GroenLinks stelt meldpunt buitenschoolse opvang in

GroenLinks roept ouders met schoolgaande kinderen op om problemen met de buitenschoolse opvang te melden op haar website.Met het Meldpunt Buitenschoolse opvang wil GroenLinks de klachten over tekorten en kwaliteit gericht verzamelen. Ineke van Gent en Tofik Dibi zullen de binnengekomen klachten voorleggen aan staatssecretaris Dijksma en haar dwingen om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

 

Scholen zijn per 1 augustus van dit jaar verplicht opvang te regelen. Maar helaas gaat er veel mis. De tekorten aan plekken in de buitenschoolse opvang zijn enorm. Op dit moment staan er tienduizend kinderen in de kou: zij moeten maar afwachten of er dit jaar überhaupt nog ergens plek zal zijn. Ook het tekort aan personeel is groot: de komende jaren zijn er ongeveer achtduizend nieuwe pedagogisch medewerkers nodig om de wachtlijsten aan te pakken.

GroenLinks ontvangt nu al veel klachten over scholen die de buitenschoolse opvang niet of niet goed geregeld hebben. Zo schreef een moeder over de school van haar kinderen die de belofte duidelijk niet nakomt. Weliswaar is er een contract afgesloten met een kinderopvangorganisatie, maar deze regelen geen opvang bij school. Als deze moeder haar kinderen onder dak wil helpen, moet zij zo’n twintig euro per dag aan taxikosten betalen om de kinderen naar een opvangplek elders te laten brengen. De kosten kunnen oplopen tot vijfhonderd euro per maand: op deze manier is de opvang natuurlijk geen basisvoorziening meer.

Lees ook:COLUMN Verwende bloempot kapseltjes
Lees ook:Kritiek op Gouden Kooi vanuit Ivoren Toren
Lees ook:Wilders: ‘Geen vrij van school voor Suikerfeest’
Lees ook:Kabinet verlegt problemen werkloze jongeren
Lees ook:Kleuters achterstandswijken verstaan geen Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.