Wilders: ‘Geen vrij van school voor Suikerfeest’

Veel kinderen van Islamitische aard kregen gisteren vrij van school omdat het einde van de Ramadan gevierd werd met het inmiddels wel bekende Suikerfeest. Volledig terecht, want net zoals joden vrij krijgen voor hun uiteenlopende feestgedruis en wij ongelovige honden schijnheilig kerstmis vieren, hebben de Islamieten in Nederland recht op een vrije dag voor hun Suikerfeest. En, het valt al te verwachten natuurlijk, dat zint Geert Wilders weer niet. Gisteren stelde hij letterlijk (zoals op zijn eigen PVV website te lezen viel) de volgende kamervragen:

1.)
Bent u bekend met het bericht (*) Moslims mogen overdag weer eten, drinken en vrijen?
2.)
Bent u bekend dat vele scholen vandaag aan hun Islamitische leerlingen vrijaf hebben gegeven vanwege het Suikerfeest? 
3.)
Deelt u de mening dat het Suikerfeest geen Nederlands feest is? Zo neen, waarom niet?
4.)
Deelt u de mening dat scholen voor dit feest geen vrijaf mogen geven aan hun Islamitische leerlingen? Zo neen, waarom niet?
5.)
Deelt u de mening dat de leerplichtambtenaar leerlingen die tijdens het Suikerfeest niet komen opdagen op school moet registeren en sanctioneren? Zo neen, waarom niet?
6.)
Kunt u uitzoeken hoeveel scholen vandaag aan Islamitische leerlingen vrijaf hebben gegeven en om hoeveel leerlingen dit in totaal gaat?
7.)
Deelt u de mening dat vanaf volgend jaar Nederlandse scholen van het Suikerfeest gevrijwaard moeten worden? Bent u bereid de viering van het islamitische Suikerfeest vanaf volgend jaar op scholen te verbieden? Zo ja, kunt u garanderen dat er volgend jaar geen leerling meer vrij van school krijgt, vanwege dit Suikerfeest?
 
(*) nu.nl:
Moslims mogen overdag weer eten, drinken en vrijen, 12 oktober 2007

Moet ik meer zeggen? Waar slaat dit op? Dit is puur Moslimpje pesten. Geert Wilders vergeet te stellen dat bijvoorbeeld in de thuiszorg moslims werken met kerst, iomdat ze dat niet vieren. Daarnaast vergeet Geert Wilders dat moslims maar één feestdag in het jaar hebben, het Suikerfeest. Maar goed, hij zal het wel nooit leren. Moslimbashen zit hem in het 'Hollandse' bloed.

Lees ook:Wilders klaagt over eigen debatavond
Lees ook:Praktijkgericht onderwijs terug in het MBO?
Lees ook:GroepGeert koestert het Paasfeest
Lees ook:PvdA wil integratie na polarisatie
Lees ook:Van rechter mag Geert Wilders provoceren

30 reacties op “Wilders: ‘Geen vrij van school voor Suikerfeest’

  1. Kaj

    Idd: moslims vieren geen Kerst, geen Pasen, geen Hemelvaart, geen dit geen dat, geen zus en geen zo.

    Maar dat interesseert de goegemeente in NL hoegenaamd niet; zolang men maar bijna dagelijks vab Geert een stok krijgt aangereikt waarmee men kan moslim-bashen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jatoch

    Hindoes krijgen ook geen vrij voor hun feestdagen, boedhisten ook niet. En terecht, we wonen in Nederland en we hebben hier bepaalde feestdagen. Anders kun je wel aan de gang blijven. Niks moslimpje pesten, gewoon aanpassen of anders opkrassen. Is dit weblog overgenomen door linkserts ofzo???

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rolf

    Het lijkt mij links noch rechts om iedereen vrij te geven van het werk op zijn of haar eigen religieuze feestdagen, zodat de uitval een beetje gespreid kan worden. Zoals hierboven al opgemerkt is het wel zo handig als er met kerstmis iemand kan werken die dat feest toch niet wil vieren, en natuurlijk heeft die persoon dan het volste recht om op een andere religieuze dag wel vrij te nemen. Dat is gewoon praktisch, en wat doet het er nou toe of een werknemer nou kerstmis of suikerfeest wil vieren?

    Voor scholieren is het echter anders, die moeten allemaal tegelijk les hebben. Omdat het lesprogramma hierop aangepast moet worden, kan niet iedereen zomaar zn eigen feestdagen uitzoeken. Maar, omdat het suikerfeest slechts 1 dag duurt en bovendien op veel nederlandse scholen door meer dan de helft van de kinderen wordt gevierd, lijkt het me volslagen logisch om dan iedereen een dagje vrij te geven. Bovendien denk ik niet dat er ook maar 1 christelijke/joodse/boeddhistische leerling is die hier bezwaar tegen zal hebben ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Devi

    Hey Lars,

    sorry ik heb even geen woorden voor Wilders…Wel wil ik kwijt dat je blog er goed uit ziet! Dank je voor je berichtje en jij ook veel succes gewenst.

    Groeten Devi

      /   Beantwoorden  / 
  5. Truus Baaij

    Is de peroxydeprins nu helemaal besuikerd? De PVV-voorman mag wel uitkijken. Zometeen beschuldigt de justitieminister hem nog van onnodig beledigen van een religie.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Sukkels!

    @ Jatoch:

    Helemaal mee eens!. Daarnaast is suikerfeest 3 dagen, maar viel het deze keer op vrijdag t/m zondag.
    Laatste keer dat ik checkte was dit nog Nederland, dus zie ik het nut niet in om wereldvreemde religies een erkenning te geven van hun feestdagen (en hun bestaan), op welke manier dan ook. Van mij hoeft onze cultuur niet in de uitverkoop.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Johan

    Die Ramadan gekte moet echt afgezworen worden door de Moslems, het konflikteerd met het onderwijs, hun werkkring (als ze die hebben) en is niet in te passen in een westerse samenleving.

    Mensen die vinden dat Moslems met deze onzin kunnen doorgaan nemen genoegen met inburgeringsresistene allochtonen die weigeren zich aan te passen. Feitelijk moeten ze terug gestuurd worden.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Remco

    Oprotten met dat uitschot. Ze stelen, bedriegen, verkrachten, stinken, beroven en hebben hier niks te zoeken. Verwerpelijke Middeleeuwse krijgers, BAH, wat erger ik me aan Moslims, BAH!!!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Remco

    Die Moslims zouden allemaal eens flink anaal genomen moeten worden door hun vrouw met voorbind dildo. Misschien dat profeet Mohammed dan meedoet om de eerste Islamitische trio te introduceren. Die Mohammed is zo geil als boter!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Lars van der Werf

    @ Remco, Johan, ‘Sukkels!’ en ‘Jatoch’: Ik vind het niet erg dat jullie heren de moslimmedemens haten of verafschuwen, dat is jullie goed recht (een misbruikt recht, maar toch), maar ik vind het werkelijk waar zwak, ongehoord en onnodig om dat op een dergelijk beledigende wijze te uitten. Het getuigt van een tekort aan argumenten en intellect als seksbeledigingen aan worden geboord. Beledigingen rechtstreeks op de levensovertuiging van de moslim en het rechtstreeks betrekken van bijvoorbeeld profeet Mohammed ion seksgrappen, is gewoonweg respectloos, liefdeloos en getuigt van bangheid en wellicht zelfs wat domheid . Het is de meest makkelijke, gewelddadige en niets oplossende manier. Radicalisme bestrijden met extremer radicalisme. Schelden bestrijden met nog hardere taal.

    En daarnaast is het ook nog zeer makkelijk om uw ongenoegen op een website als deze te uitten, omdat anonimiteit toegestaan is, er geen censuur plaatsvind en degene die beledigd en/of aangesproken wordt zichzelf simpelweg niet kan of wil verdedigen.
    Vervolgens wil ik graag opmerken dat het veroordelen van slechts de moslims een kortzichtige manier van handelen is. In andere reacties worden bijvoorbeeld Joden, Hindoe’s en Boeddhisten genoemd, die zijn blijkbaar niet hetzelfde?.

    Uiteraard weet ik dat ik met deze reactie waarschijnlijk alleen nog maar meer van uw ongenuanceerd gebrabbel zal opwekken, toch maak ik voor de andere bezoekers deze opmerkingen omdat ik mij volledig distantieer van uwe beledigende uitlatingen. Een volledig andere mening mag ik graag aanhoren, maar regelrechte beledigingen, daar heb ik (en vele andere bezoekers) weinig aan.

    Tenslotte dank ik u uiteindelijk wel voor uw reacties omdat ik er ten volste van overtuigd ben dat deze kwesties in alle vrijheid en met alle woorden besproken dienen te worden. Ik hoop dan ook dat u zult terugkeren om inhoudelijker te discussiëren.

    ps: @ Remco: Ik vermoed dat u ook zo geil bent als boter.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Nilsson

    @Lars

    Prima dat je je druk maakt over het niveau van dit weblog. Over de bovengenoemde heren (althans dat lijkt zo) zou ik me maar niet al te druk maken, ze diskwalificeren zichzelf met hun reacties al geruime tijd op dit blog.

    @Johan

    Als je in een woord als conflicteert het voor elkaar krijgt drie fouten te maken dan ben je vooral zelf erg toe aan een inburgeringscursus. Ach doe geen moeite waarschijnlijk slaag je er niet eens voor.

      /   Beantwoorden  / 
  12. J. Polman

    Lars:
    Om het niveau van de weblog te handhaven dienen m.i. berichten zoals die van Jatoch te worden verwijderd. Dit heeft niets meer te maken met vrijheid van meningsuiting. Dit is niks anders dan smerig. Lekker anoniem. Als deze uitingen niet anoniem zouden zijn dan zou er onmiddellijk een aanklacht volgen wegens vèrgaande belediging.
    Nogmaals: Hou het niveau hoog!!!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Nilsson

    @Jatoch,

    Als dit weblog door jou wordt benoemd als overgenomen door linkserts ofzo dan zegt dat, gezien veelal de inhoud van de reacties van die door jou linkserts genoemd, vooral veel over jou.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Melissa

    Het blog overgenomen door linkserts? Laat me niet lachen. Al vanaf het begin van dit blog werden de verschillende redacteuren ervan ‘beschuldigd’ links te zijn. Kortom, er lijkt mij sprake van gezonde continuiteit.

    Lars, ik geniet met volle teugen van je schrijfsels.

    Groet, Melissa

      /   Beantwoorden  / 
  15. Jatoch

    @ Lars

    U beticht mij van het beledigen van moslims in mijn reactie op bovenstaand artikel. Waar staat die?

    Is het niet erg makkelijk, om lekker politiek correct, iedereen met een andere mening van racisme te beschuldigen? Ik haat DE moslims niet. Ik heb alleen een bloedhekel aan het gedrag van SOMMIGEN van hen.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Janus Vet

    Europa is christelijk en is al ruim 1700 jaar christelijk. Protestant, katholiek, gereformeerd, lutheraan maakt allemaal niet uit maar het is allemaal christelijk en hoe je het wend of keert, DE ISLAM IS NIET CHRISTELIJK.

      /   Beantwoorden  / 
  17. J. Polman

    Nederland is ook al sinds eeuwen joods en humanistisch. 1700 jaar geleden woonden hier de Germanen, Batavieren, Angelen en Saksen, Kaninefaten etc.) en de Friezen. Enkele eeuwen later de Romeinen (zij brachten pas het Christendom) en nog later de Noormannen. De oorspronkelijke bewoners (dus nog vóór het jaar nul) waren volgens mij de hunebedbouwers.
    Dus: hoezo Christelijk?

      /   Beantwoorden  / 
  18. Janus Vet

    Ja bij nader inzien bedoelde ik ook 1500 jaar maar goed
    Het humanisme is geen religie en als je in een willekeurig dorp gaat kijken tussen de kroeg en het postkantoor zie je een kerk en geen buurthuis voor hangjongeren

      /   Beantwoorden  / 
  19. Nilsson

    Ja Janus en dan moet je eens gaan kijken hoe vol die kerken tegenwoordig zitten. En hoeveel mensen zich gelegen laten aan de boodschap van dat christelijk geloof (heb uw naaste lief). M.a.w. een godsdienst en cultuur in beweging. Juist dat aspect de tolerantie t.o.v. de ander is zo’n aspect dat onze cultuur kleurt. Die tolerantie, het begrip en respect is ver te zoeken in de reactie van Geertje Wild dus en een aantal respondenten op dit blog. De grootste vervuilers van onze cultuur zijn ze dus zelf en niet degene die, scholieren NB dus niet een algehele feestdag voor alle moslims, een vrije dag willen geven voor een voor hen belangrijke dag. Welk signaal willen we eigenlijk geven, gedrag je gerust onaangepast want je hoort er sowieso niet bij. Je hoort niet bij ons, je hoort niet bij ons. Je mag je wel aanpassen maar wat je je ook aanpast wij vinden wel iets waarom je niet bij ons hoort. Die scholieren spreken allemaal prima Nederlands, gebruiken gewoon drugs en rijden op dezelfde scooters als onze kinderen, gaan naar de sportclub en onze disco’s. Kortom het zijn gewoon Nederlanders. Wijs ze vooral af en sluit ze buiten, hoezo zijn jullie verbaast dat ze buitenstaander gedrag gaan vertonen.

    Het valt mij op dat het een aantal respondenten op dit blog, maar helaas ook een forse groep in de samenleving, steeds meer lijkt te gaan om moslim pesten. Hoe kleinzielig kun je zijn. In ieder geval is dat niet de cultuur waaraan ik wil en zal meedoen. Dat is niet politiek correct maar gewoon mijn mening en die draag ik dan ook uit. Juist dat tekent onze cultuur net zo als dat Nederland al die bovengenoemde jaren een open land is geweest met vele invloeden op onze cultuur dat heeft onze cultuur gevormd en niet de verkramptheid van Geertje Wild dus en consorten. Met ander woorden Trots op Nederland!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  20. J. Polman

    Janus Vet:

    Lees eerst de geschiedenisboekjes van de basisschool nog een keer goed over:
    1500 jaar geleden was er ook nog geen gevestigde Christelijke religie in Nederland.
    Humanisme is weliswaar geen religie maar wel een onderdeel van de Nederlandse cultuur.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Birtanem

    remco ik het nu persoonlijk tegenover jou maar ik vind je belachelijk schande , je wilt niet weten hoe erg verschut je bent.
    jullie noemen moslims wel barbaren en viespeuken, maar dat kan ik net zo goed zeggen van nederlanders jullie hebben je eigen geloof en wij die van onze.heb gewoon respect tegenover elkaar man.
    maar dat zullen jullie wel nooit begrijpen.
    noem maar wat je wil maar hou je mond over mijn GELOOF ik praat ook niet over de jouwe.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Lars van der Werf

    @ Birtanem: Dank voor uw reactie. Ik heb het grootste respect voor het moslimgeloof. Laat duidelijk zijn dat ik me nogmaals distantieer van de reacties van Remco. Toch vind ik niet dat we ‘ons mond moeten houden’. Praten op respectvolle manier moet kunnen.

      /   Beantwoorden  / 
  23. Mar

    Ik vier ook geen kerst, pasen etc. en toch ben ik vrij. Net als alle moslims, ook zij vieren het niet, toch zijn zij vrij. Waarom moeten zij dan nog een extra dag vrij zijn? Nemen ze toch gewoon wat eten mee naar school of werk en vieren ze het toch ‘s avonds, wat maakt dat nou uit? Bovendien lopen de kids toch alleen maar in de weg, bij het treffen van alle voorbereidingen. Overigens is er niets op tegen dat mensen vrij nemen van hun werk. Als ze maar niet als ze geen vij kunnen krijgen zo laf zijn om zich dan ziek te melden. Ik had twee turkse collega’s (ik werk nu ergens anders, zij niet). Die waren de gehele ramadan ziek en na het suikerfeest waren zij weer beter. Is dit toeval? Ik dacht eerst van wel, tot het jaar erna toen het weer gebeurde en het jaar erna weer. Dat vindt ik misbruik maken van…

      /   Beantwoorden  / 
    1. lailaheillallahmuhamedenresulullah

      In turkije is het net andersom. chistenen en joden nemen gewoon vrij op hun feestdagen. paar maanden geleden hebben ze een groot feest gevierd. MAAR WIJ HEBBEN GEEN BEZWAAR TEGEN!!!!!!!!!!!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  24. ..

    Hoezo moeten ze teruug gestuurd worden? Ze mogen hun eigen gelloof vieren, net als alle andere.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ella

      jij hebt gelijk ik ben bv. een joods meisje en als ik ook terug gestuurt word is dat niet mijn schuld nederland is teminste een vrij land!!!!!!!dus haha

        /   Beantwoorden  / 
  25. Abhinaya

    Ja, moslims vieren geen kerst enz.
    dus hebben zij vrije dagen voor niets!
    eigenlijk zouden zij vrij moeten hebben op hun feesten, de joden op hun feesten, en de christenen op hun feesten, maar wat houd school dan nog in als er elke week een kwart van de klas weg is, omdat hij/zij een feest heeft? Je krijgt toch ook geen vrij voor een verjaardagsfeest?
    Ik vind dat er gewoon geen geloofs-verlof moet komen. Een herfstvakantie, eenzomervakantie een wintervakantie en een krokusvakantie. En trouwens
    de moslims vieren ook het nieuwe jaar mee hoor, met vuurwerk enz.

      /   Beantwoorden  / 
  26. Abhinaya

    ja idd. geloof doe je maar lekker in je vrijetijd

      /   Beantwoorden  / 
  27. Nick

    Als al deze moslims dan vrij willen dan gaan ze met kerst of met andere Nederlandse feestdagen maar naar school. Er moet wel wat tegenover staan natuurlijk. En een werkende moslim levert maar een verlof dag in hij krijgt tenslotte met kerst, hemelvaart en andere Nederlandse feestdagen vrij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Wijma

      Wees nou eens realistisch: hoeveel mensen nemen er wel niet een snipperdag op vanwege een verjaardag o.i.d. Daar zijn die dagen o.a. voor bedoeld. Zou het niet zo zijn dat veel moslims voor het suikerfeest snipperdagen opnemen? Niks mis mee, lijkt me.

      En die ene dag in het jaar waarop de moslimkinderen vrij krijgen voor het suikerfeest: is dat nou zo’n ramp? Hoe vaak krijgen autochtone kinderen geen vrije dag van school voor heel wat onnozeler redenen …

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.