Een goed idee van de VVD

Halbe ZIjlstra van VVD zat vanmorgen bij Buitenhof. Daar presenteerde hij zijn idee om sportverenigingen aan te merken als  "instellingen van het maatschappelijk nut". In  Nederland kennen we zo'n 16.000 van dit soort instellingen, die geen belasting hoeven betalen over schenkingen die zij ontvangen.  Immers, dat geld  geven zij uit aan nuttige zaken voor  de maatschappij. 

 

En sportverenigingen vallen nog niet onder deze regeling. "Het jeugdprogramma van een voetbalvereniging kreeg een schenking en moest daar 67% belasting over betalen," zo vertelde hij. Terwijl sportverenigingen toch écht wel een maatschappelijk nut hebben. 

"Sport is belangrijk voor de gezondheid, voor het bijbrengen van discipline, normen en waarden én belangrijk voor de integratie." Goed punt. Ik vind het wel een sympathiek idee van de heer Zijlstra. 

 

Lees ook:Hoe fout is Dion Graus?
Lees ook:Discussie over poortjes blijkbaar onnodig
Lees ook:Dubbele loyaliteit voor CDA-kamerlid?
Lees ook:Kamer wil oormerk voor drugskoeriers
Lees ook:De 10.000 dagen van Bas van der Vlies; Een Bijbelse Vertelling

2 reacties op “Een goed idee van de VVD

  1. Japie

    Ik rij graag motor, mensen zien dit graag en wij dienen een maatschappelijk nut middels diverse toertochten met kinderen, gehandicapten etc. mogen wij ook subsidie ontvangen?? 20 l benzine per maand is ook leuk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Melissa Truijens

    @ japie, ik zou zeggen, stuur een mailtje naar de VVD!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.