GroenLinks dendert als sneltrein over NS

De Tweede Kamer laat zich niet zomaar passeren. Dat bleek vandaag toen GroenLinks een zwartboek over de nieuwe dienstregeling van de NS presenteerde. Een goed initiatief, dat hopelijk tot gevolg heeft dat de NS alsnog met een betere dienstregeling moet komen. Helaas voor GroenLinks biedt de PvdA hoger.

In het zwartboek van GroenLinks staan meer dan 100 klachten die de partij in één week tijd verzamelde naar
aanleiding van de nieuwe dienstregeling die staatssecretaris
Schultz-Verhaegen eerder deze zomer goedkeurde. Dat deed ze zonder de Tweede Kamer
om haar mening te vragen. Nu blijkt dat ze dat beter wél had kunnen
doen.

Reizigers die met hun klacht de top 15 haalden, inderdaad een dubieuze prestatie, kunnen een extra reistijd van soms 45 minuten incalculeren. En dat kan niet de bedoeling zijn, zeker niet na al die prijsstijgingen die de NS de afgelopen jaren doorvoerde.

Helaas voor GroenLinks lijkt het erop dat de PvdA met de eer gaat strijken. De partij dient morgen namelijk een motie in, waarin gepleit wordt voor gratis openbaar vervoer voor ouderen en gehandicapten. En tsja. als we het over openbaar vervoer hebben doet het woord ‘gratis’ het beter dan ‘zwartboekje’.

Zou ‘gratis’ openbaar vervoer het net zo goed als ‘gratis’ kinderopvang? We zullen het zien in de peilingen van volgende week.

Bron: nieuws.nl

Lees ook:Gratis openbaar vervoer voor ouderen
Lees ook:Kamer van reces om dienstregelingen?
Lees ook:CDA opent kleine aanval op grootste concurrent
Lees ook:SP boos om helikopterdienst
Lees ook:Groep Pechtold

2 reacties op “GroenLinks dendert als sneltrein over NS

  1. Marleen

    Dankzij de Europese Unie als maar meer regels om dieren tijdens vervoer te beschermen. Een europese richtlijn voorziet bijvoorbeeld in maximale beladingsdichtheden en voor varkens geldt dat ALLE varkens moeten kunnen gaan liggen èn in een natuurlijke houding kunnen staan. Waar blijft de partij die ervoor zorgt dat er europese regels komen voor de bescherming van mensen tijdens het vervoer, inclusief sancties in geval van overtredingen? Geen zwartboeken maar wetboeken en gratis ? Al krijg ik geld toe ik laat me niet als haringen in een vaatje stoppen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Truijens

    De laatste tijd reis ik, de A2 meer dan zat, nog wel eens met de trein. Inderdaad: vaak staan, veel nattejassengeurtjes en iPodherrie. Maar als ik de menig van Dikke Dolly Dijksma hoor, sprekend alsof ze computergestuurd is, dan ben ik blij op een andere lijn te kunnen reizen.
    Wat een betweter! Wanneer waren die kabinetten Kok ook al weer aan de slag, met hun benzinekwartjes en hun openbaarvervoerprioriteit? Eerst een jaar of acht ontkennen hoe Nederland in elkaar steekt en nu een beetje goedkoop nadieselen. Dóe eens iets.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.