Problemen in thuiszorg als sneeuw voor de zon

Soms is het Haagse leven ontzettend overzichtelijk en makkelijk. Moeten gewone mensen in het gewone leven soms moeite doen om problemen op te lossen, in Den Haag draaien ze daar hun hand niet voor om. Zo kunnen de problemen in de thuiszorg worden opgelost enkel en alleen door het aannemen van een motie. Wie had dat ooit gedacht?

Agnes Kant (SP) diende vorige week een motie in waarin ze Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid dwong de problemen in de thuiszorg voor 1 december (dit jaar, 2006, inderdaad) op te lossen.

Deze motie werd dinsdag door de Tweede Kamer aangenomen waardoor de Staatssecretaris niets anders kan doen dan eindelijk de problemen eens op te lossen. Even ophouden met luieren dus, maar aan de slag!

Het gevolg hiervan lijkt misschien voor sommigen niet zo voor de hand liggend. Ik zal het daarom even uitleggen. Doordat de motie is aangenomen is er ineens extra geld beschikbaar, zijn er ineens veel verplegers en dergelijke bijgekomen en werkt de zorg ‘an sich’ nu ook een stuk efficienter. En dat allemaal met één knip in de vingers!

Je zou de SP bijna kwalijk gaan nemen dat ze niet eerder met de vingers geknipt heeft. Of is dit nu wat men noemt een papieren overwinning?

Bron: SP

Lees ook:Salarissen directies woningcorporaties omlaag
Lees ook:Kamer stemt toch over omstreden PVV immigratiestop motie
Lees ook:Tweede Kamer steunt motie drugsbeleid
Lees ook:Thuiszorg grote zorg voor SP
Lees ook:VVD: Zorgadministratie weinig efficiënt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.