25 jaar in de Tweede Kamer

Vorige week vierde Bas van der Vlies (SGP) zijn 25-jarige jubileum als kamerlid. Zaterdag was een bijeenkomst georganiseerd om het te vieren. Zijn dankwoord begon Van der Vlies met de woorden “Alles in die 25 jaar is mij van God geschonken”. De vraag is: En wat gaf God dan aan óns, het volk?

In zijn zogenaamde ‘weekboek van de voorzitter’ schrijft Frans Weisglas een stukje over de bijeenkomst. Door oud-collega’s werd Van der Vlies loyaal genoemd, en plichtsgetrouw. Een beetje een open deur, na een kamerlidmaatschap van 25 jaar.

Naast de psalmen die gezongen werden en de broodnodige plechtige toespraken werd er namens de SGP een boek aangeboden, waarin een aantal mensen wat anekdotes had opgetekend over Van der Vlies. Daaruit bleek dat de goede man niet alleen loyaal is, maar dat hij ook een goed gevoel voor humor meeneemt in de Tweede Kamer. In de bijdrage aan het boek van zijn familie las Weisglas het volgende:

“Een leuk voorval was het moment dat je na een vertrouwelijk gesprek in Den Haag naar buiten kwam en de pers aan je vroeg wat er besproken was. Je vroeg hen “Kunnen jullie zwijgen?” Zij vol verwachting “Ja, natuurlijk”. Jij zei: “Maar ik ook”, en je liep door, de menigte overbluft achterlatend.”

Kijk, dat kan ik nu wel waarderen in een politicus. Een beetje humor. Wat dat betreft kunnen veel kamerleden daar nog een puntje aan zuigen. Vanmiddag geeft Weisglas, samen met de SGP-fractie, een receptie voor Van der Vlies.

Bron: weekboek Weisglas

Lees ook:Weisglas niet terug naar Kamer
Lees ook:Gerdi Verbeet spreekt met de pers
Lees ook:Terugblikken met Frans Weisglas
Lees ook:Femke is de lente -deel 2
Lees ook:Wordt Verbeet ook écht de nieuwe Weisglas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.