeft volgens justitie 8 'verboden tekeningen'. Ik geef toe, het zijn heftige tekeningen, maar laten we eerlijk zijn; als je ze niet wilt zien, ga dan gewoon niet naar die website. Men moet niet zo zeuren. Laat iedereen gewoon tekenen wat hij of zij wil. Humor kan heel ver gaan, kan confronterend zijn, maar is hét smeermiddel van de maatschappij. Hoe hard die humor ook is. Wees eens niet zo snel op de tenen getrapt en kijk gewoon niet naar iets als het je niet bevalt. De cartoonist vreest nu voor een aanslag. Idioterie.

Lees ook:Politieke Prent: Zomerlectuur voor Agnes Kant
Lees ook:GroenLinks wil dieren in Grondwet
Lees ook:Verhagen: ‘Eerst Mladic, dan verder praten’
Lees ook:Gastblog: eigen volk laatst?
Lees ook:Filmpje: Tippelzone en Asielbeleid

14 reacties op “Gregorius Nekschot; doe er niet zo moeilijk over

  1. Soepkip6

    Wat idioterie? Het is godsgeklaagd dat dit smerige politieke spel na de gelekte brief van HB over de rug van een cartoonist word gespeeld.Daarbij is de rol van Vellenman heel bedenkelijk en liegt HB gewoon over het 3 jarigdurende onderzoek. Natuurlijk vreest GN voor repressailles, er lopen nu eenmaal malloten op deze aardkloot rond die nergens voor terug deinsen als zij zich gekwets voelen. Columnisten, criticasters, cineasten, schrijvers en eigenlijk iedereen die zijn ongezouten mening wil en durft te geven zijn door dit soort DDRpraktijken vogelvrij verklaard.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ronald Pino

    Ik zou tegen een gelovige nooit dubieuze grappen gaan vertellen over Maria. Dat heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken maar alles met fatsoen.

    De anti-moslim grappen zijn niet grappig maar alleen maar anti-moslim venijn.

      /   Beantwoorden  / 
  3. m. van loon

    hoe diep moet nederland nog zinken.ned. een rechtstaat aan mijn hoela.hoe durven ze nekschot om zijn cartoons te arresteren.het lijkt hier de ddr wel. h.ballin en cohen en de rest van die haagse draaikonten en niet vergeten allah v.d.ven die wenst de mensen kanker toe dat mag wel hier.doe een ding zo snel mogelijk naar huis sturen.aboutaleb zorgt voor de zijnen die mensen mogen per jaar 6 mnd naar hun thuisland.hard werkende ned[met een paspoort]kunnen dat niet bet.albayrak met haar 25000 pardon zoekers wie gaat daar de zorg. en de rest voor bet. juist ja de ned. met 1 paspoort terwijl veel van onze oudere in armoede leven.daar is geen geld voor.ik dat zij op de eerste plaats komen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Soepkip6

    ronald: daar gaat het niet om, maar wie bepaald wat, de polderfundemaentalisten in het kabinet, dat zal even lekker worden zeg. Zolang alles binnen de wet blijft en er niet met verschillende maten wordt gemeten, moeten zij zich hier niet mee bemoeien.Als ik ergens een esthekel aan heb is het wel censuur en de pogingen om mensen de mond te snoeren. gaan het buiten het wettelijke dan stuur je een dagvaardiging en geen SWATteam om te intimideren en een voorbeeld te stellen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Truus Baaij

    @Ronald, Nekschots cartoons zijn meer tegengif tegen het salafistisch moslimvenijn.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Henk Daalder

    Hirsch Ballin moet natuurlijk aftreden wegens het zelf zaaien van haat.

    Alle betwiste publicaties waren openbaar en de rechter had ook zonder politie inval en chantage tot een oordeel kunnen komen.

    Dit is uitermate smerig gedrag van het OM en de minister die het goedkeurt

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kees

    Beste Henk, volledig eens met je betoog. Ik zou zelfs nog een stapje verdergaan. Het hele kabinet zou moeten aftreden. Dit is echt de laatste druppel.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Chris van Hattem

    Ben het met Ronald Pino eens.
    Alleen moet die Nekschot (?! nooit van gehoord…) ook niet lopen piepen over ‘aanslag’. Wie de bal kaatst heeft echt vette kans die ‘ie ‘em weer terugkrijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  9. m. van loon

    nee van hattem jij hebt ongelijk.als een cartoonist uit veiligheidsoverwegingen een pseudoniem moet hebben dan is het in nederland heel slecht gesteld.het is niet de bal terug verwachten. nee een mes voorbeeld theo v. gogh dat is heel wat anders.nekschot is geen haatzaaier. kijk naar h.ballin met de zijnen die zijn er al mnd. mee bezig.onder het mom van alles is goed.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Chris van Hattem

    Ga zelf eens wat positiefs doen, flapperd…inplaats van op de politiek te gaan zitten wachten.

      /   Beantwoorden  / 
  11. bertje

    en u ben wel mister positivo,Alleen moet die Nekschot (?! nooit van gehoord…) ook niet lopen piepen over ‘aanslag’……dus als je in hun ogen een verkeerd tekeningetje maakt!!!moet je maar een aanslag plegen op zijn leven!!!!,nou zal dan wel,mister positivo.denk wijze van een radicale moslim,meneer van hattum.zo ver heen bent u al,dat u dat normaal ben gaan vinden,treurige gedachten.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Chris van Hattem

    ‘T zijn ook altijd dezelfde hier met hun zenuwachtige praatjes…bang schaapje.
    Die tekenaar bibbert al voordat er dan ook maar iemand naar hem wijst, hou toch op. Paranoia noem ik dat.
    Nuff said

      /   Beantwoorden  / 
  13. bertje

    van hattem,wat je zeg ben jezelf…met je kontje door de helft,lekker puh…ik een bang schaapje..hee man ik durf popeye nog wel aan hee…zonder spinazie dan …anders speelt popeye niet eerlijk hé…ik ben bijna net zo stoer als hulk hogan en Sergeant Bosco Albert (“Bad Attitude”) Baracus kortweg B.A te samen…ja daar hebbie ff niet van terug.bang schaapje ik…hahhahaaah laat me niet lachen man….Dolce-Vita huh???

      /   Beantwoorden  / 
  14. Mirte

    Anoniem blijven en dan wel durven’ Gewoon belletje trekken dus. Gewoon een echte jongen van Jan de Wit. Een drol die kan tekenen maar niet kan denken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.