Posthuum afstand van Paars: genadeslag voor D66?

Met de verkiezingen van 2007 in het vooruitzicht doen de partijen er alles aan om zieltjes (terug) te winnen. Nu is het de VVD die met een stunt hoopt wat oud leed te verzachten. Ineens vindt deze partij het noodzakelijk om de paarse coalitie posthuum in de uitverkoop te gooien.

Frank de Grave (VVD) zegt vandaag in de Volkskrant dat de VVD en PvdA in 2001 zonder D66 verder wilden gaan. Er zat namelijk "sleetsheid" in de Paarse samenwerking, en bovendien dacht men dat het bij de verkiezingen in 2002 tussen de VVD en PvdA zou gaan. Pim Fortuyn gooide uiteindelijk roet in het eten, van de plannen kwam dus niets terecht.

Ik weet niet goed wat dit te betekenen heeft. Wil de VVD nu, door zelf indirect kritiek te leveren op ‘paars’, oude kiezers terugwinnen? Dat lijkt me wat aan de late kant -en laf bovendien. Of wil de partij een genadeslag uitdelen aan D66 door te impliceren dat die partij onomstotelijk op weg is ten onder te gaan?

Eén ding weet ik wel: Doen alsof de zogenaamde sleetsheid louter te wijten was aan D66 getuigt van een groot gebrek aan broodnodige zelfreflectie!

Bron: planet

Lees ook:Balkenende: VVD wordt Paars
Lees ook:Bos vloekt in de kerk
Lees ook:SP wil links gevaar
Lees ook:PvdA past AOW plannen aan
Lees ook:Nieuwe Idol voor D66?

Eén reactie op “Posthuum afstand van Paars: genadeslag voor D66?

  1. maarten

    Ik blijf erbij, wat was er mis met Paars? Het land werd bestuurd door capabele mensen, in ieder geval niet door kermisclowns die nu het binnenhof onveilig maken, het ging goed met de economie, mensen hadden genoeg geld en vrije tijd etc. Ben ik de enige die dit (nog)denkt?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.