Kritiek op Gouden Kooi vanuit Ivoren Toren

PvdA-kamerleden kijken naar Talpa. Schokkend, maar waar. En zo kon het zijn dat de partij opmerkte dat één van de deelneemsters haar kinderen misschien verwaarloost. Tijdens de eerste aflevering was te zien hoe de moeder van twee een huilend kind achterliet om gedurende minstens een jaar haar ‘eigen batterij’ weer eens op te laden.

Dit schoot bij de partij in het verkeerde keelgat. En niet alleen bij hen. Ook Gordon, die de moeder thuis ophaalde, vindt het afschuwelijk dat de moeder dit haar kinderen aandoet.

De PvdA wil weten wat de pedagogische effecten zijn voor de kinderen, die hun moeder straks in een bed met een ander zien slapen (de deelnemers hebben namelijk geen eigen bed).

Tsja, ze hebben wel een goed punt, natuurlijk. Het lijkt misschien wat hypocriet om dit op te hangen aan een televisie programma, hoe smakeloos ook, maar de partij wil zich inzetten voor de kinderen -dat komt in het verkiezingsprogramma uitgebreid aan de orde.

Oprichting van zogenaamde ouder-kind centra moet voorkomen dat ouders met opvoedkundige problemen nergens terecht kunnen met hun vragen. En kinderen die niet naar zo’n centrum komen worden opgezocht om uit te zoeken of ze een probleem hebben.

Zou een moeder die tegen een huilend kind roept dat ze normaal moet doen serieus iets hebben aan zo’n centrum? Ik kom er niet uit. Ik weet eigenlijk niet eens of ik nu moet hopen dat ze snel uit de Gouden Kooi vertrekt om weer voor haar kroost te zorgen. Als ze er een tijdje zit verdient ze genoeg geld om haar kinderen een goede toekomst te bieden -en dan kunnen haar vriend en zus msschien de kinderen op een wat leukere manier grootbrengen.

Bron: Nu.nl

Lees ook:VVD: slechte ouders mogen niet opvoeden
Lees ook:GroenLinks stelt meldpunt buitenschoolse opvang in
Lees ook:COLUMN Verwende bloempot kapseltjes
Lees ook:GroenLinks op de barricade voor kinderopvang
Lees ook:SGP doet voor de 25e keer mee

Eén reactie op “Kritiek op Gouden Kooi vanuit Ivoren Toren

  1. Romano

    Behoort dit niet tot de vrijheid die wij middels onze ‘prachtige’ democratie hebben weten te verwerven? Zoals ik eerder op dit prachtige log gesteld heb, in de verkiezingstijd wordt elk excuus aangegrepen om de nodige propaganda mee te maken.

    Mijn nagels hadden een mooie gezonde kleur tot ik de PVDA deze futiliteit tot halszaak zag maken, omdat het verkiezingstijd is.

    Lieve mensen, wat is politiek slechts nog dan het mennen van het volk omstreeks verkiezingstijd om vervolgens in de vier gestelde jaren deze beloftes niet in te lossen?

    “Ja, maar jullie hebben toch op ons gestemd?”

    *pinkt wederom een traantje weg..*

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.