Nawijn moet LPF uit slop trekken

Als het aan de LPF ligt is de ruzie die zij had met Hilbrand Nawijn vergeten en vergeven. Nu de partij in de peilingen achteruit gaat en Nawijn met zijn onafhankelijke groep juist gemeenteraadszetels behaalde, moet hij voor reddende engel spelen. Nawijn is namelijk gevraagd lijsttrekker te worden voor de komende verkiezingen.

Nawijn speelt natuurlijk nog even ‘hard to get’. Want hij komt niet zomaar terug. De naam van de partij moet veranderen, de organisatie moet verbeteren met nieuwe, frisse mensen. En tot slot moet er wat geld zijn voor een flitsende campagne.

Yeah right.

Nawijn kan uiteindelijk in zijn eentje een stuk minder bereiken dan in de LPF -hoe onwaarschijnlijk dat ook moge klinken. De organisatie daarachter is in ieder geval wat groter. Hij zal, als hij denkt lang genoeg gedraaid te hebben om geloofwaardig te zijn voor zijn achterban, gewoon weer terugkeren in het koude nest van de LPF.

Vervolgens zal men daar proberen Wilders binnen de gelederen te lokken. Die staat er immers beter voor dan de erflaters van Fortuyn. Waarschijnlijk zal Pastors met zijn nieuwe nog te benamen partij in zijn eentje aanmodderen, maar ik verwacht dat ook hij snel zal moeten kiezen voor LPF of de ondergang.

En met een beetje geluk kan het hele circus dan in december weer van voor af aan beginnen.

Bron: planet, nieuws.nl

Lees ook:Nawijn niet terug bij de LPF
Lees ook:Wie naar rechts wil, kiest Verdonk
Lees ook:Geert Wilder distantieert zich van extreem-rechts
Lees ook:Partij voor NL timmert aan de weg
Lees ook:Knuffelmarokkanen staan klaar voor Wilders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.